Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10876 tot 10880
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

'Armoede in Europa neemt toe'

De armoede in Europa is de afgelopen jaren toegenomen. Tussen 2009 en 2013 groeide het aantal mensen in de EU dat geld tekort komt voor een normaal bestaan met 7,5 miljoen.

Dat stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een woensdag gepubliceerd rapport.

Daarbij werd in negentien landen een toename geregistreerd. In totaal hadden bijna 50 miljoen mensen te weinig middelen voor bijvoorbeeld de verwarming van hun huis of om onvoorziene uitgaven te kunnen dragen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Neemt Rusland via Gazprom de gasvelden in de Noordzee over ?

Wat omwille van geopolitieke redenen nooit zou kunnen gebeuren lijkt nu plots werkelijkheid te worden. Waar de olie-en gasvelden in Europa sinds decennia worden beheerd door internationale giganten in plaats van door de respectievelijke landen lijkt zonet een gevaarlijk precedent geschapen te zijn. Door middel van een ruil met BASF is het Russische Gazprom eigenaar geworden van gasvelden in de Noordzee.

Omwille van de gevoelige politieke situatie lijkt de Britse regering nu te willen ingrijpen in deze vrije marktwerking. Hiermee zou de overheid zich echter op een gevaarlijk pad begeven welke aantonen hoe landen afhankelijk geworden zijn van grote multinationals welke beslissingen nemen boven de hoofden van regeringsleiders.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Wereldbank pleit voor geduld bij Fed

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, zou moeten wachten met het verhogen van de rente tot de wereldeconomie in stabieler vaarwater is gekomen. Dat betoogt hoofdeconoom Kaushik Basu in een dinsdag gepubliceerd interview met zakenkrant Financial Times.

Door al bij de beleidsvergadering volgende week het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten te verhogen, loopt de Fed het risico ,,paniek en verwarring” te zaaien in veel opkomende economieën, zegt Basu. Hij wijst op de recente turbulentie op de financiële markten in China, die wereldwijd voor onrust zorgde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

De Duitse industrie blijft draaien

De Duitse economie wordt vaak gezien als de motor van de Europese economie. De afgelopen jaren heeft Duitsland namelijk bewezen dat het ondanks de wereldwijde economische strubbelingen goed kan blijven presteren. Maar, de Duitse economie heeft de afgelopen maanden ook wat steekjes laten vallen. Zo wist de industriële productie de afgelopen tijd minder goed te presteren dan vooraf werd gehoopt. Gelukkig is Duitsland nu naar buiten getreden met licht optimistische cijfers over haar industrie.

Op maandag liet het ministerie van economie in een verklaring weten dat de Duitse industrie ten opzichte van een maand geleden met 0,7 procent is gegroeid. Reuters wist hier echter wel aan toe te voegen dat dit minder goed was dan waar de analisten op hadden gerekend. Het onderzoek van Reuters wijst namelijk uit dat de analisten hadden gerekend op een groei van 1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

“Goud is het centrum van de monetaire wereld waar alle andere munten rond bewegen”

Het idee dat de prijs van goud enkel wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollar, is verkeerd. Dit is een van de grootste monetaire globale misvattingen. Goud is namelijk het goed waar de meeste vraag naar is in heel de wereld. Iedere gram goud die er bestaat, behoort toe tot iemands bezit ongeacht de munt waarmee deze persoon betaalt. Goud is universeel onmisbaar, aldus Hugo Salinas.

Iedere gram goud die wordt gemijnd, vindt direct een koper. Zo zou er reeds 175.000 ton goud gemijnd zijn doorheen de geschiedenis en al dit goud behoort toe aan iemand, iemand die dit goud ook echt wil bezitten.

Zo zegt Salinas: