EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10901 tot 10905 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 15 januari 2016

BHP schrijft af op Amerikaanse schalietak

BHP Billiton verwacht bijna 5 miljard dollar (circa 4,6 miljard euro) af te schrijven op de waarde van zijn Amerikaanse schaliegasactiviteiten. De grootste mijnbouwer ter wereld wijt de stap aan de aanhoudend lage olieprijs, zo bleek vrijdag.

De productie van schaliegas is momenteel niet rendabel, door de enorme daling van de olieprijs. Ook op andere Amerikaanse activiteiten in verschillende staten wordt afgescheven, waardoor de totale last uitkomt op 8,7 miljard dollar.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 januari 2016

Enorme verwatering goudmijnaandelen

Goudmijnen hebben de afgelopen vijftien jaar niet alleen veel geld geleend om hun mijnbouwactiviteiten uit te breiden, ook haalden ze veel geld op bij beleggers door middel van uitgifte van nieuwe aandelen. Dat blijkt uit een analyse van de vijf grootste goudmijnbedrijven.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: vrijdag 15 januari 2016

Tegenvaller voor ambtenaren: pensioenfonds ABP verhoogt toch weer premie

Ambtenarenpensioenfonds ABP moet per 1 april de pensioenpremie weer verhogen. De opslag is nodig omdat de financiële positie van het fonds eind december niet toereikend was. Dat maakte het grootste pensioenfonds van Nederland donderdag bekend.

ABP benadrukt dat korten van de pensioenen niet aan de orde is. De maatregel is wel een domper. ABP had met ingang van deze maand juist een verlaging van de pensioenpremie doorgevoerd, als onderdeel van de afspraken over de loonsverhoging voor de ambtenaren die het kabinet vorig jaar met drie vakbonden overeenkwam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 januari 2016

Olie goedkoper dan water?

Er zijn voorlopig geen signalen dat de olieprijzen zich op korte termijn weer zullen herstellen. Terwijl het voorbije jaar al gekenmerkt werd door een halvering tot een symbolische grens van 50 dollar per vat, wordt inmiddels gesproken over een niveau van 30 dollar, maar een aantal analisten maken al gewag van eventuele verdere dalingen tot 20 dollar en zelfs 10 dollar. Daarmee dreigt olie goedkoper te worden dan flessenwater.

“De West Texas Intermediate, het uithangbord voor de prijs van de Amerikaanse olie, is al gedurende een korte periode tot onder de grens van 30 dollar gezakt,” aldus de Britse krant The Telegraph. “Nagenoeg alle factoren wijzen dan ook op negatieve evoluties. Onder meer wordt gevreesd dat de Chinese economische vertraging de vraag van het land naar olie verder zal uithollen."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 15 januari 2016

'Griekenland accepteert rol IMF bij steunprogramma'

De Griekse regering accepteert dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een rol moet spelen bij het steunprogramma dat de Griekse financiën weer op orde moet brengen.

Dat zegt voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem donderdag volgens persbureaus Reuters en AFP. Dijsselbloem deed zijn uitspraak vlak voor een vergadering over de voortgang van Griekse hervormingen.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs