Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 10716 tot 10720
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Ongelijkheid neemt toe: Rijkste 1% bezit 50% van de globale welvaart

De globale inkomensongelijkheid blijft toenemen. Volgens een nieuw rapport bezitten de rijkste 1% de helft van alle globale activa terwijl de armste 50% slechts 1% van alle globale activa bezitten. Dit sluit aan met de trend van de laatste jaren.

Volgens het rapport van Credit Suisse is de opmars van de middenklasse gestuit. Voor de financiële crisis waren het vooral de mensen uit de middenklasse waar de welvaart toenam. Sinds de financiële crisis stagneert dit terwijl de rijken nog wel steeds rijker worden. Deze trend is duidelijk zichtbaar sinds 2008.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Is er een nieuwe Gouden Dageraad aangebroken?

Goud is bezig aan een opmars. Een klein detail voor doorwinterde gold bugs, maar vooral een streep door de rekening van Team Fiat, die hun natte droom van een goudimplosie stilaan mogen opbergen.

Goed nieuws ook voor de mijnbedrijven: de goudeuforie sijpelde duidelijk door in de mijnaandelen. De vraag naar mijnaandelen is deze week met 20 tot 30% gestegen. Een welgekomen signaal voor een sector die de voorbije maanden vooral zwarte sneeuw zag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Goud en goudmijnaandelen: zo ziet een nieuwe stierenmarkt er uit

De goudprijs en de goudmijnaandelen hebben momenteel de wind in de rug. Hoewel we nooit zeker zijn wat de toekomst brengt, nemen de signalen toe dat goud en goudmijnaandelen aan het begin staan van een nieuwe stierenmarkt.

In de rally van de goudprijs eind 2014 – begin 2015 stegen verschillende goudmijnaandelen met 100% – 200%. Dit huzarenstukje kunnen ze de komende maanden nog eens overdoen. De HUI-index, een mandje van goudmijnaandelen, noteert ondertussen al 30% boven zijn dieptepunt. Dit wil dus ook zeggen dat  er goudmijnaandelen zijn die veel beter presteren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Column Kees de Kort | Staatspropaganda

Op de arbeidsmarkt zie je allemaal start-ups en kansen, maar nieuwe banen komen er niet bij. De staatspropaganda werkt niet, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 oktober 2015

Goudprijs naar hoogste niveau in drie maanden

De goudprijs in euro’s is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in drie maanden tijd. Op het moment van schrijven staat de koers op €33.385 per kilo, een niveau dat we op 17 juli voor het laatst gezien hebben. Toen duidelijk werd dat de Federal Reserve de rente toch niet ging verhogen besloten beleggers weer positie te nemen in het gele metaal.