EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10721 tot 10725 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Steen Jakobsen: goud en zilver blijven mijn favoriete posities

De twee belangrijkste issues in de financiële markten zijn momenteel de sterke dollar en zorgen om China. Piekt de dollar en laat China verbetering zien, dan kunnen de markten deze zomer bodemen. Zo niet, dan eindigt deze baisse mogelijk pas ver in 2017, aldus Steen Jakobsen, CIO bij Saxo Bank.

Jakobsen wijst er op dat de Financial Stress Index van de Cleveland Fed recent snel van het neutrale nulpunt naar 1 steeg. Dat is nog een eind verwijderd van de 2,5 die de index noteerde bij de val van Lehman Brothers. Maar de stress in het systeem loopt wel duidelijk op.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Column Kees de Kort | Creatieve hypotheken en nergens naar kijken

Olie springt het meest in het oog, maar de dalende prijzen hebben vat op alle grondstoffen. En hoe dat uiteindelijk uit gaat pakken, dat is nog niet duidelijk, erkent ook BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Olie springt het meest in het oog, maar de dalende prijzen hebben vat op alle grondstoffen. En hoe dat uiteindelijk uit gaat pakken, dat is nog niet duidelijk, erkent ook BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Het zorgt hoe dan ook voor onzekerheid, en daardoor gaan mensen wachten. "Dan ga je kijken en niets doen, kortom: dan worden de problemen eigenlijk alleen maar groter. En die spiraal van onzekerheid, wachten en kijken, is in feite in gang gezet." Precies tegengesteld aan wat er een paar jaar geleden gebeurde toen het vertrouwen alleen maar groeide. "Dan ga je dingen doen: investeren, kopen, en dat werkt nu in negatieve zin."

Intussen ligt een nieuw gevaar op de loer: creatieve hypotheekfinancieringen dreigen weer de kop op te steken. "De hele ellende is begonnen met de Amerikaanse huizenmarkt en de problemen daarvan zijn veroorzaakt door hele creatieve hypotheekfinancieringen. We hebben ons lesje geleerd, maar die les is weer vergeten, want zo langzaamaan zie je de producten van tien vijftien jaar geleden weer terugkomen, op kleine schaal. Kortom: we gaan het gewoon nóg een keer proberen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

3 februari: Kat-en-muisspel Fed en ECB met beleggers en 5 andere dingen die je moet weten

Beleggers lijken steeds minder te sturen door centrale banken en KPN maakte vanochtend een smak op het Damrak. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Beleggers verliezen vertrouwen in zilverprijs fixing

De dagelijkse fixing van de zilverprijs staat ter discussie, nadat er twee dagen achtereen een koers werd vastgelegd die duidelijk afweek van de spotprijs van zilver. Handelaren die op basis van de dagelijkse fixing zilver kopen en zilver verkopen hebben door deze afwijkingen minder zekerheid over de prijs van hun product. Daardoor kunnen ze miljoenen mislopen op transacties.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016

Duitse werkloosheid daalt naar een nieuw dieptepunt

Recent werd bekend dat de Duitse werkloosheid in januari is gedaald naar een nieuw dieptepunt. Gezien de harde landing van diverse economieën, is dit macrocijfer toch wel verrassend te noemen. Op dit moment bedraagt de Duitse werkloosheid slechts 6,2%.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Duitse werkloosheid sinds het jaar 2005 al in een dalende trend zit. Tijdens de financiële crisis vielen er wat meer ontslagen, maar ook toen bleef die schade relatief beperkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs