EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10781 tot 10785 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 1 februari 2016

China volgend slachtoffer van muntspeculatie? Chinese overheid vreest van wel…

De beurs is al maanden in vrije val, de groei is zwakker dan gewenst en de fundamenten van de economie staan op wankelen. Dat is de huidige Chinese situatie in een notendop. Op zich geen probleem door de grote financiële reserve die China kan inzetten doch de Chinese overheid vreest slechts één ding niet te kunnen weerstaan en dat is een massale speculatie tegen de munt.

Muntspeculatie is één van de zaken die zeer moeilijk tegen te houden zijn, voornamelijk als ze gericht zijn om een echte crash te veroorzaken en dit gedaan wordt door personen met zeer grote mogelijkheden. Eén van deze personen die gevreesd wordt in China is George Soros. Deze beruchte muntspeculant liet recent enkele waarschuwingen horen aan het Chinese adres. Zelfs dit was reeds voldoende om de Chinese overheid te alarmeren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 1 februari 2016

Duitsland kan tot 7 jaar gratis lenen

Er lijkt maar geen einde te komen aan de dalende rente op staatsobligaties, vooral die van de relatief sterke economieën in de Eurozone. Zo kan Duitsland inmiddels tot een looptijd van zeven jaar gratis geld lenen bij beleggers.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zondag 31 januari 2016

Wereld opnieuw aan het afglijden naar wereldoorlog? Situatie zeer gelijkaardig als de jaren ’30

Het Europese continent worstelt momenteel met een reeks nieuwe conflicten waarbij men geen pasklare oplossing kan aanreiken vanuit de politieke wereld. De oorsprong van deze conflicten is echter niet nieuw maar gaan terug tot een lange tijd geleden. Waar we nu getuige van zijn is de oude strijd waarbij diverse verloren gegane rijken opnieuw botsen.

De koude oorlog is twee decennia geleden en is  iets uit vervlogen tijden voor de jongste generatie werkenden. Het jaar 1989 is op een politiek vlak echter niet te onderschatten en zorgde voor het einde van een gespannen situatie tussen de toenmalige grootmachten. Wat echter vaak vergeten wordt is dat de wereldsituatie er niet veilig op geworden is. De huidige generatie werkenden denkt vaak dat oorlog iets uit het verleden is terwijl er op internationaal vlak nochtans behoorlijk wat conflicten aan de gang zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 31 januari 2016

‘Vrees voor recessie in VS neemt toe’

Het risico op een nieuwe recessie in de Amerikaanse economie is afgelopen tijd gegroeid. Dat stellen economen in een rondgang door zakenkrant Financial Times.

Het risico op een nieuwe recessie in de Amerikaanse economie is afgelopen tijd gegroeid. Dat stellen economen in een rondgang door zakenkrant Financial Times.

De 51 ondervraagde economen zien nu een kans van één op vijf dat de Amerikaanse economie in het komende jaar een aanhoudende periode van krimp zal meemaken. Eind december werd die kans nog op 15 procent geschat voor de komende twee jaar. Sindsdien zijn de zorgen over de internationale economie, en met name over China, echter duidelijk toegenomen. Daardoor lijkt ook ’s werelds grootste economie nu kwetsbaarder dan eerder gedacht.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 31 januari 2016

Ook deze grafiek wijst richting een recessie

Het cijferseizoen is weer volop in gang en de meeste grote bedrijven zijn al naar buiten getreden met hun winstcijfers. Zo was bijvoorbeeld het aandeel Facebook een van de feestvierders op Wall Street. Het aandeel steeg flink in waarde nadat bekend werd dat de winstcijfers een stuk beter waren dan vooraf werd gedacht.

Maar, het aandeel Apple kreeg juist flinke klappen te verwerken nadat bekend werd dat het bedrijf voor het eerst in jaren haar verkopen heeft zien laten afnemen. Ook wij hebben een grafiek gevonden die een somber vooruitzicht voorspelt voor aandelenkoersen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs