Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 10801 tot 10805
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Joris Luyendijk: “Een bank is per definitie gericht op korte termijn”

Joris Luyendijk was één van de sprekers op de reinvent.money conferentie, die op 26 september gehouden werd op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In een praatje van 20 minuten deelde hij de ervaringen die hij opdeed bij het schrijven van zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn’. In opdracht van de Guardian sprak de journalist met ongeveer tweehonderd mensen die werkzaam zijn in de ‘City’, het financiële centrum van Londen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

'Record graanoogst in de maak'

De wereldwijde graanoogst valt dit seizoen naar verwachting hoger uit dan ooit eerder in de geschiedenis. 

Gunstige weersvooruitzichten en de toepassing van moderne technieken zorgen ervoor dat boeren extra veel tarwe, mais en sojabonen van hun akkers kunnen halen.

Het economisch bureau van ABN AMRO rekent erop dat net iets meer dan 2 miljard ton graan geoogst wordt. Dat is een fractie meer dan in het afgelopen seizoen toen de productie uitkwam op net iets minder dan 2 miljard ton. De bank baseert zich op meerdere oogstramingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

'Na de grootste bubbel ooit, volgt de grootste crash ooit'

De Amerikaanse beurzen deden vrijdag wat ze in normale omstandigheden zouden doen: ze daalden nadat de werkloosheidscijfers slechter bleken dan verwacht. Maar maandag herstelden de - Amerikaanse, Europese en Aziatische - beurzen zich, want slechte werkloosheidscijfers betekenen voor de financiële markten geen nakende renteverhoging, dus nog langer goedkoop geld waarmee aandelen moeten worden gekocht.

De bron van alle kwaad is volgens de Amerikaanse ex-politicus Ron Paul het Amerikaanse Federal Reserve System, dat niet kan functioneren in een echte markteconomie.

Russia Today:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Zo verlies je $9 miljard op 3 maanden

Chinese miljardair Wang Jing, 42 jaar, was een van de 200 rijkste personen ter wereld. Op de piek van de Chinese aandelenmarkt in juni dit jaar was hij meer dan $10 miljard waard. Enkele maanden later schiet daar nog ‘amper’ $1 miljard van over. Wang Jing doet hiermee nog slechter dan Ivan Glasenberg van Glencore Plc.

Wang heeft 35% van de aandelen in handen van Beijing Xinwei Telecom Technology Group. Het aandeel viel dit jaar samen met de rest van de Chinese aandelenmarkt fors naar beneden. Een van de maatregelen om de Chinese aandelenmarkt te ondersteunen, was een lockup van aandelen. Voor de Beijing Xinwei Telecom Technology Group werden 51% van de aandelen bevroren. Maar nadat de lockup werd opgeheven op 10 september daalde het aandeel nog verder. Beijing Xinwei Telecom Technology Group daalde dit jaar al 57%.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Multinationals storten zich op Argentinië's 'witte goud'

Lithium is een basiselement voor de batterijen van smartphones en elektrische wagens. Het gros van deze grondstof wordt in Australië, Bolivie, Chili en China gewonnen, maar daar zou nu ook Argentinië bijkomen, meldt het Chileense studiebureau SignumBOX. Dat land deelt met Chili en Bolivië de zogenaamde ‘gouden’ lithiumdriehoek , waar zich 70% van ‘s werelds reserves zouden bevinden.