Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 10666 tot 10670
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

IKEA-oprichter Ingvar Kamprad betaalt na 42 jaar weer belasting in Zweden

Ingvar Kamprad, ’s wereld rijkste Zweed met een vermogen van rond de 35 miljard euro, betaalde tot voor kort geen cent belasting. De IKEA-oprichter woonde namelijk jarenlang in het fiscaal veel vriendelijkere Zwitserland.

Maar afgelopen jaar heeft Kamprad zowaar belasting betaald in zijn moederland waar hij sinds 2014 weer woonachtig is, schrijft de NOS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Sterkste banengroei in industrie sinds 2011'

De Nederlandse industrie heeft een goede maand oktober achter de rug, met een toename van de bedrijvigheid en de sterkste stijging van de werkgelegenheid sinds mei 2011. 

Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekend.

De Nevi-index die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 53,0 in september tot 53,7 vorige maand. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Industrie China krimpt, meer stimulering in aantocht?

De wereld kijkt met argusogen naar China. Zet de groeivertraging door, ondanks een veelheid aan stimuleringsmaatregelen vanuit Peking? Het laatste cijfer uit het land van president Xi lijkt dat te bevestigen: het officiële PMI-cijfer voor oktober (49,8) duidt op verdere krimp van de Chinese industrie.

Activiteiten in China’s industriële sector zijn in oktober voor de derde achtereenvolgende maand verminderd. Dit versterkt de angst onder beleggers en economen dat de groei blijft dalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

'Bevolkingsgroei is fundament voor huizenmarkt'

De groei van de bevolking houdt in Nederland de vraag naar huizen en de prijzen daarvan op peil. Hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een maandag verschenen rapport over de huizenmarkt in een aantal Europese landen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Saoedi-Arabië wil alliantie met Rusland

De Saoedische koning Salman is onder de indruk van het optreden van Rusland in de strijd tegen Islamitische Staat (ISIS) en wil daarom nog voor het einde van dit jaar een bezoek brengen aan Moskou om een alliantie te smeden. Dat schrijft Mordechai Kedar in een opiniestuk voor de Israëlische krant Arutz Sheva.