Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 10706 tot 10710
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

België flirt met grens van 2 miljoen gepensioneerden

Het voorbije jaar ontvingen in België bijna 1,94 miljoenen gewezen werknemers en zelfstandigen een pensioen. Dat betekende een stijging met 2,26 procent tegenover het jaar voordien. Tegenover het begin van het decennium is er al sprake van een toename met 8,2 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Rijksdienst voor Pensioenen.

Nochtans zijn er het voorbije jaar minder mensen met pensioen gegaan dan het jaar voordien. Die daling wordt echter helemaal teniet gedaan door de langere levensverwachting. De overheid moet voor de betaling van de pensioenen elke maand een bedrag van meer dan 2,02 miljard euro voorzien.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Betaal eens 70 miljoen euro voor 2 diamanten voor je dochter van zeven

Miljardair Joseph Lau uit Hongkong heeft een nieuwe recordtransactie aan diamanten laten registeren. Bij Sotheby’s in Genève kocht Lau immers zopas voor een bedrag van 48,6 miljoen Zwitserse frank of 67,92 miljoen dollar een blauwe diamant van 12.03 karaat. Dat is de hoogste som die ooit op een veiling voor een diamant werd betaald.

Lau doopte de diamant de Blue Moon of Josephine, het tweede luik van een verjaardagsgeschenk voor Josephine Lau, de zevenjarige dochter van de miljardair. De dag voordien had Lau bij Christie’s in Genève immers ook al een zeldzame roze diamant van 16.08 karaat aangekocht voor een bedrag van 28,7 miljoen Zwitserse frank. Dat exemplaar kreeg de naam Sweet Josephine.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Column Kees de Kort | Rentewapen ontmanteld

De wereldeconomie is net zo verrassend als de ondergaande zon: hij stort niet in, maar het wordt langzaam maar zeker minder, zegt BNR's macro-econoom hen ook wel.

Nederland, Duitsland en Frankrijk: het gaat allemaal niet echt voor de wind. Het grote verhaal in de eurozone is vrij simpel: het herstel is tot stilstand gekomen. "Een klein minnetje in 2013, een klein plusje in 2014 en een iets groter plusje in 2015 en daar blijft het bij. Het wordt niet beter, het wordt eerder minder. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de ontwikkelingen in de wereldeconomie waar Nederland zich niet aan kan onttrekken."

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

Belastingtip: Ondernemer met veel spaargeld? Spaar in je BV, beleg in privé

Wie spaart of belegt in een bv betaalt belasting over het werkelijke rendement. Wie weinig risico wil lopen en gewoon spaart, is daardoor vanwege de lage rente soms beter af als het geld in de BV staat. 

Spaarders en beleggers die proberen de belasting in box 3 te ontwijken of ontlopen, krijgen volgend jaar extra aandacht van de Belastingdienst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 november 2015

China heeft te maken met een veel groter probleem

Volgens een rapport van Bloomberg vergeten we een hele belangrijke bedreiging voor de Chinese economie. We maken ons bijvoorbeeld zorgen over de Chinese transitie en de invloed die deze transitie gaat hebben op de buitenwereld, maar niemand lijkt zich bezig te houden met de oplopende schuldenberg.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de schuldenberg van China sinds het jaar 2000 flink is gegroeid. Helemaal na het uitbreken van de financiële crisis moest de Chinese overheid er alles aan doen om de Chinese economie op de been te houden.