EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10636 tot 10640
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Bye bye ‘BRIC’?

Bijzonder nieuws uit de wereld van de aandelenfondsen. Het bekende ‘BRIC’-fonds van Goldman Sachs wordt opgeheven vanwege zijn slechte prestaties van de afgelopen maanden. Dat fondsen komen en gaan, is niet speciaal… Maar voor dit geval mogen we toch spreken van een uitzondering omdat het fonds verschillende belangrijke wereldeconomieën vertegenwoordigd.

We kennen ondertussen allemaal het acroniem ‘BRIC’. Uitvinder van de term Jim O’Neill, destijds hoofdeconoom bij Goldman Sachs, zocht in 2001 een gemakkelijke naam om groeilanden Brazilië, Rusland, India en China te bundelen in één fonds.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Baltische Staten na 25 jaar (!) pas energie-onafhankelijk van Rusland dankzij uitbouw Europese energy-grid

Bijna 25 jaar na de onafhankelijkheid te verkrijgen bleven de Baltische Staten tot voor kort quasi volledig afhankelijk van de Russische energietoevoer. Met het aanleggen van bijkomende elektrische verbindingen vanuit Polen lijkt het erop dat de Estland, Letland en Litouwen eindelijk echt onafhankelijk zijn en volledig hun eigen koers kunnen varen. Tot op heden moest er altijd met argwaan gekeken worden naar de Russische beer welke een lange grens deelt met elk van deze landen.

Woensdag werd na jaren plannen daadwerkelijk begonnen met het aanleggen van één van de twee noodzakelijke kabels welke de Baltische Staten moeten koppelen met het de Europese stroomnetwerk. De kabel waarmee werd gestart zal Litouwen verbinden met Polen, welke een prijskaartje heeft van ongeveer 1,1 miljard euro.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

20.000 euro verstopt achter blik worstjes in Vaticaan

Een onderzoek in het Vaticaan naar mogelijke financiële malversaties heeft tot een verrassende vondst geleid. Verborgen in het bureau van een priester, achter een oud blik Weense worstjes, vonden de onderzoekers 20.000 euro baar geld. Dat melden Duitse media woensdag.

Het geld is in beslag genomen en de geestelijke, Mauro Ugolini, is met onmiddellijke ingang geschorst. De chef van de priester, de 67-jarige Duitse kardinaal en vroegere bisschop van Regensburg Gerhard Ludwig Müller, moet op korte termijn een verklaring komen afleggen. Het is vooralsnog onduidelijk of binnen de geloofscongregatie waar beide geestelijken werkzaam zijn, sprake is van een echt financieel schandaal.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Russen moeten voortaan vakantie nemen in eigen land

e Russische overheid roept zijn onderdanen op niet langer in het buitenland op vakantie te gaan. Buitenlandse strandvakanties zijn volgens de Russische autoriteiten immers een geïmporteerd stereotype en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

e Russische overheid roept zijn onderdanen op niet langer in het buitenland op vakantie te gaan. Buitenlandse strandvakanties zijn volgens de Russische autoriteiten immers een geïmporteerd stereotype en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Oleg Safonov, directeur van het Russische overheidsbureau voor toerisme, riep zijn landgenoten op af te stappen van de buitenlandse vakanties, die volgens hem niet tot de Russische gewoontes behoren.

“Zelfs onze welgestelde voorouders gingen niet massaal op vakantie aan buitenlandse stranden,” aldus Safonov tegenover de regeringskrant Rossiyskaya Gazeta. “De nood aan stranden en zee is grotendeels een opgelegd stereotype dat we zijn beginnen bestempelen als onze eigen opinie.”

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

9.000 banen weg bij Rabobank om te concentreren op ‘groeithema’s’

Rabobank schrapt de komende drie jaar 9000 voltijdsbanen. Dat maakte het coöperatieve financiële concern woensdag bekend.

Rabobank schrapt de komende drie jaar 9000 voltijdsbanen. Dat maakte het coöperatieve financiële concern woensdag bekend.

Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten, maar de bank wil zoveel mogelijk arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop en het verminderen van het aantal externe medewerkers laten verdwijnen.

De zware ingreep, die gepaard gaat met een nieuwe strategie, volgt bovenop reorganisaties die vanaf 2013 zijn ingezet, ten koste van 10.000 banen. Daarvan zijn er inmiddels 7.000 verdwenen. De overige 3.000 staan voor de komende periode op de rol.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs