Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10856 tot 10860
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

'Na de grootste bubbel ooit, volgt de grootste crash ooit'

De Amerikaanse beurzen deden vrijdag wat ze in normale omstandigheden zouden doen: ze daalden nadat de werkloosheidscijfers slechter bleken dan verwacht. Maar maandag herstelden de - Amerikaanse, Europese en Aziatische - beurzen zich, want slechte werkloosheidscijfers betekenen voor de financiële markten geen nakende renteverhoging, dus nog langer goedkoop geld waarmee aandelen moeten worden gekocht.

De bron van alle kwaad is volgens de Amerikaanse ex-politicus Ron Paul het Amerikaanse Federal Reserve System, dat niet kan functioneren in een echte markteconomie.

Russia Today:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 oktober 2015

Zo verlies je $9 miljard op 3 maanden

Chinese miljardair Wang Jing, 42 jaar, was een van de 200 rijkste personen ter wereld. Op de piek van de Chinese aandelenmarkt in juni dit jaar was hij meer dan $10 miljard waard. Enkele maanden later schiet daar nog ‘amper’ $1 miljard van over. Wang Jing doet hiermee nog slechter dan Ivan Glasenberg van Glencore Plc.

Wang heeft 35% van de aandelen in handen van Beijing Xinwei Telecom Technology Group. Het aandeel viel dit jaar samen met de rest van de Chinese aandelenmarkt fors naar beneden. Een van de maatregelen om de Chinese aandelenmarkt te ondersteunen, was een lockup van aandelen. Voor de Beijing Xinwei Telecom Technology Group werden 51% van de aandelen bevroren. Maar nadat de lockup werd opgeheven op 10 september daalde het aandeel nog verder. Beijing Xinwei Telecom Technology Group daalde dit jaar al 57%.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Multinationals storten zich op Argentinië's 'witte goud'

Lithium is een basiselement voor de batterijen van smartphones en elektrische wagens. Het gros van deze grondstof wordt in Australië, Bolivie, Chili en China gewonnen, maar daar zou nu ook Argentinië bijkomen, meldt het Chileense studiebureau SignumBOX. Dat land deelt met Chili en Bolivië de zogenaamde ‘gouden’ lithiumdriehoek , waar zich 70% van ‘s werelds reserves zouden bevinden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Meer dan 260 miljard euro op Belgische spaarboekjes

De spaarboekjes zijn in augustus minder dik geworden. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. De gereglementeerde spaardeposito's bedroegen in augustus 261,9 miljard euro.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

The Bitcoin report #21: Terugblik Reinvent.Money 2015

Deze week een terugblik op het Reinvent Money congres welke op 26 September is gehouden in Rotterdam. We spreken over Andreas Antonopoulos en de geschiedenis van het geld, Joris Luyendijk over zijn boek "Dit kan niet waar zijn" en geven een algemeen beeld over dit evenement.