Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10636 tot 10640
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Column Kees de Kort | Meer hoeven we niet te weten

We weten allemaal dat het niet zo lekker meer gaat in China, maar de Chinese groeicijfers zijn precies goed. Hier klopt iets niet, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De Chinese economie groeide in het derde kwartaal met 6,9 procent. Dat is de laagste groei sinds begin 2009, maar beter dan de groei van 6,8 procent die economen hadden voorspeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

China telt voor het eerst meer dollarmiljardairs dan de VS

Het aantal Chinese dollarmiljardairs heeft het voorbije jaar bijna een verdubbeling gekend. Daardoor telt het land nu meer superrijken dan de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport van analist Hurun. Er wordt aan toegevoegd dat de wereldwijde populatie grote vermogens het voorbij jaar een recordgroei heeft gekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

'Meer dan 15.000 jobs weg in Noordzee-oliesector'

De volgende jaren zullen bij de olieproducenten in de Noordzee volgens een aantal waarnemers nog eens tienduizend banen worden geschrapt. Die trend geeft aan dat de olieprijzen nog voor een lange periode op een laag niveau zullen vastgeklonken blijven. Dat zegt Kiran Stacey, energie-correspondent van de Britse zakenkrant Financial Times.

Sinds eind vorig jaar zijn bij de oliewinning in de Noordzee volgens sectororganisatie Oil & Gas UK al 5.500 rechtstreekse banen verdwenen. Dat komt overeen met 15 procent van het totale personeelsbestand. Die terugval is volgens de organisatie te wijten aan de zware daling van de prijzen op de oliemarkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Wereld houdt niet meer van diamanten

De interesse van de wereldwijde consument in diamanten laat een gevoelige terugval optekenen. Dat blijkt volgens analisten uit het feit dat een aantal zichthouders van diamantproducent De Beers zijn maandelijkse leveringen heeft geweigerd. In totaal zou een levering ter waarde van 200 miljoen dollar zijn afgewezen. Ook de maanden voordien kon bij de zichthouders al signalen van pessimisme worden geregistreerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Wereldbank verwacht verdere daling olieprijs

De Wereldbank verlaagde dinsdag zijn verwachting voor de gemiddelde prijs van een vat ruwe olie dit jaar naar 52. In juli ging de geldschieter nog uit van 57 dollar. 

De bijstelling is het gevolg van een afkoelende wereldeconomie, de grote mondiale olievoorraden en de verwachting van een flink aanbod vanuit Iran zodra de sancties tegen dat land zijn opgeheven.