Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 10751 tot 10755
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Is China het nieuwe 1929?

Het is al China dat de klok slaat op de financiële markten tegenwoordig. Na enkele macrocijfers die negatief uitdraaiden ontstond de vrees dat er een te positief beeld van China in de aandelenkoersen verwerkt zat. De groei zou wel eens veel lager kunnen zijn dan eerder gedacht. Vooral de export en de industrie vertragen. Het land heeft minder grondstoffen nodig waardoor dan weer de mijnbouwbedrijven wereldwijd pluimen laten.

Op Bloomberg verschenen de laatste dagen heel wat interessante video’s over de Chinese situatie. Gaande van de ‘pessimist’ Faber tot voorspellingen rond een nieuw op te stellen vijfjarenplan. Ik post ze op mijn Facebookpagina. Daarop kan u telkens ook het laatste nieuws volgen door even op de like button te klikken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Taxichauffeur Cuba verdient dertig keer meer dan arts in dienst van communistische overheid

Taxichauffeurs in Cuba verdienen 30 keer meer per maand dan artsen. Taxichauffeurs verdienen zo’n 54 euro per dag terwijl artsen uitkomen op 1,25 euro. Het is tekenend voor hoe bizar de Cubaanse economie werkt.

Waar taxichauffeurs in veel wereldsteden elk dubbeltje moeten omdraaien, behoren ze in Havana tot de rijke stinkerds. Een Cubaan met eigen taxi verdient 54 euro per dag. En dat is op een slechte dag. Hij betaalt 18 euro aan belastingen. De rest is winst. Zo komen ze uit op 1.350 euro per maand, ruim dertig keer meer dan een arts die slechts 45 euro haalt.

Vox ging kijken in Cuba om te zien waar dit astronomische verschil vandaan komt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Monopoly? Burgemeester van Barcelona wil een eigen munt introduceren

Ada Colau, de burgemeester van Barcelona, wil een eigen munteenheid voor haar stad. Ze wil zo een belofte nakomen die ze tijdens haar verkiezingscampagne deed. Volgens de burgemeester moet zo’n eigen munt de kleine handelaars in de Catalaanse hoofdstad bevoordelen, al geeft zij, noch haar partij Barcelona en Comú, enig uitleg die deze claim kan staven.

Indien de introductie een succes blijkt, kan de munt binnen zes maanden ook in omliggende gemeenten worden geïntroduceerd, aldus het stadsbestuur.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Staatsschuld in eurozone loopt verder op

Eurostat maakte afgelopen week bekend dat de totale staatsschuld van de eurozonelanden in het tweede kwartaal van 2015 was afgenomen van 92,7% naar 92,2% van het gezamenlijke Bruto Binnenlands Produkt van de eurozonelanden. Dat klinkt als goed nieuws. Maar als je naar de cijfers gaat kijken, dan zie je dat de totale staatsschuld van de eurozone gewoon groter is geworden.

In het tweede kwartaal van 2014 bedroeg de staatsschuld van de 19 eurozonelanden  9,30 biljoen euro. En in het tweede kwartaal van dit jaar bedraagt de schuld 9,46 biljoen euro: 160 miljard euro ofwel 1,7% hoger dan vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Waarom een van ‘s wereld beste macrotraders groot in goud stapte

Beursmiljardair Stanley Druckenmiller stopte in het tweede kwartaal 20% van zijn totale vermogen in goud. Hij was ooit hoofdstrateeg onder George Soros. Het was Druckenmiller’s idee om in 1992 de Britse pond te shorten. De Bank of England brak en Soros’ Quantum Fund verdiende ruim een miljard. Met zijn eigen Duquesne Capital maakte Druckenmiller 30% per jaar van 1986 tot 2010.

Druckenmiller geeft niet vaak interviews, maar uit het transcript van een voordracht voor de Lost Tree Club in Florida blijkt duidelijk dat hij weinig op heeft met het beleid van de Fed. In 2008 profiteerde hij van het inklappen van de huizenbubbel. Die kwam naar zijn mening door het te ruime beleid van de Fed na de recessie van 2000-2001. ‘Don’t fight the Fed’ is een bekend mantra van Wall Street. Maar Druckenmiller heeft er niks mee:

De legendarische belegger heeft nu weer hetzelfde voorgevoel: