Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 10841 tot 10845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Hoe Rusland digitale zelfmoord pleegt

De IT-sector is booming business in Rusland. Goed voor duizenden jobs, hele innovatieve ideeën, en heel veel geld.

Computerwetenschappers rollen er van de band en vinden onmiddellijk werk, en in tijden van economische tegenspoed is de IT zowat de enige sector waar nog centen te rapen vallen.

Dat succesverhaal lijkt te gaan keren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Column Kees de Kort | Totale gekte in monetaire autoriteitenland

Producentenprijzen dalen, zeggen nieuwe cijfers uit de EU. En dat kan negatieve gevolgen hebben voor de aantrekkende economie, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

"De laatste cijfers wijzen nou niet echt op een voortzettende aantrekkende economie", zegt De Kort. Inflatie is een groot thema voor de Europese Centrale Bank, maar zij kijken naar de consumentenprijs, weet De Kort. "Daar zit al een klein beetje beweging in, maar als de producentenprijzen blijven dalen gaat dat ook een negatief effect hebben voor de consumentenprijzen." Terwijl de groei in 2013 nog aantrok, stagneert deze nu.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Waarde van de bitcoin explodeert dankzij Russisch piramidespel

De bitcoin heeft de voorbije periode opnieuw een opmerkelijke opgang gekend. Op één maand tijd won de virtuele munt ongeveer 50 procent aan waarde te hebben gewonnen en de koers bereikte weer even een niveau van meer dan 500 dollar. Het is volgens waarnemers echter niet helemaal duidelijk waarom de bitcoin plots weer een hoge koers kent.

Sommige waarnemers maken gewag van een hernieuwde interesse vanuit China en de Verenigde Staten, maar andere analisten waarschuwen voor een Russisch piramidespel waarvan vooral Chinese beleggers het slachtoffer zouden zijn geworden. Twee jaar geleden had de bitcoin nog een waarde van ongeveer 1.100 euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

We zijn allemaal slaven van ons geld

Een korte video over het ontstaan van ons geld. Wist u dat u niet echt eigenaar bent van uw geld op uw bankrekening? In feite is dit een schuldvordering bij de bank. Denkt u nog steeds dat leningen gecreëerd worden op basis van spaardeposito’s? Bekijk dan zeker deze video. Een hint: centrale banken spelen een grote rol in het piramidespel van de financiële wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Zo doet u dat: €20.000 schulden afbetalen in 10 maanden

In de Verenigde Staten hebben veel studenten na hun studies veel schulden. Jordan Arnold had na zijn studies €20.000 schulden. Hij wou zo snel mogelijk zijn schulden afbetalen en slaagde erin om deze schulden op 10 maanden tijd volledig af te betalen, een voorbeeld voor iedereen.

Hoe slaagde hij daar in?