Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10796 tot 10800
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Goldman Sachs pleit voor QE en renteverhoging in 2016

Vandaag is het eindelijk zover. Vanavond om 20 uur zal de Fed kenbaar maken of er een renteverhoging komt. Zoals altijd zijn de meningen van de diverse kenners en experts verdeeld. Zakenbank Goldman Sachs hoort bij de groep die waarschuwt voor de negatieve gevolgen van een renteverhoging. Als het aan de zakenbank ligt, gaat de Fed juist nog meer stimuleren.

Chief Executive Officer Lloyd Blankfein stelt dat de Amerikaanse economie nog niet sterk genoeg is om de rente te verhogen. Bovendien zijn de financiële markten momenteel kwetsbaar en volatiel.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Hallo Mario!? Daar is het deflatiespook weer

De eurozone flirt opnieuw met deflatie. Eurostat heeft zijn inflatieverwachting voor de maand augustus naar beneden bijgesteld tot 0,1% in plaats van de geplande 0,2%. Het deflatiespook steekt - ondanks de QE van Mario Draghi - dus opnieuw de kop op. Dat is slecht nieuws, want de Japanse ervaring vertelt ons dat deflatie een gevaarlijk fenomeen is:

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Spanjaard op 'slechts' $ 9,5 miljard na rijkste ter wereld

Amancio Ortega Gaona, oprichter van kledingconcern Inditex, is bijna de rijkste persoon ter wereld. De Spanjaard heeft nog 'maar' 9,5 miljard dollar minder op zijn bankrekening staan dan de huidige nummer éen: Microsoft-oprichter Bill Gates.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

Als deze sector 10% verliest heeft China een serieus probleem

Iedereen is afgeleid door de aandelenkoersen en de beurzen in China. Maar het echte probleem situeert zich in de Aziatische banksector, zo meent Kyle Bass.

Kyle Bass is een succesvolle hedgefundmanager die beroemd werd door de subprimecrisis te voorspellen. Hij kocht voor honderden miljoenen ‘credit default swaps’ en wist zo enorm te profiteren van de crash in de Amerikaanse vastgoedmarkt. Wat denkt hij over de recente beurscorrectie?

Volgens Bass zijn de meeste mensen afgeleid door de beurskoersen. Aan de echte gevaren besteedt men geen aandacht: het feit dat de Aziatische banken enorme hoeveelheden geld hebben uitgeleend.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

U bent 'live' getuige van het einde van de supercyclus van de globalisering

Mochten de tegenstanders van de globalisering het laatste rapport van de wereldhandelsorganisatie WTO hebben gelezen, ze zouden het grootste feest in jaren hebben georganiseerd, schrijft Marc Fiorentino op MonFinancier.com.

Het rapport van het WTO wordt uitgebreid besproken in de Wall Street Journal en bevestigt de instorting van de internationale handel en dat aan een alarmerend tempo.

Het rapport is dermate spectaculair dat men zich mag afvragen of we ‘live’ het einde van de globaliseringscyclus meemaken. De daling van de handel - import en export - overtreft alle verwachtingen en versterkt een reeds duidelijke neerwaartse trend.