Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10881 tot 10885
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

'Italië klaagt over onterechte rating kredietbeoordelaars'

Aanklagers in Italië bereiden een zaak voor tegen medewerkers van kredietbeoordelaars Fitch en Standard & Poor's (S&P). Die zouden in de crisisjaren 2011 en 2012 ten onrechte de rating van het land naar beneden hebben bijgesteld. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Hervormingen moeten China redding brengen

Chinese groeiverwachtingen die niet werden ingelost in combinatie met een scherpe Chinese beursval deden de westerse aandelenmarkten op hun grondvesten daveren. Dat één land zulke gevolgen teweeg kan brengen zegt meer dan genoeg. De groeicrisis in China zal moeten worden aangepakt met de juiste hervormingen, wilt het land zijn geloofwaardigheid behouden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Stormloop op zilveren munten houdt aan

De markt voor zilveren munten kampt nog steeds met een ongekend groot tekort, omdat de productiecapaciteit van de bekende munthuizen niet groot genoeg is om aan de vraag te voldoen. Het zijn vooral particuliere beleggers die zilveren munten kopen. Ze hebben minder vertrouwen hebben in de degelijkheid van het geldsysteem en kopen munten als een vorm van diversificatie.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Perth Mint schroeft productie zilveren munten op

De Perth Mint heeft de productie van zilveren munten in september flink opgeschroefd, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis maandelijks publiceert. De afgelopen maand rolde er in totaal 3,35 miljoen troy ounce aan zilveren munten en zilverbaren van de band, meer dan vier keer zoveel als een maand eerder.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 4 oktober 2015

Tot spijt van wie het benijdt... Amerika regeert de wereld

De berichten over het nakende overlijden van Amerika en ziijn economie zijn fel overdreven. Worden we elke dag wel geconfronteerd met superlatieven over de globalisering, China en de opkomende economieën als belangrijke acteurs van de wereldeconomie... een mens zou al eens beginnen twijfelen aan de hegemonie van de Amerikaanse dollar.

In een opmerkelijk gedocumenteerd rapport maakt The Economist gehakt van die twijfels. Het magazine documenteert zijn bevindingen met een reeks brutale vaststellingen: