Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 1086 tot 1090
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

Europa’s volgende crisis? De westerse Balkan…

Het Westen mag zich zorgen beginnen maken over de situatie in de Balkan. Dat bleek toen een Duitse official op een recente bijeenkomst werd gevraagd welk probleem in Europa hem meest zorgen baarde. Zonder twijfelen, antwoordde hij: “de westelijke Balkan, waar een nieuwe crisis broeit, met dank aan Turkije en Rusland.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

'Groot-Brittannië wil verkoop diesel-en benzineauto's in 2040 verbieden'

[...]

Het Verenigd Koninkrijk treedt hiermee in de voetsporen van Frankrijk en Noorwegen. In die landen zijn in de toekomst alleen nog hybride of elektrische auto's toegestaan.

In Frankrijk is gekozen voor een premie voor mensen die een oude auto inleveren. Ook in dit land gaat het verbod in het jaar 2040 in. In Noorwegen is dat in 2025 al.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

Deze goudmijn moet $190 miljard aan belastingen betalen!

Goudmijnaandelen kunnen een heel lucratieve belegging zijn. Als de goudprijs stijgt, stijgen goudmijnaandelen nog sneller. Maar met investeringen in individuele goudmijnen is het oppassen geblazen. Dat werd gisteren nogmaals duidelijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

OPEC: “Schuldigen voor lage olieprijs bevinden zich onder ons”

Saoedi-Arabië probeert al een tijd orde te scheppen binnen de OPEC, de organisatie van landen die petroleum produceren. Dat gaat met ups en downs en het succes van de strategie om productiequota te respecteren kan worden afgelezen van de prijs van een vat ruwe olie. Die prijs blijft al een tijd steken onder de 50 dollar, ruim 20% onder het streefdoel van de Saoedi’s, die 60 dollar als een absoluut minimum zien om hun budget in evenwicht te houden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

China bereidt zich voor op een crisis met Noord-Korea

China bereidt zich voor op een mogelijke Amerikaanse aanval op Noord-Korea. Dat meldt de Wall Street Journal. De verdediging aan de 1.440 km lange grens met Noord-Korea wordt drastisch opgevoerd. Zo worden militaire installaties bij de grens gemoderniseerd, worden bijkomende drones ingezet ter bewaking van de grens en worden bunkers gebouwd die nucleaire aanvallen kunnen weerstaan. Berichten als zou China duizenden bijkomende militairen aan de grens met Noord-Korea hebben gestationeerd worden door de Chinese legerleiding ontkend.