Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10861 tot 10865
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

The Bitcoin report #21: Terugblik Reinvent.Money 2015

Deze week een terugblik op het Reinvent Money congres welke op 26 September is gehouden in Rotterdam. We spreken over Andreas Antonopoulos en de geschiedenis van het geld, Joris Luyendijk over zijn boek "Dit kan niet waar zijn" en geven een algemeen beeld over dit evenement. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Dit is waarom het leven duurder wordt terwijl de prijzen hetzelfde blijven

Vraagt u zich ook wel eens af hoe het komt dat het leven duurder wordt? Tot voor enkele jaren lag de schuld bij inflatie. Maar inflatie is al enkele jaren zo goed als onbestaande. Toch merken veel consumenten dat ze steeds meer geld moeten uitgeven. Dit komt omdat er sprake is van ‘shrinkflation’.

U hebt het waarschijnlijk zelf ook al wel eens opgemerkt. U krijgt niet meer hetzelfde als vroeger en toch betaalt u dezelfde prijs. Bedrijven verkleinen hun producten maar rekenen dezelfde prijs aan. Op deze manier moeten de consumenten meer producten kopen om hetzelfde te verkrijgen als voorheen. Aangezien er geen prijsstijging is, sijpelt dit niet door naar de officiële inflatiecijfers. Dit proces gaat al enkele decennia mee maar wordt pas sinds de financiële crisis toegepast op grote schaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

'Doorsnee' appartement in Manhattan kost nu 1 miljoen dollar

In Manhattan is de mediaan voor een appartement inmiddels gestegen tot 999.000 dollar. Daarmee heeft de immobiliënmarkt van New York een nieuwe recordhoogte bereikt. Dat schrijft Michelle Higgins, vastgoedspecialist bij de Amerikaanse krant The New York Times, op basis van een rapport van makelaar Corcoran Group.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

'Het spijt me, maar 40 procent van 'Het journaal' gaat nergens over'

Het spijt me, maar 40 procent van ‘Het journaal’ gaat nergens over. Een brand in Ledeberg waarvoor Martine Tanghe vanuit de studio contact opneemt met ‘onze reporter ter plaatse’, die meldt dat het nog te vroeg is om uitspraken te doen. Voor zulke trivialiteiten zet ik mijn televisie niet aan. (...) En dan de eeuwige noodzaak om de gewone burger bij het nieuws te betrekken: ‘Wat hebt u gezien, mevrouw?’ Ik noem dat tijdverlies."

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Handelspact voor 40 procent wereldeconomie gesloten

De Verenigde Staten, Japan en tien andere landen langs de Stille Oceaan of in Zuid-Oost-Azië hebben na vele jaren onderhandelen overeenstemming bereikt over een vrijhandelspact, het Trans-Pacific-Partnership (TPP). De betrokken staten zijn goed voor 40 procent van de wereldeconomie, melden Amerikaanse media.