Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 1091 tot 1095
Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Zweden op drempel van eerste land waar contant geld is verboden

Overheid dwingt bevolking bankbiljetten in te leveren en te digitaliseren – Einddoel, totalitair gecontroleerde Marxistisch-socialistische werelddictatuur, steeds dichterbij

Restaurants, bioscopen, winkels, warenhuizen– nu al kan daar in Zweden vaak niet meer met cash geld worden afgerekend. In het Openbaar Vervoer kan net als in Nederland al jaren niet meer met bankbiljetten en munten worden betaald. Volgens een onderzoek van de Koninklijke Technische Hogeschool is Zweden in uiterlijk 2030 –maar mogelijk al veel eerder- een volledig cashloze samenleving geworden. Geïmplanteerde chips om automatisch te betalen worden nu nog slechts door enkele bedrijven toegepast, maar wordt wel als de onvermijdelijke volgende mijlpaal voor de hele bevolking gezien.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Bitcoin op weg naar de 5.000 dollar

De bitcoin heeft een nieuwe mijlpaal laten optekenen. De waarde van de virtuele munt heeft immers zopas de grens van de 4.000 dollar doorbroken, waarbij een piek van 4.225 dollar werd geregistreerd.

Daarmee kon de bitcoin over een periode van één maand een waardestijging met ongeveer 40 procent laten optekenen.

Een waarde van 5.000 dollar tegen eind dit jaar – zoals eerder dit jaar door analist Ronnie Moas van Standpoint Research was voorspeld – is volgens waarnemers daarmee plots veel minder onwaarschijnlijk geworden dan tot nu toe algemeen werd aangenomen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Talk is cheap

China wil meer controle hebben op staatsbedrijven. Terwijl het land de indruk wekte dat het zich juist wil openstellen voor de rest van de wereld. BNR’s macro-econoom Kees de Kort heeft een eenvoudige verklaring voor de tegenstrijdigheid van de Chinezen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 augustus 2017

Duitse hooggerechtshof: Opkoopprogramma in strijd met mandaat ECB

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank is in strijd met het verbod op monetaire financiering en valt buiten het mandaat van de centrale bank, zo oordeelt het Duitse hooggerechtshof. In het persbericht dat vandaag naar buiten werd gebracht staat dat het Europese stelsel van centrale banken met het opkopen van staatsobligaties in overtreding is van Artikel 123 van het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Waarom goud het zal winnen van crypto ’s

Wanneer het internet plat ligt omdat digitale bruggen verwoest zijn [...], dan is het einde Bitcoin, en einde internet, in ieder geval voor maanden. We hebben het niet meer over een storing. Het AMS-IX mag dat het grootste internetknooppunt van Europa zijn, ook Azië herbergt dergelijke knooppunten – datacenters vol met glasvezel verbindingen. Wanneer het tot een atoombommenfestijn komt, mag u zich gaan opmaken voor dergelijke scenario’s. Zoals al eerder genoemd, interessante tijden breken aan, houd rekening met het ondenkbare.