Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 10666 tot 10670
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Staatskas graait miljoenen uit reserves overheidsfondsen

De regering-Michel gaat het gros van de 'fondsen' bij de federale overheid afschaffen. Bij de geviseerde overheidsfondsen luidt het dat miljoenen worden versluisd naar de staatskas, schrijft De Tijd.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

BMW overschrijd ook de milieunormen

Niet alleen Volkswagen overtreed de Europese milieunormen over de uitstoot van schadelijke gassen, ook BMW doet dit.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Steeds meer geld op de Nederlandse markt

In Nederland komt steeds meer vals geld in de omloop. In de eerste helft van dit jaar zijn maar liefst 37.000 nagemaakte biljetten onderschept. Dit zijn er evenveel als in heel 2013. Dat schrijft de Gelderlander op basis van cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). De biljetten die het meest vervalst worden zijn de 20 en de 50 euro biljetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Bill Gross: “De Fed moet nu de rente gaan verhogen”

Bill Gross, oud-voorzitter van PIMCO, liet tijdens zijn laatste maandelijkse nieuwsbrief weten dat hij zich zorgen maakt over de daadkracht van de Amerikaanse centrale bank. De Fed koos er vorige week voor om de rente ongewijzigd te laten terwijl er eerder dit jaar meerdere malen werd gewaarschuwd voor een snelle renteverhoging. De leden van het FOMC durfden de rente afgelopen week nog niet te verhogen, omdat de Amerikaanse economie volgens hen daar nog niet sterk genoeg voor was. Vooral de Amerikaanse inflatie vormt een groot gevaar voor de Amerikaanse economie, aldus Janet Yellen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 september 2015

Een blik in de duistere wereld van Wall Street miljardairs

Hedge funds zijn grote, machtige investeringsfirma’s waarvan de topmanager vaak zelf miljardair is. Maar binnen de hedge fund industrie waait er ook een nieuwe, geheime wind. Wall Street miljardairs creëren hun eigen hedge fund.

Neem nu Table Management, dit hedge fund behartigt de belangen van slechts 1 persoon. Table Management is het hedge fund van … Bill Ackman. Bill Ackman is de baas van Pershing Square Capital Management en hij is daar miljardair mee geworden. Nu behartigt Ackman niet alleen de belangen van zijn klanten, maar via zijn eigen hedge fund beheert hij nu ook zijn eigen miljarden. En Ackman is niet alleen.