Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 10811 tot 10815
Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Zilverprijs stijgt ruim 2,5% dankzij Draghi

De prijs van zilver heeft vandaag dankbaar gebruik gemaakt van de uitspraken van....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Waarom beleggen in goud toch zo slecht niet is

Als we weten dat cash geld negatief is en dat activa als aandelen en obligaties overgewaardeerd zijn, dan is een belegging in goud zo slecht nog niet. De Federal Reserve zit in de val en aandelen en de Amerikaanse dollar wachten een pijnlijke correctie, dat zegt specialist Axel Merk.

De Federal Reserve hanteert al jaren een beleid van negatieve reële rentevoeten. Dit betekent dat rentevoeten onder inflatie blijven en dat cash waarde verliest. U verliest dus koopkracht. In Europa is dat net hetzelfde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Nieuwe eurocrisis dreigt: Portugal komt in opstand tegen bezuinigingen

De tijdbom van het deflatoire eurozone-beleid is zojuist ontploft in een tweede land. Portugal heeft zich aangesloten bij de opstand tegen bezuinigingen. Daarmee breken de gammele steigers van fiscale discipline en economisch toezicht, dat Duitsland oplegde aan Zuid-Europa, op het meest kwetsbare punt, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard van de Telegraph.

Na de verkiezingen heeft de centrum-rechtse coalitie het nakijken. Tegen de verwachtingen in zet Antonio Costa van de Socialistische Partij zijn historische vete met de Communisten overboord. Samen met het radicale Linkse Blok verkregen zij een absolute meerderheid in het Portugese parlement. En Costa heeft al aangegeven onder meer de loonsverlagingen van ambtenaren stop te zetten. Daarmee stijgt de kans dat het land niet gaat voldoen aan de door de EU opgelegde begrotingsregels.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

Oceaan van geld in Saoedi-Arabië droogt binnen de vijf jaar op

Door een stevige daling van de olieprijs riskeert Saoedi-Arabië binnen de vijf jaar alle financiële buffers te verliezen. De oliestaat genereert maar liefst 90 procent van het BBP uit olie en dat zou zware gevolgen kunnen hebben. Dit jaar kijkt het koninkrijk op een verlies van 150 miljard dollar en dat zal de komende jaren niet verbeteren onder het huidige beleid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 22 oktober 2015

22 oktober: de wankele positie van Merkel en 4 andere dingen die je moet weten

Wankelt de positie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.