Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10671 tot 10675
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

ECB: Quantitative Easing stuit nu al op problemen

De laatste zeven jaar hebben de centrale banken ons financieel systeem rechtgehouden met Quantitative Easing. Het opkopen van overheidsobligaties met versgedrukt geld. Veel economen denken dat QE tot in het oneindige kan blijven doorgaan, maar bepaalde centrale banken stuiten nu al op problemen.

Het grote probleem? Er zijn niet genoeg overheidsobligaties meer over om nog op te kopen!

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

We lachen, maar het is om te wenen... Saoedische ambassadeur krijgt topfunctie in VN-mensenrechtenpanel

Faisal bin Hassan Trad, de ambassadeur van Saoedi-Arabië bij de Verenigde Naties, is aangeduid om het panel voor te zitten dat advies moet verlenen inzake mensenrechten. Het panel is verantwoordelijk voor de benoeming van de belangrijkste internationale mandatarissen die de regels opstellen die mensenrechten willen beschermen en eerbiedigen. De afgevaardigde van een land waar sinds januari 60 mensen zijn onthoofd en in een studie van the Economist Intelligence Unit op plaats 7 klasseert (op 167) in de rangschikking van de meest autoritaire landen ter wereld, komt dus aan het hoofd te staan van een van de belangrijkste organen inzake mensenrechten....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

5 redenen waarom anderen rijk zijn en u niet

Hoe komt het toch dat andere mensen steeds rijk zijn en u niet? Zonder te oordelen is dit misschien een moment om daar even bij stil te staan. Er zullen altijd mensen zijn die rijker zijn dan u, maar er zullen er ook altijd zijn die armer zijn dan u. Wat kunt u leren van de mensen die rijk zijn? Wat kan u helpen om meer rijkdom te vergaren?

Er is niets mis met bijleren van het succes van andere mensen. Business Insider zet 5 redenen op een rij waarom andere mensen rijk zijn en u (nog) niet. Rijke mensen maken gebruik van deze 5 stappen om rijkdom te vergaren en er staat u niets in de weg om hetzelfde te doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

Deflatie kan de wereld verwoesten

Vorige week kondigde Janet Yellen van de Federal Reserve aan dat de kortetermijnrentevoet hetzelfde blijft. Er kwam dus geen renteverhoging. Met een kortetermijnrentevoet van 0% – 0,25% blijft de Federal Reserve ver onder de eigen doelstelling en er is niet direct beterschap in zicht. Grote boosdoener: deflatie.

Hoewel de economische activiteit in de Verenigde Staten relatief sterk blijft, was het vooral China en het gebrek aan inflatie die de Federal Reserve er toe aanzette om de kortetermijnrentevoet onveranderd te laten. De historisch lage participatiegraad in de Amerikaanse economie en het gebrek aan looninflatie beperken een hoger inflatieniveau op korte termijn. Maar Yellen ziet nog steeds een aantrekkende inflatie op middellange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Devaluatie Yuan: gaan we nog eens 20% lager?

Volgens een rapport van onderzoeksbureau IDEAglobal is China nog niet klaar met het devalueren van de Yuan. Dit kan de globale financiële markten nog fors parten spelen. Een relatief kleine devaluatie in augustus was de aanleiding van de eerste officiële correctie van Amerikaanse aandelen in 4 jaar. Wat zal een devaluatie 20% uitrichten?

IDEAglobal heeft het in zijn rapport over betrouwbare Aziatische bronnen. Deze bronnen lieten weten dat de Chinese centrale bank de Chinese Yuan nog verder wil devalueren, met 15% tot 20%. Op deze manier moet China zijn economie terug competitief maken ten opzichte van andere Aziatische landen.