Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 10886 tot 10890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 4 oktober 2015

De Chinese rijkdom is de afgelopen jaren toegenomen

Op dit moment wordt de Chinese economie voornamelijk in het kwade daglicht gezet. De op één na grootste economie van de wereld is de afgelopen maanden met een aantal tegenvallende macrocijfers gekomen en dit heeft er voor gezorgd dat het sentiment rondom China flink pessimistischer is geworden. Uiteraard heeft dit pessimisme ook een negatief gevolg gehad op de Chinese beurs. Zo moest de beurs van Shanghai de afgelopen maanden tientallen procenten aan waarde inleveren. Vooral de tegenvallende exportcijfers hebben de angst op een harde landing van de Chinese economie alleen maar verder vergroot.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 oktober 2015

Jim Rickards: Fed kan goudprijs naar $5000 brengen in 15 minuten

De Amerikaanse centrale bank kampt al jaren met een serieus probleem. Ondanks het feit dat ze biljoenen dollars hebben bijgedrukt slaagt de Fed er niet in om inflatie te creëren zoals zij het willen.

Overheden en centrale banken zijn verzot op inflatie. Het zorgt ervoor dat prijzen stijgen en dat brengt voor hen vele voordelen mee. Overheidsschulden kunnen terugbetaald worden in een zwakkere munt bijvoorbeeld.

Maar ondanks de vele stimulusprogramma’s lijken centrale banken er maar niet in te slagen om de consumptieprijsindex te doen stijgen.

Jim Rickards meent te weten wat het probleem is. Hij is expert wat betreft monetaire politiek en heeft een aantal ideeën:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 3 oktober 2015

Vraag naar Zilver ongekend hoog

De vraag naar zilver is sinds juli op recordniveau. De stijging ten opzichte van vorig....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

De échte reden waarom de Amerikanen en Russen Syrië bombarderen

Lage olieprijzen zijn goed voor de consument, de investeerder, de spaarder en de ondernemer. Lage olieprijzen maken productie en transport goedkoper, en vergroten ons besteedbaar inkomen. Kortom: iedereen die zijn steentje bijdraagt aan de productieve economie vaart er wel bij.

Wie zit in de problemen? De olieproducerende landen. Wie zijn dat voornamelijk? De sjeiks, de Russen en de Amerikanen. Vooral die laatste twee moeten ons zorgen baren. En wel hierom.

Donderdag stegen de olieprijzen weer boven de psychologische grens van 49 dollar per vat, een direct gevolg van de Russische bombardementen in Syrië.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Kredietbeoordelaar S&P positiever over Spanje

De hervormingen van de arbeidsmarkt die Spanje de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, werpen hun vruchten af. De concurrentiekracht is verbeterd en daarmee ook de economische vooruitzichten. 

Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een vrijdag gepubliceerd rapport.

De Spaanse economie klom de afgelopen jaren na een zware recessie gestaag uit het dal.