Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 10736 tot 10740
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Dit is wat gebeurde met vastgoed nadat de Deense centrale bank negatieve rente invoerde

De huizenprijzen in de Deense hoofdstad Kopenhagen kennen een explosie sinds het land drie jaar geleden een negatieve intrestvoet invoerde. De maatregel, die de waarde van Deense kroon moest versterken tegenover de euro, dreigt volgens SBAB Bank, de grootste hypotheekverstrekker van het land, nu echter tot een vastgoedbubbel te leiden.

Op twee jaar tijd heeft het vastgoed in de Deense hoofdstad een waardestijging tussen 40 procent en 60 procent laten optekenen. De referentierente van de Deense centrale bank is sinds februari nog verder onder het nulpunt gedaald en bedraagt nu - 0,75 procent. Financiële analisten verwachten dat die negatieve rente nog minstens twee jaar zal aangehouden blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

CEO Degussa ziet een einde komen aan het negatieve sentiment in de goudsector

Wolfgang Wrzesniok-Rossbach, CEO bij Degussa – de grootste goudhandelaar in Europa – bediscussieerde bij Bloomberg de goudprijzen, de vraag naar goud en het openen van Degussa’s eerste kantoor in Singapore. Hij is van mening dat de goudmarkt nog steeds in de kinderschoenen staat, te zien aan haar uitbreidingsactiviteiten in Azië.

Volgens de CEO zien de vooruitzichten voor goud er een stuk rooskleuriger uit dan menigeen denkt. Goud gaat volgens hem richting de $1500,- en dat terwijl de algemene consensus is dat de prijs richting de $1000,- zal gaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Dit is hoeveel geld je moet verdienen om gelukkig te zijn

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, klinkt het cliché. Dat kan kloppen, tenminste: tot op zekere hoogte. Nobelprijswinnaar economie Angus Deaton berekende een maximumgrens tot waar geld ons tevreden maakt over onze levenskwaliteit. Tijd om loonsopslag te vragen? Dat ontdek je hier.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Video: Willem Middelkoop in gesprek met Arjo Klamer

Willem Middelkoop sprak voor Café Weltschmerz met econoom Arjo Klamer over de economische crisis en over de lessen die we het afgelopen jaren geleerd hebben. Arjo Klamer is hoogleraar economie van de kunst en cultuur aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Klamer klinkt pessimistisch, als het gaat om de huidige economische ontwikkelingen en de vernieuwing van het systeem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

David Graeber: Verenigd Koninkrijk stevent af op nieuwe crisis

Volgens antropoloog Dabid Graeber is de economische groei die we in het Verenigde Koninkrijk zien het gevolg van het opblazen van een nieuwe vastgoedbubbel. Daardoor lijkt het alsof de economie groeit, maar het is tegelijkertijd de aanloop naar een nieuwe schuldencrisis.