Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10736 tot 10740
Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Goudreserves Rusland groeien met 31 ton Goud

Goudreserves Rusland zijn in augustus met 31 ton toegenomen. Procentueel groeide de goudreserves met....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Hoe ziet ons geldsysteem van de toekomst eruit?

Moeten we de geldcreatie aan de markt overlaten, of moet de overheid dit naar zich toetrekken? Wat is geld eigenlijk? In ons huidige fiatgeldsysteem, met banken als belangrijkste scheppers van geld geholpen door de overheid, is geld schuld. Of is geld altijd te zien als schuld, als vordering op toekomstige welvaart? En wat kunnen we verwachten van nieuwe technieken als bitcoin? Al deze vragen en hoe de toekomst van ons geldsysteem eruit gaat zien, worden behandeld tijdens het event reinvent.money. Deze bijeenkomst vindt plaats op 26 september in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Er is een unieke line-up van sprekers present zoals nummer één bitcoin spreker Andreas Antonopoulos, RT journalist Max Keiser, de president van Liberland Vit Jedlicka, Joris Luyendijk, Willem Middelkoop en nog veel meer. En het mooie is, er zijn nog kaarten beschikbaar. Vanuit beurs.com zullen Jean-Pierre Buntinx, Brecht Arnaert en Maarten Verheyen ook aanwezig zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Column Kees de Kort | Catalonië wordt een groot verhaal

In de afgelopen maanden kregen de Grieken ten minste nog wat geld binnen, maar dat kan met het intreden van de herfst wel eens een stuk minder worden, voorspelt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat het pakket onprettig is, wordt wel duidelijk als de toeristen minder geld gaan uitgeven. Ik voorspel nieuwe verkiezingen binnen een jaar."

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 21 september 2015

21 september: Duitse media eisen hoofd topman Volkswagen en 6 ander dingen die je moet weten

In Nederland worden de huizen duurder en ook de AEX staat in het groen. Maar bij de buren stormt het. Volkswagen, Europa’s grootste autobouwer en symbool van het Wirtschafstwunder, blijkt de autoriteiten in de VS te hebben bedonderd. De koers klapte in. Arne Petimezas van AFS praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 september 2015

Ik begrijp helemaal niets meer van Griekenland

“De Griekse premier haalde de buit binnen: het vertrouwen van het volk om het besparingsbeleid verder te zetten”.

Zo opende gisteren Hanne Decoutere het laatavondjournaal op VRT.

Tsipras heeft met Syriza inderdaad opnieuw de verkiezingen gewonnen.

Eerder dit jaar had hij ook al ééns de verkiezingen gewonnen. Hij beloofde de Grieken toen een einde te maken aan de besparingen in zijn land.