EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
55
kliks
38
kliks
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
34
kliks
33
kliks
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10736 tot 10740 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 28 december 2015

IEA: “De gouden eeuw van steenkool is voorbij”

Peak oil is het moment waarop de olieproductie wereldwijd piekt om onherroepelijk een neergang in te zetten. Maar ondanks de zorgen die vele strategen in het verleden uitten, lijkt die top voorlopig nog niet in zicht. Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben de Amerikaanse olieproductie de afgelopen jaren naar het hoogste niveau sinds 1970 gebracht. En de markt zwemt in een overvloed aan olie.

Volgens het Internationale Energieagentschap (IEA), dat westerse overheden adviseert over energiestrategie, is steenkool eerder aan de beurt. In een recent rapport schrijft de organisatie dat die markt onder immense druk staat door economische hervormingen in China en een stijgend klimaatbewustzijn wereldwijd. China is nu goed voor maar liefst de helft van de wereldwijde vraag naar kolen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Zwitserland houdt referendum over geldsysteem

In Zwitserland wordt binnenkort een referendum gehouden over het aan banden leggen van geldcreatie door banken, zo schrijft de Telegraph. Een petitie over dit onderwerp kreeg meer dan 100.000 handtekeningen, waarmee het onderwerp op de politieke agenda is gekomen. De campagne werd georganiseerd door het Zwitserse ‘Vollgeld‘ initiatief en heeft als doel een einde te maken aan het fractioneel bankieren.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Dit gebeurt er op dit moment in de oliesector

De oliesector is een van de sectoren die dit jaar hard geraakt is. Zo is de olieprijs ten opzichte van het jaar 2014 nog verder in waarde gedaald en dit heeft uiteraard gevolgen gehad op de energieaandelen. Denk bijvoorbeeld maar aan de prijsval van het aandeel Shell. Dit aandeel wordt altijd gezien als een van de meeste betrouwbare aandelen binnen de Nederlandse AEX-index, maar ook dit dividendaandeel is de afgelopen maanden door de beleggers bij het grofvuil gezet.

De Dallas Federal Reserve Bank publiceerde onlangs een aantal grafieken waarop te zien is hoe hard het er op dit moment aan toegaat in de oliesector. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek bijvoorbeeld zien dat de faillissementen binnen de energiesector het afgelopen halfjaar flink zijn toegenomen. Dergelijke aantallen aan faillissementen hadden we sinds het jaar 2009 al niet meer meegemaakt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Hoeveelheid obligaties met negatieve rente gestegen tot 1500 miljard euro !

Na het massaal aankopen van obligaties en verdere uitvoering van het QE-programma door de Europese Centrale Bank is de totale hoeveelheid aan staatsobligaties met een negatieve rente opgelopen tot het enorme bedrag van bijna 1530 miljard euro waarbij dit afgaande op het huidige monetaire beleid nog verder zal oplopen in 2016.

Met het QE-programma welke verder zal gezet worden in 2016 zal de rente in Europa het komende jaar extreem laag blijven welke goed nieuws is voor de overheden welke op deze manier zeer goedkoop aan financiering kunnen geraken. Dit zal op zijn minst duren tot maart 2017 en mogelijks zelfs langer indien de economische situatie niet verbetert.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 28 december 2015

Oekraïne klaar voor nieuwe (hopeloze) noodsteun na goedkeuring begroting

Het parlement van Oekraïne heeft goedkeuring gegeven voor de begroting voor het aankomende jaar. Hiermee ruimt het de laatste obstakels op om een nieuwe schijf te verkrijgen aan financiële steun voor het land. Het 17,5 miljard dollar tellende fonds werd opgericht om het noodlijdende land te helpen de economie te herstructureren en de huidige recessie te overwinnen.

De begroting , een compromis tussen de wetgevers en het kabinet werd goedgekeurd met 263 van de 450 zetels. Hierbij werd een inkrimping van de economie met 3,7% voorzien, in lijn met de voorspelling van het Internationaal Monetair Fonds.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs