EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10736 tot 10740 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

China koopt massaal (maar dan ook massaal) goud

Een stijging van 700% op 5 jaar, China koopt goud als zoete broodjes. Bijzonder is echter dat de immense goudimport niet enkel bestemd kan zijn voor de binnenlandse markt, de Chinese overheid koopt dus meer dan waarschijnlijk meer goud dan ze toegeven.

Het staat vast dat de rijke Chinezen massaal goud kopen. Tussen 1950 en 2004 was het voor Chinese burger verboden om goud te kopen. De forse prijsdaling sinds 2011 zorgde dan ook voor een ongeziene koopwoede.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Forse verliezen op beurzen

De AEX-index op Beursplein 5 stond donderdag het eerste uur 2,8 procent lager en de Midkap noteerde een min van 2,7 procent. Ook andere Europese beurzen lieten flinke verliezen zien. 

De grootste daler in de Midkap was SBM Offshore. Het bedrijf kondigde bij de de presentatie van zijn jaarcijfers aan dat het dichtbij een schikking is met de Braziliaanse autoriteiten inzake het Petrobras-schandaal. Het neemt daarvoor een voorziening van 245 miljoen dollar. Het aandeel SBM Offshore stond hierop 6,6 procent in de min. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Centrale bank Zweden verlaagt rente tot -0,5%

De Zweedse centrale bank heeft de rente vandaag met 15 basispunten verlaagd tot -0,5% in een poging de inflatie aan te jagen en de waardestijging van de Zweedse kroon af te remmen. Ook maakte de Zweedse Riksbank bekend tenminste nog de eerste helft van dit jaar door te gaan met het opkopen van staatsobligaties.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Kan superbelegger George Soros de Chinese yuan kapot speculeren?

Is de yuan ten dode opgeschreven nu de legendarische valutaspeculant George Soros de Chinese munt in het vizier heeft?

Is de yuan ten dode opgeschreven nu de legendarische valutaspeculant George Soros de Chinese munt in het vizier heeft?

De naam George Soros is onlosmakelijk verbonden met speculatie op de valutamarkten. De Hongaars-Amerikaanse oprichter van het Quantum hedgefonds verwierf faam toen hij in 1992 op ongekende schaal speculeerde tegen het overgewaardeerde Britse pond, destijds gekoppeld aan de Duitse mark.

De sluwe vos wist tijdens de chaotische Zwarte Woensdag op 16 september 1992 in een recordtijd miljarden bij elkaar te krijgen en de Britse overheid te dwingen om uit het zogenoemde Europese Monetaire Systeem (EMS), het stelsel van vrijwel vaste wisselkoersen, te stappen en het Britse pond te devalueren.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 11 februari 2016

Deze goudgrafiek moet je absoluut gezien hebben

Wie de grafieken erbij neemt, kan er niet meer omheen: op korte termijn forceerde de goudmarkt enkele openingen. Zowel goud als goudmijnaandelen handelen al jaren niet meer zo hoog boven het 200-daags gemiddelde.

En dit tekent zich af op de langetermijngrafieken. We pakken graag uit met grafische analyses van eigen makelij, maar zo nu en dan laten we ook een collega aan het woord. Onderstaande grafiek komt van Chris Kimble, hoofdanalist bij Kimble Charting Solution.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs