Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 10686 tot 10690
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 21 september 2015

‘China economisch niet zo zwak als het lijkt’

De Chinese economie staat er niet zo slecht voor als op het eerste gezicht lijkt. Dat stelt de Amerikaanse marktonderzoeker CBB International op basis van een eigen economische monitor voor China.

Door zorgen over een verder afkoelende Chinese economie is er de laatste tijd veel onrust op de beurzen geweest. In het China Beige Book-rapport wordt gesproken over een gemengd beeld voor China, maar is er zeker geen sprake van een dreigende economische ineenstorting. Volgens de onderzoekers trekken de investeringen weer wat aan en toont de dienstensector kracht. Daar staat tegenover dat de export afzwakt en de industrie krimpt.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 21 september 2015

gemiddelde huizenprijzen blijven stijgen

De huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. Uit cijfers van het CBS (centraal bureau statistiek) en het kadaster is gebleken dat de waarde van een koopwoning vorige maand 2,5 procent hoger lag dan een jaar eerder.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Zwitsers bankgeheim binnenkort verleden tijd

Over drie jaar wordt het in Europa veel moeilijker om geld voor de belastingdiensten te verbergen. Het Zwitserse parlement heeft immers met grote meerderheid een wet aangenomen die een einde maakt aan het bankgeheim voor buitenlanders met een Zwitserse rekening.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 20 september 2015

Goldman Sachs: “Het gaat in oktober niet gebeuren”

Afgelopen donderdag besloot het FOMC comité om de rente ongewijzigd te laten. Gezien de zwakte van de Chinese economie hadden al heel wat waarnemers er op gerekend dat de rente inderdaad op hetzelfde niveau zou blijven. Beleggers leken echter niet blij met deze beslissing te zijn. Verrassend genoeg sloot Wall Street immers de week in het rood af. De grote vraag is wanneer de Fed nu eindelijk eens de rente gaat verhogen. Dit jaar hebben we alleen in oktober en december nog beleidsvergaderingen, en de economen van Goldman Sachs zijn sterk van mening dat we in oktober geen renteverhoging gaan zien.

Econoom Jam Hatzius zei daarover het volgende: “Het is in oktober nog te vroeg om de rente te verhogen. We zijn dan pas een maand verder en dat is te kort om te kunnen concluderen dat de Amerikaanse economie er een stuk beter voor staat. Ook werd tijdens de laatste vergadering duidelijk dat de FOMC-leden nog erg ‘dovish’ zijn. Er stemde immers maar één iemand voor een renteverhoging”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 20 september 2015

Hedgie die $ 1 miljard verdiende in augustus waarschuwt: ‘We ain’t seen nothing yet’

Als u dacht dat de beurzen afgelopen maand volatiel waren, dan staat u nog een grote verrassing te wachten. Dat stelt Mark Spitznagel, manager van Universa Investments, het fonds waar de bekende auteur Nassim Taleb adviseur is. Universa verdiende op maandag 24 augustus $ 1 miljard toen de Amerikaanse indices diep rood openden. In de nodige aandelen en ETFs was de handel de eerste minuten van die dag volledig van slag.