Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10766 tot 10770
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

'Hypotheekrente zakt naar nieuw laagterecord'

De hypotheekrente is naar een nieuw laagterecord gezakt. Een hypotheek met een looptijd van tien jaar met Nationale Hypotheekgarantie staat op 2,37 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Welke Beheer, waaronder ook Huis & Hypotheek en Hypotheekshop vallen, schrijft het Financieele Dagblad maandag.

Het vorige record, 2,39 procent, stamt uit mei van dit jaar. Vijf jaar geleden moesten consumenten nog het dubbele rentepercentage betalen voor dezelfde hypotheek.    

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

'Olieproductie VS daalt naar laagste niveau in acht jaar'

De olieproductie van de Verenigde Staten gaat in 2016 dalen naar het laagste niveau in acht jaar.

Dit voorspelt Opec, het kartel van olieproducerende landen, maandag in een rapport.

De voorspelling voor de Amerikaanse productie werd verlaagd met 280.000 vaten olie per dag. Hiermee wordt een daling in plaats van een stijging voorspeld voor volgend jaar. Oliebedrijven stellen sneller investeringen uit door de lage olieprijs dan verwacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Geld sparen én van het leven genieten: 3 eenvoudige tips

Geld sparen is essentieel om een financieel gemakkelijk leven te leiden. Maar dikwijls moeten we van alles laten vallen zodat we niet meer van het leven kunnen genieten. Dit is fout zegt Wlater Updegrave van Time Money. U kunt wel geld sparen én van het leven genieten.

Wat voor nut heeft het om dagelijks uw koffie met broodje op te geven en zo iedere dag €5 te besparen? Op die manier kunt u €35 per week sparen. Zou het niet leuker zijn om veel geld te sparen en toch nog te genieten van de dagelijkse geneugtes?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

'Chinese bevolking in zes jaar boven armoedegrens'

De Chinese regering wil binnen zes jaar dat niemand in het land nog onder de armoedegrens leeft.  

Die doelstelling spreekt een hoge functionaris van de Chinese regering uit, meldt persbureau Reuters maandag.

In China leven 70 miljoen mensen onder de armoedegrens. Om aan de deadline van zes jaar te voldoen, moet de regering ongeveer een miljoen mensen per maand uit de armoede halen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 12 oktober 2015

Weidmann: Lage rente heeft steeds meer negatieve effecten

Het langdurig laag houden van de rente brengt steeds grotere risico’s met zich mee, dat zei Jens Weidmann van de Bundesbank in een gesprek met de Duitse krant Die Welt. Volgens de centrale bankier kan een aanhoudend lage rente de noodzakelijke hervormingen vertragen, omdat overheden door de extreem lage rente gemakkelijker hun tekorten en schulden kunnen financieren. De lage rente kan de indruk wekken dat de (hoge) staatsschulden houdbaar zijn.