Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10836 tot 10840
Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

Zilverprijs stijgt 10% in 3 dagen

De zilverprijs is sinds afgelopen vrijdag met ruim 10% gestegen. Met name de....

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

Bundesbank maakt lijst van goudbaren openbaar

De Bundesbank heeft vandaag een gedetailleerde lijst gepubliceerd van alle goudbaren die onderdeel uitmaken van de Duitse goudvoorraad. Het goud van Duitsland ligt verspreid over vier verschillende locaties, namelijk Frankfurt, Londen, Parijs en New York. Van al deze locaties heeft de Duitse centrale bank een lijst gemaakt van de aanwezige goudstaven, inclusief de zuiverheid van iedere staaf.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

ECB verlaagt noodsteun aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken.

Dat maakt de centrale bank woensdag bekend. Het plafond wordt verlaagd met 1 miljard euro tot 87,9 miljard euro en volgt op een verzoek van de Griekse centrale bank.

De verlaging volgt op een verbetering van de financiële positie van Griekse banken en verminderde onzekerheid over de economische toekomst en het stabiliseren van de geldstromen in het land.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

Verenigde Staten en elf andere landen sluiten grootschalig vrijhandelsakkoord

Twaalf landen rond de Stille Oceaan hebben een akkoord bereikt over het Trans-Pacific Partnership (TPP), een vrijhandelsakkoord dat volgens de ontwerpers voor de wereldhandel enorme strategische gevolgen zal hebben. Volgens voorstanders is de overeenkomst de eerste keer dat er verregaande beschermingsregels voor het milieu en arbeidsomstandigheden in een handelsakkoord zijn opgenomen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015

IMF constateert vertraging groei wereldeconomie, Europa ontspringt de dans

Afgelopen dinsdag heeft het Internationaal Monetair Fonds een rapport gepresenteerd waarin het de stand van de wereldeconomie onder de loep houdt. Globaal gezien gaat de groei achteruit, maar in Europa zijn er enkele sterkhouders die mogelijk de groeivertraging kunnen tegengaan.

Voor Europa op zich, ziet het er eigenlijk goed uit. De Europese economie groeit zelfs sterker dan eerst werd verwacht mede dankzij sterkhouders zoals bv. Nederland en Duitsland.