Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 10656 tot 10660
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Rond 1.200 banen weg bij Britse fabrieken Tata Steel

Bij Britse vestigingen van Tata Steel worden in totaal rond de 1.200 banen geschrapt tijdens een ontslagronde. 

Het gaat om 270 banen bij de fabrieken in Dalzell en Clydebridge en 900 banen bij Scunthorpe. Beide fabrieken staan in Schotland.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Duurste kantoren ter wereld niet in Londen of New York

Voor de huur van kantoorruimte worden niet de hoogste prijzen gevraagd in westerse steden zoals Londen of New York, maar wel in het Aziatische Hong Kong. Londen kende op de vastgoedmarkt voor kantoren wel de grootste prijsstijging. Dat blijkt uit een studie van vastgoedconsulent Knight Frank.

Hong Kong was de voorbije jaren al de duurste stad om kantoorruimte te huren en zag het voorbije jaar de huurprijzen nog verder stijgen. Uit het jaarlijkse onderzoek van makelaar Knight Frank blijkt wel dat de prijsstijgingen een vertraging laten optekenen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

'Vette vinger' medewerker Deutsche Bank zorgt voor miljardenfout

Deutsche Bank heeft in juni per ongeluk 6 miljard dollar overgemaakt naar een Amerikaans investeringsfonds. 

Een junior medewerker van het valutateam van de bank voerde de transactie uit terwijl zijn baas op vakantie was, aldus ingewijden.

Ze spreken van een zogeheten 'fat finger'-incident, waarbij bijvoorbeeld per ongeluk een cijfer teveel wordt ingetikt. De medewerker zou in dit geval het brutobedrag in plaats van het nettobedrag hebben ingevuld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Is het ergste achter de rug voor platinum?

Platinum beleeft een dramatisch 2015. Het edelmetaal zakte dit jaar zelfs onder de goudprijs. Maar nu is het prijsverschil met goud zo groot geworden, dat diverse marktkenners denken dat het ergste achter de rug is.

De prijs van platinum was gedurende het grootste deel van de laatste 10 jaar een flink stuk hoger dan goud. Gemiddeld betaalde men voor platinum 34 procent meer, zo’n $273 per ounce.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 oktober 2015

Consumentenvertrouwen naar hoogste niveau in acht jaar

De stemming onder consumenten is in oktober aanzienlijk verbeterd ten opzichte van september en gestegen tot het hoogste niveau in ruim acht jaar tijd.

Dat bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen steeg 3 punten en komt uit op 8, aldus het statistiekbureau.