Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10706 tot 10710
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 23 september 2015

Column Kees de Kort | Een payback

Wat hebben 120.000 vluchtelingen met de Europese economie te maken? Indirect nog best wat, stelt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 september 2015

New York niet meer het financieel centrum van de wereld

New York is voorbij gestreefd door Londen als het belangrijkste financiële centrum van de wereld. Amsterdam is vier plaatsen gestegen van plek veertig naar plek zesendertig. Dat blijkt uit een onderzoek naar 86 steden, uitgevoerd door Z/Yen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 23 september 2015

Zaterdag 26 september: Reinvent.money te rotterdam. Geld, maar dan anders.

Aanstaande zaterdag gaat het gebeuren, dan vindt in Rotterdam Reinvent.money plaats, een conferentie voornamelijk gericht op het opnieuw uitvinden van geld en ons financiele systeem. Sinds we organisator Paul Buitink afgelopen augustus spraken heeft hij niet stil gezeten. De agenda is nu helemaal rond en ik moet zeggen dat de line-up indrukwekkend is. Van onze hollandse Willem Middelkoop en Joris Luyendijk tot Bitcoin guru Andreas Antonopoulos en enfant terrible van de financiele wereld Max Keiser.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 23 september 2015

BlackRock opvallend positief over grondstoffen

BlackRock (BLK) – ‘s werelds grootste vermogensbeheerder – ziet tegenwoordig meer kansen dan risico’s in grondstoffen en geeft aan dat mijnbouwbedrijven zich dicht in de buurt van een bodem bevinden.

Terwijl BLK voor de Financial Times erkent dat de vooruitzichten voor grondstoffenprijzen op korte termijn nauwelijks positief te noemen zijn, verwacht zij een verbetering in China’s vraag naar grondstoffen vanaf begin 2016. Met name in de vastgoedsector ziet zij nu al verbetering, waar prijzen lijken te stabiliseren in belangrijkste Chinese steden. Daaruit trekt zij de conclusie dat tekenen van verbetering zich aan doen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 september 2015

Winsten bedrijven bijna op niveau voor crisis

Bedrijven lijken zo langzamerhand de magere jaren achter zich te laten. 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek woensdag dat de binnenlandse winsten van bedrijven, exclusief financiële instellingen, bijna op het niveau liggen van voor de crisis. Ook de investeringen zijn sterk gestegen.