Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 10756 tot 10760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

Peter Boockvar: “Wereldwijde recessie is onvermijdelijk”

De kans op een wereldwijde recessie in de komende 20 maanden is nu groter dan 50 procent. Dat zei analist Peter Boockvar van The Lindsey Group dinsdagmiddag in CNBC’s “Squawk on the Street”.

“Wanneer centrale banken hun ruimhartige stimuleringsmaatregelen zullen terugdraaien, dan zal dat niet zonder negatieve gevolgen zijn. De kans op een recessie is dan groter dan 50 procent. Het is eigenlijk onvermijdelijk”, aldus Boockvar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

Morgan Stanley: “Barre tijden voor commodities zullen lang aanhouden”

Commodities bevinden zich al vijf jaar in een bearmarkt. Voor beleggers die hopen op betere tijden heeft Morgan Stanley Investment Management slecht nieuws. Lage olieprijzen en dalende valuta’s zorgen ervoor dat de broodnodige shake-out bij grondstoffenproducenten nog lang op zich laat wachten.

Er zijn volgens Ruchir Sharma, hoofd Emerging Markets bij Morgan Stanley, drie redenen waarom de grondstoffenmarkt voorlopig niet zal aantrekken. Zo heeft de Chinese groeivertraging ontegenzeggelijk een negatieve impact op de vraag naar commodities. De Chinese ‘new normal’ leidt ertoe dat bestaande productiecapaciteit voor lange periode niet volledig benut zal worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

'Hewlett-Packard schrapt mogelijk 30.000 banen'

Technologiebedrijf Hewlett-Packard verwacht 25.000 tot 30.000 banen te schrappen. 

Dat meldt Bloomberg dinsdag. 

De ontslagen moeten ervoor zorgen dat het bedrijf per jaar ongeveer 2 miljard dollar bespaart.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Grote banken kijken naar Bitcoin-technologie voor verbouwing financiële markten

‘Blockchain’, de onderliggende software van Bitcoin, staat in de belangstelling van enkele van de grootste banken ter wereld. Samen met een start-up onderzoeken ze hoe de technologie de handel op sommige financiële markten kan versnellen.

Een groep banken, waaronder JPMorgan Chase en Barclays, is een samenwerking aangegaan met de start-up R3, schrijft Bloomberg. Het doel is om te kijken of de blockchain-technologie van Bitcoin kan worden toegepast op financiële markten, zoals de handel in gesyndiceerde leningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Het saaie geheim om rijk te worden

Als we het over rijke mensen hebben, denken we stereotiep aan mensen met een groot huis, een dure auto en dure kleren die overal de beste champagne drinken. Maar in feite zijn de meeste rijke mensen gewone burgers die een gewoon leven leiden. Het enige verschil is dat zij een geheim kennen dat u niet kent.

Er zijn 2 verschillende soorten rijke mensen: mensen die doen alsof ze rijk zijn en mensen die rijk zijn en doodnormaal doen. Het geheim om rijk te worden is in feite best saai, daarom dat het waarschijnlijk weinig mensen aanspreekt. Maar mensen die onder hun stand leven, die tevreden zijn met minder, zijn de mensen die de grootste fortuinen verzamelen.

Hoe groter het verschil tussen uw inkomsten en uw uitgaven, hoe meer geld u hebt om te doen wat u wilt doen. Door onder uw stand te leven, maakt u dat verschil zo groot mogelijk. Het lijkt simpel, maar in vele gevallen is dat niet.