Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10716 tot 10720
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Groot banenverlies bij platinabedrijf Impala

Het Zuid-Afrikaanse platinaconcern Impala Platinum is van plan 1600 banen te schrappen vanwege de sterk gedaalde prijs van het edelmetaal. Het banenverlies onderstreept de moeilijke omstandigheden voor mijnbouwers in Zuid-Afrika als gevolg van de scherp lagere grondstoffenprijzen.

De banen verdwijnen bij de Rustenburg-mijn van Impala, de op één na grootste platinaproducent van de wereld. De prijs van platina is naar het laagste niveau in zes jaar gedaald. Zuid-Afrika is goed voor ruim 70 procent van de wereldwijde platinareserves.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

De Amerikaanse renteverhoging: we'll believe it when we see it

Voor het zevende jaar op rij laat de Amerikaanse Federale Bank (FED) de rentevoet ongewijzigd op 0%. Velen hadden donderdag een renteverhoging verwacht, maar blijven voor de zoveelste keer op hun honger zitten. Volgens de topvrouw van de Fed, Janet Yellen, blijft de inflatie te laag om tot een renteverhoging over te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Fitch waarschuwt: renteverhogingsplan Fed riskeert schok in emerging markets

We hadden met de BIS, het IMF en obligatiekoning Jeff Gundlach al een illuster rijtje zwaargewichten die er bij Fed-voorzitter Janet Yellen sterk op aandringen de rente voorlopig nog niet te verhogen. Daar voegt nu ook kredietbeoordelaar Fitch zich bij.

De reden hiervoor is simpel: in de opkomende markten staan er inmiddels $ 7,5 biljoen aan schulden aan buitenlandse crediteuren uit. Een enorme stijging vanaf de $ 4,7 biljoen van voor de Lehman-crisis. Latijns-Amerika spant de kroon qua leengedrag. Daar stegen de externe schulden in de afgelopen zeven jaar met maar liefst 118%. Een renteverhoging betekent hogere kosten voor debiteuren. En dat op een moment dat veel landen het al niet makkelijk hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Analisten: “Inflatie blijft zorgenkind van de Fed”

De Federal Reserve wacht nog met het verhogen van de belangrijkste rentetarieven. De rente blijft onveranderd op 0 tot 0,25 procent. In een eerste reactie stellen diverse analisten dat inflatie het grote zorgenkind blijft van de Fed.  

Fed-voorzitter Janet Yellen zei gisteravond in een toelichting “dat recente economische en financiële ontwikkelingen de economische groei kunnen dempen”. Ook is het mogelijk dat er meer neerwaartse druk ontstaat op de inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Nu voorspelt ook JP Morgan de bodem bij grondstofaandelen

JP Morgan vervoegt het rijtje met grote beleggers die hun slag willen slaan in de mijnbouwsector. JP Morgen laat in een nota deze week weten dat het durft inzetten op een bodem van de sector. De situatie is niet zo erg als ze lijkt en daarom zijn er nu koopjes te doen.

De laatste weken stappen grote namen uit de beleggerswereld steeds vaker in de zwaar getroffen mijnbouwsector. Zo nam Carl Ichan een belang van 8% in Freeport McMoRan. Deze mijnbouwgroep sukkelt met een hoge schuldenlast, maar heeft ook enkele topmijnen onder beheer. Georges Soros nam dan weer een aanzienlijke participatie in Barrick Gold.