Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10626 tot 10630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Ratingbureaus betrouwbaar?

Beoordelingen van ratingbureaus roepen meestal veel vertrouwen op bij beleggers. Wil men een aandeel, obligatie, … kopen dan kijkt men snel even naar de ‘betrouwbaarheidsgraad’ die vermeld staat. Een rating met het lettertje A, dan zit het goed. Een C? Opletten! Een D? Afblijven!

De meest bekende ratingbureaus zijn Standard&Poor’s, Moody’s en Fitch. Zij hebben allemaal een lichtelijk ander systeem. Standard&Poor’s werkt gewoon met letters, hoe meer ze vermeld worden hoe groter de kredietwaardigheid. Een triple-A bijvoorbeeld is beter dan een enkele A. Fitch werkt ongeveer op dezelfde manier. Bij Moody’s vinden we geen D terug, de C is daar dus de laagste score. Zij zetten er ook nog cijfers bij om te situeren binnen de risicoklasse’s zelf.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Wat is de hoogste zilverprijs?

De zilverprijs zit al enkele jaren in een seculaire neerwaartse trend. Momenteel worstelt de zilverprijs met de barrière van $16. Het is moeilijk om positief te blijven voor dit edelmetaal, al heeft zilver nog een heel groot potentieel.

Voor u zich afvraagt wat de hoogste prijs voor zilver is, leggen we eerst in het kort uit hoe de zilvermarkt werkt. Zilver wordt verhandeld in dollars en per ounce, de klok rond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

3e golf financiële crisis kan $50 biljoen schulden in rook doen opgaan

Volgens Goldman Sachs komt de 3e golf van de financiële crisis er aan. Na de Amerikaanse huizencrisis en de Europese overheidscrisis volgt nu de groeilandencrisis. Klein detail: sinds de eerste crisis zijn er maar liefst $50 biljoen nieuwe schulden bijgekomen.

De groeilanden gaan door een nieuwe fase waarbij China het grootste deel voor zijn rekening neemt. In China zit men midden in een transitie van een overheidsinvesteringen gedreven economie naar een meer vrijere economie op basis van consumptie.

In 2000 bedroegen de totale schulden in China nog maar 121% van het bbp tegenover 282% nu, dit is meer dan verdubbelt op 14 jaar tijd. Vooral het bedrijfsleven stapelde immense schulden op.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

Aantal personenauto’s in Nederland al twee jaar niet gegroeid

Volgens de nieuwste cijfers van het CBS waren er in 2014 ruim 8,76 miljoen personenauto’s Nederland. Dat is een fractie minder als in 2012 toen het CBS kwam tot 8,79 miljoen.

In de laatste twee jaar is het aantal personenauto’s in Nederland niet gegroeid.

Hieronder uitgezet het aantal personenauto’s in Nederland sinds 2001.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 oktober 2015

De beste jobs voor slimme mensen die niet hard willen werken

Werk kan stressvol zijn. Men zegt dat enkel de slimme mensen de alledaagse stress kunnen verwerken om succesvol te worden. Maar misschien dat intelligentie wel eens kiest voor het pad van de minste weerstand, vooral in het soort job dat slimme mensen doen.

Volgens een onderzoek nemen we gemiddeld 70 beslissingen per dag. De ene beslissing is al gemakkelijker te nemen dan de andere. Wat wel opvalt is dat succesvolle mensen gemakkelijker en betere beslissingen nemen.

Maar de echte intelligente mensen zoeken een job die goed betaalt en waar ze zo weinig mogelijk voor moeten doen. Dit zijn volgens Business Insider de ideale jobs voor intelligente, luie mensen.