Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10831 tot 10835
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

IMF: tragere groei wereldeconomie, Nederland ontspringt de dans

Nederland is economisch in een betere positie dan veel andere landen in Europa en kan meer doen om de economische groei vooruit te helpen. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds in een dinsdag gepresenteerd rapport over de wereldeconomie.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) specifiek op Nederland en Duitsland als landen die genoeg ruimte hebben op hun begroting om met grotere investeringen in infrastructuur de economie vooruit te helpen. Daarbij kunnen ze profiteren van de historisch lage rente, die investeringen relatief goedkoop maakt. Ook hebben ze genoeg middelen om de invoering van verdere economische hervormingen mee te ondersteunen, vindt het fonds.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

IMF: risico op complete stagnatie wereldeconomie flink toegenomen

Het risico van een complete stagnatie van de wereldeconomie is aanzienlijk toegenomen. De al lage groei van dit moment kan verder afnemen, zodat het leidt tot stilstand, zo schrijft het IMF in de halfjaarlijkse World Economic Outlook die pessimistischer van toon is dan de cijfers doen vermoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Wie is Donald J. Trump?

In 2016 staan er nieuwe Presidentsverkiezingen op het programma in de Verenigde Staten. Een van de reizende sterren bij de Republikeinen is Donald Trump. Trump is een opmerkelijk figuur die de wereld kan veranderen als hij aan de macht komt. Maar wie is Donald J. Trump eigenlijk?

De Amerikaanse Presidentskandidaat met de grote mond – Donald J. Trump – wordt steeds geliefder in de Verenigde Staten. Dit is voor hem dan ook een win-win situatie. Zelfs wanneer Trump zou de verkiezingen zou verliezen, dan nog wint hij. Dan wordt hij gewoon weer Donald J. Trump – alleen veel groter. Trump is dan ook naast een vastgoedmagnaat ook een reality tv-show personaliteit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Banken zien winst 60% dalen

McKinsey komt met een nieuw rapport over de gevolgen van digitalisering. De bankensector staat, op zijn zachtst gezegd, voor gigantische uitdagingen.

Volgens de bekende consultant zullen klassieke banken tot wel zestig procent van hun winsten verliezen aan nieuwe technologiespelers. De analyse focust op het komende decennium, dus we spreken hier niet over bijzonder verre toekomstmuziek.

“De gevolgen die de bankensector zullen doormaken zullen veel minder zichtbaar zijn dan de gevolgen van bijvoorbeeld de dot-com-bubbel, maar daarom zijn de veranderingen nog niet minder drastisch”, aldus McKinsey in The Annual Review of Banking.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Column Kees de Kort | Benny B. schrijft een boek

De Amerikaanse korte rente naar 1 procent, dat kan toch niet zo'n probleem zijn? Het was één van de vragen aan voormalig Fed-baas Ben Bernanke. "Nou", zei Ben, "daarvan ben ik nog niet zo overtuigd; de gevolgen van een verhoging naar 1 procent kunnen vrij groot zijn", parafraseert BNR's macro-econoom Kees de Kort 'zijn grote vriend Benny B.'