Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10831 tot 10835
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 12 september 2015

Zilver Import India +44%

India heeft in 2014 een record hoeveelheid zilver gimporteerd. In de eerste 8 maanden van steeg de import met.....

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 12 september 2015

Zilver Import India stijgt 44%

Na een recordjaar in 2014 blijkt de zilver import door India dit jaar 44% hoger te staan..... 

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: zaterdag 12 september 2015

Druk op ECB om extra monetaire verruiming neemt toe

Vorige week donderdag maakte Mario Draghi bekend dat de Europese Centrale bank bereid is meer te doen om de Europese economie aan te jagen, indien de economische groei en de inflatie beneden de verwachtingen blijven. Volgens verschillende analisten is dat een subtiele hint dat de ECB haar stimuleringsprogramma verder zal opschroeven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Column Kees de Kort | Hyperventileren

Waarom begint iedereen te hyperventileren als de rente wat omhoog dreigt te gaan, vraagt BNR's macro-econoom Kees de Kort zich af. Het ging toch zo lekker met de economie?

Gisteren meldde persbureau Bloomberg dat de Europese Centrale Bank Nederlandse hypotheekleningen wil opkopen. Bij Kees de Kort kan het idee op geen enkel begrip rekenen. “Misschien dat Mario wil dat de Nederlandse huizenmarkt verder opgeblazen wordt”, oppert hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Rusland zegt “njet” tegen Saoedische vrijage

Opmerkelijk nieuws dat een beetje naar de achtergrond verdween toen OPEC het lidmaatschap van Indonesië bevestigde: het Arabische oliekartel maakte Rusland het hof. Tevergeefs.

Opmerkelijk voorstel van Riyad, aangezien Rusland zich zelden of nooit wou associëren met de Saoedi’s. Sterker nog: Rusland probeert al een aantal jaren om Iran los te weken van OPEC, voorlopig zonder enig succes.

OPEC zelf verklaart dat ze met Rusland een “unity of purpose” delen. Wat dat purpose dan wel mag zijn, daar hebben we het raden naar.