Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 10796 tot 10800
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Stewardess bij Ryanair: "5.000 uren gewerkt en maar 3.700 betaald"

Het leven van een stewardess bij Ryanair is een hel: ze moet altijd stand-by staan, wordt slecht betaald en riskeert voortdurend om ontslagen te worden. Dat zegt de Franse Sofia Lichani, die bijna 5 jaar bij de Ierse lowcostmaatschappij werkte. "Ik heb 5.000 uren geklopt, maar slechts 3.700 betaald gekregen."

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

IJsland stuurde al 26 bankiers naar gevangenis voor bankencrisis 2008

Hoewel de Britse en Amerikaanse bankiers die verantwoordelijk waren voor de financiƫle crisis van 2008 nauwelijks verantwoording moesten afleggen, maakt IJsland er een punt van om de schuldigen uit eigen land te laten boeten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Russische heropleving gebaseerd op valse informatie?

De uitstroom van kapitaal uit Rusland lijkt voor het eerst een halt toegeroepen te zijn. Er is zelfs een inkomende geldstroom op gang gekomen vanuit het Westen waardoor de regering hoopt dat het land terug kan aankopen met (lichte) groei. Al lijkt deze kapitaalstroom minder positief te zijn dan deze op het eerste zicht lijkt.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Kapitaal stroomt al jaren weg uit Amerikaanse aandelenmarkt

Sinds 2009 zijn de aandelenkoersen in de Verenigde Staten sterk gestegen, maar dat wil niet zeggen dat steeds meer beleggers hun vermogen in aandelen stoppen. Het tegendeel blijkt waar te zijn, want over de afgelopen tien jaar haalden beleggers netto juist $260 miljard weg uit de aandelenmarkt.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Europese hof stelt: Bitcoin is vrij van BTW. Is bitcoin nu ook geld?

Het Europese hof van justitie heeft vandaag uitspraak gedaan dat bitcoins BTW-vrij mogen worden verhandeld. Ondernemers die bitcoins omwisselen tegen andere valuta hoeven dus geen btw af te dragen en het kopen van bitcoins is dus ook vrij van belasting. Volgens de Europese btw-richtlijn moeten de lidstaten vrijstelling verlenen bij transacties met wettige betaalmiddelen. Is Bitcoin nu dus een "wettig betaalmiddel" en is dit nu perse goed nieuws?