Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10786 tot 10790
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

'Groei Chinese economie houdt voorlopig aan'

China zal naar verwachting de komende drie tot vijf jaar telkens 6 tot 7 procent economische groei blijven vertonen volgens voorspellingen van Yi Gang, vicepresident van de Chinese centrale bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

Houd het volgende in het oog eind 2015!

Wat kunnen we de laatste maanden van het jaar nog verwachten van de financiële markten? Zonder de toekomst te proberen voorspellen, hierna enkele factoren die sowieso een cruciale rol zullen spelen.

Op mijn pas nieuwe Facebookpagina post ik naast de artikels van Beurs.com trouwens regelmatig updates rond financieel en beursnieuws.

de ECB en de Federal Reserve. Naar verwachting gaan deze twee centrale banken elk een andere richting uit en zal dat niet lang meer duren. De groei en inflatie in de Eurozone laat nog steeds te wensen over. Mario Draghi liet al duidelijk blijken dat de kans zeer reëel is op een uitbreiding van de QE in december en/of een verdere verlaging van de rentetarieven. Een Sinterklaascadeautje van de ECB. De Fed heeft de kwantitatieve versoepeling al even achter de rug en plant binnenkort een verhoging van de rente. Bijkomend gevolg van dit uiteenlopend beleid : De euro zal verder verzwakken tegenover de dollar. Chinese cijfers rond de industrie, consumptie, inflatie, … worden nauwlettend in het oog gehouden. Hopelijk is de Chinese groeivertraging niet té abrupt? Vooral grondstoffenaandelen ondervinden hiervan last omdat er dan minder vraag is vanuit dit omvangrijke land. Komen er geen strubbelingen meer rond Griekenland? Houdt dit land zich mooi aan de afspraken en komen er weer geen provocerende uitspraken? Geopolitieke problemen rond bijvoorbeeld Rusland en Syrië. Als deze uit de hand lopen zullen de markten dit voelen. De grondstofprijzen en vooral ook die van olie spelen steeds een belangrijke rol voor de mondiale economie. Als de olieprijzen fel dalen, wat eigenlijk reeds gebeurde, komen landen als Rusland, Saoedi-Arabië en Brazilië in de problemen. de kwartaalresultaten van grote bedrijven als Apple, General Electric, Walmart, …

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

'140 miljard euro pensioengeld in rook opgegaan'

Nederlandse pensioenfondsen zijn het afgelopen jaar 140 miljard euro kwijtgeraakt.

De totale pensioenvermogens zijn gedaald van een recordhoogte van 1.400 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Na een aantal jaren van stijging lijkt het nu of er sprake is van een ommekeer.

Met name het derde kwartaal van dit jaar was een slechte periode, met veel verliezen op de beurs. Pensioenfondsen ABP en Zorg en Welzijn maakten afgelopen kwartaal een verlies van 3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

De Federal Reserve heeft nog 3 opties over

De ene zegt dat de Federal Reserve de kortetermijnrentevoet moet verhogen omdat de wereld leiderschap nodig heeft. De andere zegt dat de Federal Reserve gevangen zit en dat QE4 eraan komt. Wat de Fed gaat doen is koffiedik kijken, maar volgens Bloomberg heeft de Federal Reserve nog 3 opties over.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 oktober 2015

Zara-topman heel even rijker dan Bill Gates

De rijkste mensen ter wereld deden gisteren even een virtuele stoelendans. De baas van kledingconcern Zara, Amancio Ortega, haalde Microsoft-topman Bill Gates in als rijkste man.