EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10811 tot 10815
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Onwaarschijnlijk hoe zilver zijn waarde heeft behouden doorheen de eeuwen

Het is onwaarschijnlijk om te zien dat er data bestaan die tientallen eeuwen teruggaan. Hieruit blijkt dat zilver de laatste 2.300 jaar gewoon zijn waarde heeft behouden. Dat is de kracht van het edelmetaal die maar weinig mensen naar waarde schatten.

U gelooft het niet? Dan staven we dit met een mooi voorbeeld. Watch and learn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Goud en zilver deden het prima

Het klopt wat ze schrijven maar het is wel erg kort door de bocht. Diegene die gisteren – voordat de langverwachte renteverhoging van de Fed aangekondigd werd – keken naar de goud en zilverprijzen zagen iets heel anders dan wat de koppen van vandaag doen geloven.

Het klopt wat ze schrijven maar het is wel erg kort door de bocht. Diegene die gisteren – voordat de langverwachte renteverhoging van de Fed aangekondigd werd – keken naar de goud en zilverprijzen zagen iets heel anders dan wat de koppen van vandaag doen geloven.

Goud ging in elke valuta flink omhoog, zilver deed dat ook maar in het kwadraat. 3% in de plus vlak voor de aankondiging van de Fed en eindigde +2,7%. Zelfs tijdens de rede maakten goud en zilver een sprongetje. Daarna zwakte dat inderdaad af naar minder terrein, maar goud deed het absoluut niet zo slecht.

Het juiste perspectief is nodig om een goede inschatting te maken, lastig met zo’n gekleurde kop. Over het positieve sentiment gisteren wordt niet gerept. Op 15 December sloot de dollarprijs op $1060,90 gisteren sloot zij op $1072,00. Een stijging van 1,05%. Vandaag is er in dollartermen inderdaad een daling te bemerken van zo’n 0,40%. In euro’s is het een ander verhaal, goud staat vandaag op 0,20% winst.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Poetin: dieptepunt van economische crisis Rusland is voorbij

Het ergste van de economische crisis die Rusland heeft getroffen, is achter de rug. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin op zijn jaarlijkse, grootschalige eindejaarspersconferentie gezegd. Statistische gegevens wijzen op een stabilisering van de economie, aldus de president voor een 1.400 man sterke journalistenhorde.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Dit heeft de lage rente ons gebracht…

De Amerikaanse centrale bank heeft voor het eerst in enkele jaren tijd haar rentestand verhoogd en daarom willen wij terugblikken op wat de Fed ons de afgelopen jaren allemaal heeft gebracht. De laatste renteverhoging dateert alweer uit het jaar 2006 en daarom is het interessant om te bekijken wat er sinds die tijd allemaal is veranderd. Sinds het jaar 2008 hadden we te maken met rentetarieven rond de 0-lijn en dit heeft uiteindelijk grote gevolgen gehad op de Amerikaanse economie.

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat het bruto binnenlands product in Amerika de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Er is vaak kritiek gegeven over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, maar deze grafiek maakt duidelijk dat de lage rentestand heeft gezorgd voor een mooie economische groei.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 december 2015

Stookolieprijs zakt naar laagste peil in 10 jaar

De vastgelegde maximumprijs voor stookolie zakt morgen naar het laagste niveau sinds februari 2005. Een bestelling van minstens 2.000 liter mag maximaal 41,66 eurocent per liter kosten. Dat is een daling met 2,54 eurocent per liter, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs