Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10711 tot 10715
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

Nederland stapt langzaam over van aardgas naar steenkool: de cijfers

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat Nederlandse elektriciteitsproducenten de laatste jaren steeds minder aardgas zijn gaan gebruiken en geleidelijk aan steeds meer steenkool.

Het verbruik van aardgas is sinds 2010 geleidelijk afgenomen. Zo blijkt uit de aardgasbalans van het CBS. In het eerste half jaar van 2010 verbruikte de elektriciteitscentrales 5228 miljoen m³. In dezelfde periode van 2015 was dat 2847 miljoen m³: een afname van 45%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 oktober 2015

België veroordeeld door EU-Hof

Het Europees Hof van Justitie veroordeelt België voor de roerende voorheffing op de rentes op Belgische waardepapieren. Die zijn namelijk vrijgesteld van roerende voorheffing wanneer ze worden bewaard of zijn ingeschreven bij een in België gevestigde financiële instelling, maar niet wanneer ze bewaard worden of ingeschreven zijn bij een financiële instelling die in een andere EU-lidstaat is gevestigd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Probleem: De Federal Reserve weet niet hoe inflatie werkt

Gisteren zette Janet Yellen de deur op een kier voor een renteverhoging bij de Federal Reserve. Inflatie en werkloosheid zijn de belangrijkste parameters die het rentebeleid van de Federal Reserve bepalen. Maar volgens Chris Matthews heeft de Fed totaal geen idee hoe inflatie werkt.

De Federal Reserve maakt belangrijke beslissingen op basis van gissingen.

Er is veel onenigheid tussen de analisten over een mogelijke renteverhoging. Er zijn er zelfs die sneller QE4 verwachten dan een renteverhoging. De onzekerheid omtrent het beleid van de Federal Reserve was sinds 2012 niet meer zo groot als vandaag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Column Kees de Kort | We houden elkaar lekker bezig

Kan de Amerikaanse economie een sterkere dollar verdragen? Die dollar wordt alleen maar sterker als de Fed de rente laat stijgen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. En dan komen vooral ook heel veel bedrijven en organisaties in de emerging markets in de problemen, die aan hun dollarverplichtingen moeten voldoen.

Voor de Fed kan die kwetsbare positie van buitenlandse bedrijven en de Amerikaanse economie reden zijn om voorlopig maar af te zien van een renteverhoging. "Ik denk dat dit nog wel een tijdje gaat duren. Dan gaan we op 16 december weer niks doen en dan gaan we lopen mekkeren over half februari, want dan is de volgende. We houden elkaar lekker bezig."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Europa ontziet bitcoins

Het Europees Hof voor Justitie heeft zich uitgesproken over de virtuele munt bitcoin. Er komt geen belastingheffing op transacties met bitcoin, aldus het ECJ. Er gingen in de vorige maanden steeds meer stemmen op om bitcoin te onderwerpen aan een BTW-heffing.

De discussie draait rond de definitie van de bitcoin zelf. Gaat het hier om een munt (currency), of om een massaproduct (commodity). De definitie die – de rechters bij het Europees Hof – hanteren, maakt een groter verschil uit dan men op het eerste gezicht zou denken.