Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 10886 tot 10890
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Tekort platina in 2015 geschat op 445.000 troy ounce

De platinamarkt zal dit jaar voor het derde jaar op rij te maken hebben met een tekort, dat schrijft het World Platinum Investment Council (WPIC) in haar nieuwste rapport over het tweede kwartaal van 2015. Het verwachte tekort is naar boven bijgesteld, omdat men rekening houdt met een toename in de vraag naar platina als beleggingsobject.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Van oliekartel naar islamitisch geopolitiek blok

Het stond in de sterren geschreven en ik voorspelde het al een tijdje, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk: Indonesië wordt opnieuw lid van het oliekartel OPEC.

Na de zware nederlaag in juni, toen Saoedi-Arabië geen steun vond in eigen rangen om de output te beperken, is dit een kleine opsteker voor de Arabieren, en de Irakezen in het bijzonder. Het waren immers zei die opperden dat OPEC nieuwe leden moest werven om de macht van het kartel te verzekeren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Nikkei sluit 7,7% hoger

De Japanse Nikkei index is vandaag met een winst van 7,7% gesloten, de grootste koerswinst op één dag sinds oktober 2008. Beleggers waren positief gestemd over de belastingverlaging voor bedrijven die premier Shinzo Abe bekendmaakte. De Nikkei steeg naar 18.770,51 punten en is daarmee terug op het niveau van 31 augustus.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Market today woensdag 9 september

Damrak opent flink hoger

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Column Kees de Kort | Ongelofelijke blunder van Chinese autoriteiten

De feiten op de wankele Chinese grond zijn wat weerbarstiger dan het officiële propagandaverhaal doet vermoeden. De import stort in elkaar en ook de export is veel lager dan een jaar geleden. En dat laat zich moeilijk rijmen met een zogenaamde groei van 7,5 procent, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Zo is ook de autoverkoop van General Motors met 5 procent gedaald, inclusief alle kortingen en dat is wel de zoveelste indicatie dat het met de Chinese economie helemaal niet zo goed gaat. En dan is er ook nog het ongelofelijk rare verhaal van de Chinese toezichthouders: de beurs stijgt in een jaar met 150 procent. Dat kán, maar dan is de normaalste reactie dat die ook weer eens gaat dalen."