Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 10696 tot 10700
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Grootste middenklasse zit in China

Volgens het nieuwste Global Wealth Report van Credit Suisse heeft China nu al een grotere middenklasse dan de Verenigde Staten. Volgens het onderzoek van de Zwitserse bank groeit de middenklasse in China dit jaar naar 109 miljoen volwassenen, terwijl dat aantal in de Verenigde Staten is blijven steken op 92 miljoen volwassenen. Tot de middenklasse worden volwassenen gerekend die tenminste twee keer modaal verdienen in het land waar ze werken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Perth Mint speelt met Kangaroo in op tekort aan zilveren munten

Wereldwijd kopen beleggers op dit moment zoveel munten dat de verschillende munthuizen de vraag niet meer bij kunnen houden. De Perth Mint speelt met de introductie van de zilveren Kangaroo in op deze kans.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

“De volgende financiële crisis komt eraan, en we zijn nog niet hersteld van de vorige”

Het Internationaal Monetair Fonds schat de kans hoog in dat we afstevenen op een nieuwe financiële crisis. Het is slechts een kwestie van tijd. Maar het grote probleem is dat de wereld nog niet hersteld is van de vorige crisis. Dat blijkt uit het stabiliteitsrapport van het IMF.

Massale monetaire stimulus zorgde er voor dat de economieën in de ontwikkelde landen nog amper groeien. Ontwikkelde landen slagen er niet in over te schakelen naar een standvastige economische groei zonder monetaire stimulus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

Voor het eerst bezit de rijkste 1 procent de helft van alle rijkdom

De rijkste één procent van de wereldbevolking bezit 50,01 procent van alle rijkdom. Dat blijkt uit het Global Wealth Report 2015 van kredietverlener Credit Suisse, dat de vermogens van de hele wereld in kaart brengt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 oktober 2015

ABN verwacht toenemende vraag naar grondstoffen

De vraag naar veel grondstoffen neemt verder toe na het dieptepunt in augustus door de ingezakte vraag vanuit China.

Dat stelt ABN Amro in een woensdag gepubliceerde prognose over grondstoffen.

Door de voorlopig uitgestelde renteverhoging van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, blijft het verdere herstel van de dollar uit.