EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10716 tot 10720 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Is het 500 biljet een speeltje voor criminelen?

De Europese Commissie start een onderzoek naar het gebruik van de €500 bankbiljetten, omdat het vermoeden bestaat dat deze vaak gebruikt worden voor de financiering van terrorisme en criminele activiteiten. Het onderzoek zal worden uitgevoerd in samenwerking met de Europese politiemacht Interpol.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Ook Zwitserland overweegt basisinkomen: $2.500 per maand (per volwassene)!

Finland zet als eerste land ter wereld stappen naar een basisinkomen maar het land is niet meer alleen. In Zwitserland gaan er ook stemmen op om een basisinkomen in te voeren. Dit zal deels betaald worden door belastingen en door het verlagen van de sociale voorzieningen. Dit zet echter de deur open naar geld printen rechtstreeks voor het volk, een zeer gevaarlijk experiment.

Inwoners in Zwitserland mogen zich in een referendum gaan uitspreken over de invoering van een basisinkomen. Het idee komt van een groep intellectuelen bestaande uit artiesten en schrijvers. Zij gaan er van uit dat de mensen gaan blijven werken indien ze ook een basisinkomen krijgen. Maar uit een onderzoek blijkt dat 1/3 van de bevolking zou overwegen om te stoppen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Column Kees de Kort | Inkomens VS stijgen, maar de uitgaven niet

Er is wat geks aan de hand in de Verenigde Staten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De inkomens stijgen, maar de bestedingen niet.

Er is wat geks aan de hand in de Verenigde Staten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. De inkomens stijgen, maar de bestedingen niet.

Gisteren zijn verschillende cijfers in de Verenigde Staten gepubliceerd, onder andere over de bouw. "Die vielen toch tegen", zegt De Kort. "Ondanks mooi weer groeit de economisch belangrijke sector het laatste kwartaal niet meer. In het begin van het jaar ging het duidelijk beter. De klad is erin gekomen."

Met de inkomens en de bestedingen is ook wat aan de hand: "Macro-economisch stijgen die, dus dat betekent dat het met de lonen, uitkeringen en huren goed gaat. Maar de bestedingen stijgen niet. Dat is een opmerkelijke tegenstelling." 

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Rusland open voor samenwerking op oliemarkt

Rusland staat open voor meer samenwerking met oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen over de olieprijzen. 

Rusland staat open voor meer samenwerking met oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen over de olieprijzen. 

Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, dinsdag gezegd tijdens een bezoek aan Abu Dhabi.

Volgens Lavrov is het een gezamenlijk belang van de grote olieproducenten om te praten over de productie met het oog op de sterk gedaalde olieprijzen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016

Is de lage olieprijs dit keer wél een probleem voor de wereldeconomie?

In de afgelopen 75 jaar is bijna iedere economische crisis voorafgegaan door een piek van de olieprijs. Dit keer echter begint de bezorgdheid in de wereld toe te nemen over de negatieve gevolgen van een structureel laag prijspeil. 

Wat is er dan nu anders in de wereld dan voorheen? Het blijkt dat een groeiend aantal consumenten leeft in commodity-exporterende landen. Zo stelde Apple bij de toelichting van de cijfers dat het bedrijf hinder ondervindt van de afzwakkende vraag uit olie-exporterende landen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs