Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10686 tot 10690
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Lucht voor edelmetalen niet per se positief

De terugval in de prijs van goud is een geschenk geweest voor die individuele, institutionele en officiële hard asset-investeerders die goed wisten te timen. Maar aan elke opportuniteit komt een eind. De nieuwe uptrend zal dan ook echt niet lang meer op zich laten wachten.

Goud steeg meer dan 2% de afgelopen week en staat meer dan 10% hoger sinds zijn laagste punt zo’n 3 maanden geleden. Is de correctie nu eindelijk voorbij? Het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen. Maar alle fundamenten die goud deed stijgen van $250,- tot meer dan $1900,- per ounce zijn nog steeds aanwezig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Hoogste prijsstijging koopwoningen in zeven jaar

Bestaande koopwoningen waren in september in Nederland gemiddeld 3,5 procent duurder dan een jaar eerder. 

Daarmee ging de huizenprijs vorige maand in het sterkste tempo sinds april 2008 omhoog. Dat maakte het Kadaster maandag bekend.

De woningprijzen bereikten in juni 2013 het dal en gaan sindsdien weer omhoog. Koopwoningen zijn daardoor nu in doorsnee 6,6 procent duurder dan in juni 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Groei Chinese economie sinds financiële crisis niet zo laag

De groei van de Chinese economie is voor eerst sinds de financiële crisis niet zo laag geweest. Uit de laatste kwartaalcijfers die maandag bekend zijn gemaakt, blijkt dat de groei blijft steken op 6,9 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Duitse begroting in het rood door toestroom vluchtelingen

Het toenemende aantal vluchtelingen in Duitsland zorgt er waarschijnlijk voor dat de Duitse overheid in 2016 voor het eerst in jaren weer een tekort op haar begroting heeft. Daarop rekent de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, stelde het Duitse tijdschrift Der Spiegel vandaag.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 oktober 2015

Goldman Sachs voorziet een derde crisis

Het is het intrappen van een open deur, maar toch: Het gaat niet goed met de wereldeconomie. Nog onlangs kwam het IMF bij monde van mevrouw Lagarde met alarmerende commentaren naar buiten. Een bijzonder punt van aandacht van mevrouw Lagarde waren de opkomende markten.