EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10886 tot 10890 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 23 januari 2016

'Financiële markten hebben duidelijkheid nodig over Chinese munt'

De financiële markten moeten meer duidelijkheid krijgen van Chinese autoriteiten over het beheer van hun munt, dat zegt IMF-voorzitter Christine Lagarde.

De financiële markten moeten meer duidelijkheid krijgen van Chinese autoriteiten over het beheer van hun munt, dat zegt IMF-voorzitter Christine Lagarde.

De voorzitter van het IMF deed die uitspraak tijdens een paneldiscussie in Davos meldt persbureau Reuters. Op dit moment vindt daar het World Economic Forum plaats.

Tijdens het panelgesprek werd aan Lagarde gevraagd of ze tijdelijke kapitaalcontroles door de Chinese regering zou steunen. Ze gaf geen direct antwoord op de vraag, maar zei dat het massaal inzetten van reserves geen goed idee is.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 23 januari 2016

Het verband tussen de roebel en de olieprijs

De Russische valutamunt, de roebel, heeft tegenover de Amerikaanse dollar de afgelopen maanden flink waarde moeten inleveren. Thomas Datastream publiceerde recent een grafiek waarop het verband te zien is tussen de daling bij de olieprijs en die bij de roebel. En bij het zien van de grafiek kunnen we alleen maar concluderen dat er inderdaad een zeer groot verband is tussen beide componenten.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de roebel en de olieprijs bijna synchroon met elkaar lopen. Deze grafiek maakt dus ook duidelijk hoe erg afhankelijk de Russische economie is van haar olieverkopen. Volgens Thomson Datastream heeft de dalende olieprijs een positief effect gehad op de machtspositie van Amerika. De strijd die tussen Amerika en Rusland wordt gevoerd lijkt op economisch vlak in het voordeel van Amerika te vallen. Beleggers die rekenen op een herstelbeweging bij de olieprijs, kunnen daarnaast speculeren op een herstelbeweging bij de roebel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 23 januari 2016

James Montier: 5 mythes over onze enorme staatsschuld

Onze overheid moet streven een begrotingsevenwicht. Want iedereen moet uiteindelijk binnen zijn financiële mogelijkheden leven. Dat lijkt zo klaar als een klontje. Of toch niet?

Nee, zo stelt de bekende strateeg en econoom James Montier van GMO. In plaats van de nadruk te leggen op ‘gezonde financiën’ is het voor de overheid juist beter om te focussen op ‘functionele financiën’. Het overheidsbeleid zou moeten streven naar het helpen bereiken van de overkoepelende macro-economische doelstellingen: volledige werkgelegenheid en prijsstabiliteit. Want het monetaire beleid van de centrale banken heeft maar weinig impact op de reële economie, aldus Montier. In vijf mythes legt hij uit waarom.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 22 januari 2016

Recordaantal Belgen kan lening niet afbetalen

Een recordaantal Belgen krijgt zijn lening niet tijdig terugbetaald. Bijna 365.000 mensen slagen er niet in hun schulden op tijd af te lossen, een stijging met bijna vier procent tegenover het jaar daarvoor. Gemiddeld staan ze voor 8.600 euro in het rood. Vaak gaat het problemen met een zogenaamde kredietopening, een soort lening waarbij je zelf kiest hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat terugbetaalt. Maar door een nieuwe wet moet dat sinds 2013 wél binnen een bepaalde termijn gebeuren.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 22 januari 2016

Saoedi-Arabië: Hier is €3,7 miljard. België: Neen, merci!

Al jaren slabakt de Belgische economie. “Jobs moeten we creëren! Investeerders aantrekken!”, aldus onze bezorgde politici. Maar als investeerders aan de deur kloppen jagen onze politici ze weg.

Al jaren slabakt de Belgische economie. “Jobs moeten we creëren! Investeerders aantrekken!”, aldus onze bezorgde politici. Maar als investeerders aan de deur kloppen jagen onze politici ze weg.

Zo ook nu weer: een firma van Saoedi-Arabië wil 3,7 miljard euro investeren in ons land. Men wil een fabriek bouwen die 1500 jobs zal creëren tijdens de bouwfase en 900 permanente jobs.

Dan zou je toch denken dat we die mensen met open armen ontvangen?

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs