Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 10691 tot 10695
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 september 2015

Deflatie kan de wereld verwoesten

Vorige week kondigde Janet Yellen van de Federal Reserve aan dat de kortetermijnrentevoet hetzelfde blijft. Er kwam dus geen renteverhoging. Met een kortetermijnrentevoet van 0% – 0,25% blijft de Federal Reserve ver onder de eigen doelstelling en er is niet direct beterschap in zicht. Grote boosdoener: deflatie.

Hoewel de economische activiteit in de Verenigde Staten relatief sterk blijft, was het vooral China en het gebrek aan inflatie die de Federal Reserve er toe aanzette om de kortetermijnrentevoet onveranderd te laten. De historisch lage participatiegraad in de Amerikaanse economie en het gebrek aan looninflatie beperken een hoger inflatieniveau op korte termijn. Maar Yellen ziet nog steeds een aantrekkende inflatie op middellange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Devaluatie Yuan: gaan we nog eens 20% lager?

Volgens een rapport van onderzoeksbureau IDEAglobal is China nog niet klaar met het devalueren van de Yuan. Dit kan de globale financiële markten nog fors parten spelen. Een relatief kleine devaluatie in augustus was de aanleiding van de eerste officiële correctie van Amerikaanse aandelen in 4 jaar. Wat zal een devaluatie 20% uitrichten?

IDEAglobal heeft het in zijn rapport over betrouwbare Aziatische bronnen. Deze bronnen lieten weten dat de Chinese centrale bank de Chinese Yuan nog verder wil devalueren, met 15% tot 20%. Op deze manier moet China zijn economie terug competitief maken ten opzichte van andere Aziatische landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Gratis krediet EU faalt

Via allerlei fondsen en investeringsvehikels wil de Europese Unie het investeringsklimaat opkrikken. Sinds de crisis is het aantal bedrijfsinvesteringen namelijk sterk teruggelopen.

Onder andere het EFSI-fonds moet honderden miljarden euro beschikbaar stellen voor risicovolle projecten. Het is de belastingbetaler in de verschillende EU-landen die hiervoor mee garant zal moeten staan.

Ook de Europese Investeringsbank (EIB) gooit met geld. De EIB levert kredieten voor bedrijven die via de klassieke wegen slechts moeizaam aan geld geraken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Zachte of harde landing voor China?

Hoe erg is de Chinese economie er nu echt aan toe? Trends stelde de vraag aan George Magnus, economisch commentator en groeilandexpert.

Volgens Magnus, die vroeger nog werkte als hoofdeconoom bij de bank UBS, is de situatie ernstig maar verre van hopeloos. De Chinese overheid probeert al jaren de economische groeicijfers bijzonder hoog te houden.

Wat we vandaag zien is dat de overheidsstimuleringen via infrastructuurwerken en een losse monetaire politiek (geldcreatie en devaluatie), steeds minder effecten genereren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Zürich duurste stad ter wereld, Brussel op 26e plek

Uit het jaarlijkse rapport van investeringsbank UBS blijkt dat de prijs van levensonderhoud het duurst is in de Zwitserse stad Zürich. Genève en New York volgen daarna.