Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 10761 tot 10765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Zo beschermt u zich het beste tegen een economische depressie

Een economische depressie doet zich niet van de ene op de andere dag voor. Een economische depressie is een proces. Een economische depressie is ook niet uniek, er zijn er al verschillende geweest doorheen de geschiedenis. Volgens Jeff Thomas zitten we nu ook midden in een economische depressie, al wordt deze goed gemaskeerd door allerhande lapmiddeltjes.

Vooral de centrale banken zijn specialisten geworden in het uitvinden van lapmiddeltjes, zegt Thomas. Dit neemt echter niet weg dat de oorzaak nog steeds intact is. Dit stelt het onvermijdelijke alleen maar uit.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

CPM Group: “Geen tekort aan goud in Comex”

Vorige week schreven we op Hollandgold dat er geen sprake is van een dreigend tekort aan goud in de Comex. Daarmee weerlegden we de hardnekkige geruchten dat er bijna geen goud meer zou zijn voor fysieke uitlevering. Onze analyse wordt bevestigd door de CPM Group, een consultancybureau dat gespecialiseerd is in de markt van grondstoffen en edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

De Grote Chinese Motor hapert

China heeft serieuze problemen met de uitstroom van kapitaal, zo schrijft econoom Ed Yardeni vandaag. Deze kapitaalvlucht is een reflectie van de groeivertraging van de export. Dat maakt het voor buitenlanders onaantrekkelijk om te investeren in Chinese productiecapaciteit. En de Chinezen op hun beurt staan ook klaar hun geld elders te beleggen. Na het einde van de hausse in de huizenprijzen en de anti-corruptie campagne zijn er weinig aantrekkelijke binnenlandse beleggingsmogelijkheden over, zo stelt Yardeni.

Een blik op de recente Chinese economische data stemt tot bezorgdheid. Allereerst zien we dat de export over de afgelopen twaalf maanden op $ 2,3 biljoen blijft hangen. Sinds 2013 zit daar geen groei meer in. De import is sinds 2013 zelfs weggezakt. Met name dit jaar is de verzwakking duidelijk zichtbaar. Het Chinese handelsoverschot noteert ondertussen op een record. Dat lijkt positief, maar schijn bedriegt. Dit overschot komt dus vooral doordat de import nog zwakker is dan de export.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Schaeuble twijfelt aan het monetaire beleid

Wolfgang Schaeuble, de Duitse minister van Financiën, is ongetwijfeld een van de meest belangrijke mensen van het Europese economische beleid. De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, zien we nog het vaakste in de krant opduiken. Maar, alle grote ministers van financiën uit de wereld weten dat Schaeuble min of meer regeert.  Dus wanneer Schaeuble zich zorgen maakt over een financiële zeepbel, zoals hij recent in een toespraak liet weten, is het de moeite waard om hier de nodige aandacht aan te besteden.

FastFT heeft een relevant stukje geschreven over de toespraak van Schaeuble: “Het is zeker dat we naar de volgende zeepbel evolueren,” zei de heer Schaeuble tijdens zijn redevoering in Berlijn. Ook liet Schaeuble nog het volgende weten: “We moeten de lessen trekken uit de laatste wereldwijde financiële crisis.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

Overleeft Vladimir Poetin een zware Russische economische crisis?

De Russische president Vladimir Poetin geniet in eigen land van een gigantische populariteit, maar die goodwill heeft hij vooral te danken aan de materiële welvaart die de bevolking de voorbije vijftien jaar heeft ervaren. Wanneer die rijkdom in het gedrang komt, dreigt dan ook de populariteit van Poetin snel te zullen afkalven.