Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 10811 tot 10815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

Hoe werkt de Federal Reserve eigenlijk?

De Federal Reserve is de centrale bank van de Verenigde Staten, zoiets als onze Europese Centrale Bank. De Federal Reserve heeft als mandaat prijsstabiliteit te verzekeren en de werkloosheidgraad van de economie zo laag mogelijk te houden. Hoe bereikt de Fed deze doelstellingen?

De Federal Reserve heeft als belangrijkste middel de kortetermijnrentevoet. De Federal Reserve bepaalt deze rentevoet niet zoals veel mensen denken maar ze beïnvloed deze rentevoet. Door deze rentevoet te beïnvloeden, kan het de economie mee sturen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

'Frankrijk haalt doelstellingen economische groei en begrotingstekort'

Dat laat de Franse minister van Financiën Michel Sapin woensdag weten.

Volgens de minister zal de Franse economie dit jaar met 1 procent groeien en met 1,5 procent volgend jaar. Het begrotingstekort daalt volgens Sapin dit jaar naar 3,8 procent van het Franse bruto binnenlands product (bbp) en naar 3,3 procent in 2016. In 2017 moet het tekort uitkomen onder de Europese norm van maximaal 3 procent, aldus de minister.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

Peter Boockvar: “Wereldwijde recessie is onvermijdelijk”

De kans op een wereldwijde recessie in de komende 20 maanden is nu groter dan 50 procent. Dat zei analist Peter Boockvar van The Lindsey Group dinsdagmiddag in CNBC’s “Squawk on the Street”.

“Wanneer centrale banken hun ruimhartige stimuleringsmaatregelen zullen terugdraaien, dan zal dat niet zonder negatieve gevolgen zijn. De kans op een recessie is dan groter dan 50 procent. Het is eigenlijk onvermijdelijk”, aldus Boockvar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

Morgan Stanley: “Barre tijden voor commodities zullen lang aanhouden”

Commodities bevinden zich al vijf jaar in een bearmarkt. Voor beleggers die hopen op betere tijden heeft Morgan Stanley Investment Management slecht nieuws. Lage olieprijzen en dalende valuta’s zorgen ervoor dat de broodnodige shake-out bij grondstoffenproducenten nog lang op zich laat wachten.

Er zijn volgens Ruchir Sharma, hoofd Emerging Markets bij Morgan Stanley, drie redenen waarom de grondstoffenmarkt voorlopig niet zal aantrekken. Zo heeft de Chinese groeivertraging ontegenzeggelijk een negatieve impact op de vraag naar commodities. De Chinese ‘new normal’ leidt ertoe dat bestaande productiecapaciteit voor lange periode niet volledig benut zal worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

'Hewlett-Packard schrapt mogelijk 30.000 banen'

Technologiebedrijf Hewlett-Packard verwacht 25.000 tot 30.000 banen te schrappen. 

Dat meldt Bloomberg dinsdag. 

De ontslagen moeten ervoor zorgen dat het bedrijf per jaar ongeveer 2 miljard dollar bespaart.