Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10771 tot 10775
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Iraanse centrale bank wil cash geld afschaffen

Iran wil op lange termijn cash geld afschaffen en door elektronische betaalmiddelen vervangen. Het plan zal eerst getest worden op het eiland Kish in de Perzische Golf, zei de voorzitter van de centrale bank Valiollah Seif vandaag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Column Kees de Kort | Buigen voor de financiële markten

In Portugal wordt een linkse politieke partij buitenspel gezet om de financiële markten rustig te houden. Op zo’n manier de democratie aan de kant schuiven gaat ver, betoogt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bij de verkiezingen deze maand in Portugal boekte uiterst links een kleine overwinning. Deze partij wil geen bezuinigingen meer.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Vraag naar goud in China dit jaar mogelijk naar record

De vraag naar goud in China kan dit jaar het recordniveau van 2013 overstijgen, aldus de Chinese Gold & Silver Exchange Society. Zorgen over de groei van Chinese economie, de correctie op de aandelenmarkt en de waardedaling van de yuan zijn allemaal factoren die de aantrekkingskracht van het edelmetaal versterken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Hyperinflatie: Leven als een prins in Venezuela

Wie het nieuws op Marketupdate al wat langer volgt weet dat er in Venezuela een serieuze valutacrisis gaande is. De munteenheid van het land, de bolivar, heeft de afgelopen jaren zoveel waarde verloren dat we inmiddels kunnen spreken van hyperinflatie. Maar wat betekent hyperinflatie voor iemand die betaald krijgt in een andere valuta? VICE News zocht het uit...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 26 oktober 2015

Chinezen kopen olieveld in Texas

De Chinese onderneming Xinchao Shiye is van plan een olieveld in de Verenigde Staten over te nemen. Het beursgenoteerde bedrijf heeft een intentieverklaring ondertekend om het olieveld voor een bedrag van 8,3 miljard yuan over te nemen, dat is omgerekend ongeveer $1,3 miljard. Het veld ligt in de staat Texas, om precies te zijn op het grondgebied van Howard en Borden.