EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10856 tot 10860 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Willem Middelkoop interviewt Dirk Bezemer; De financiële sector moet afgeslankt worden.

Dirk heeft in 2009 een lijst gemaakt van personen die de economische crisis hebben zien aankomen of zelfs voorspelt. Dit deed hij na een uitspraak van Nout Wellink die voor de camera riep:”kijk mij er niet op aan want niemand heeft deze crisis aan zien komen!” dat werd links en rechts door centrale bankdirecteuren herhaald. Bezemer kende een aantal personen die het wel hadden aan zien komen en ging gericht op onderzoek uit. Vele van hen werden niet serieus genomen, maar hebben uiteindelijk gelijk gekregen. Het onderzoek kreeg een academische status en heeft in wetenschappelijke kringen veel mensen wakker geschud.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Dit is het effect van een dure dollar

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de dalende winsten bij de Amerikaanse bedrijven. Veel bedrijven weten minder goed te presteren dan de verwachtingen van de waarnemers, en dit kan op de lange termijn een negatief effect gaan hebben op de koersen. Portefeuillemanager Ram Gandikota, van Ativo Capital Management, is van mening dat we ook moeten kijken hoe de bedrijven presteren zonder de invloed van de dalende olieprijs en de dure dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Deze grafiek toont een akelige waarheid: jong een hypotheek afsluiten wordt verre droom

Huizenprijzen stijgen weer en er worden meer hypotheken verkocht. Het grote leed is geleden op de huizenmarkt. Maar vergeleken met 2010 zijn er wel grote verschuivingen. Jongeren komen minder makkelijk aan een hypotheeklening voor een eigen huis.

De hypotheekmarkt liet afgelopen jaar stevig herstel zien, zo constateert het Hypotheken Data Netwerk (HDN). De leverancier van software voor hypotheekintermediairs telde alles bij elkaar ruim 298.000 hypotheekaanvragen, zo’n 32 procent meer dan in 2014, blijkt uit dinsdag verschenen cijfers. HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen en registreert ruwweg driekwart van alle hypotheekofferte-aanvragen in Nederland.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Wereldbank verlaagt verwachting voor olieprijs flink

De gemiddelde prijs van een vat olie zal dit jaar veel lager liggen dan eerder gedacht. 

De gemiddelde prijs van een vat olie zal dit jaar veel lager liggen dan eerder gedacht. 

De olieprijs zal in 2016 naar verwachting gemiddeld rond 37 dollar per vat van 159 liter bewegen, terwijl in oktober nog op een doorsneeprijs van 51 dollar per vat werd gerekend, laat de Wereldbank dinsdag weten in een rapport over de oliemarkt. 

Voor 2017 wordt door het instituut een olieprijs van gemiddeld 48 dollar voorzien en voor 2018 circa 51 dollar. Momenteel ligt de prijs op ongeveer 31 dollar per vat. De Wereldbank verlaagde ook de prognoses voor de prijzen van veel andere grondstoffen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 januari 2016

Europese waakhond zegt het ook: Nederlandse pensioenfondsen zijn met een tikje al knock-out

De Nederlandse pensioensector is kwetsbaar voor schokken op de financiële markten. In Europees perspectief heeft de sector daardoor een hoog risicoprofiel, blijkt uit een stresstest die de Europese toezichthouder voor verzekeraars en pensioenfondsen EIOPA heeft uitgevoerd.

De Nederlandse fondsen hebben nu al een tijd last van de extreem lage rentestand. Hierdoor zijn hun verplichtingen flink toegenomen. Daardoor beschikken ze nauwelijks meer over buffers om eventuele klappen op te vangen.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs