Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 10901 tot 10905
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Speelt de ECB informatie door?

Verschillende bestuursleden van de ECB hebben voorafgaand aan belangrijke beleidsvergaderingen contact gezocht met bankiers en grote vermogensbeheerders. Dat blijkt uit de agenda's die de bestuursleden in het kader van transparantie openbaar moesten maken. In één geval had een bestuurslid van de centrale bank slechts een paar uur voor het rentebesluit nog een afspraak ingepland.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Venezuela zit door zijn reserves, verkoopt zijn goud

Venezuela, het land met de grootste oliereserves ter wereld, is bijna bankroet en moet zijn goudvoorraden verkopen om zijn rekeningen te kunnen betalen. Financiële analisten voorspellen echter dat Venezuela volgend jaar zijn schulden niet meer kan afbetalen als de regering geen drastische besparingen doorvoert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Waarom Gelderland 34 keer zo rijk is als Zeeland, de armste provincie van Nederland

Het eigen vermogen van de provincie Gelderland bedroeg vorig jaar 4,7 miljard euro, terwijl Zeeland slechts 139 miljoen euro aan reserves heeft. Daarmee is Gelderland bijna 34 keer zo rijk als Zeeland.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde dinsdag een overzicht van het eigen vermogen van Nederlandse provincies eind 2014.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Deze grafiek laat zien hoe griezelig afhankelijk Europese mkb’ers van banken zijn

Europese mkb’ers zijn superafhankelijk van bankleningen. Hun Amerikaanse collega’s daarentegen kunnen kiezen uit veel meer financieringsvormen. Vrienden en familie zijn daarbij opvallend belangrijk.

Dat blijkt uit data die AFME, een club van financiële marktpartijen, op een rij heeft gezet.

Europese ondernemers financieren hun bedrijf voor 70 procent uit bankleningen. In de VS is dat maar 38 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Britse bank Standard Chartered schrapt 15.000 banen

De Britse bank Standard Chartered zet zwaar het mes in zijn personeelsbestand. Het financiële concern wil tot eind 2018 15.000 banen schrappen op een totaal van circa 86.000, zo bleek dinsdag.

StanChart voert de ontslagronde uit als onderdeel van een enorm kostenbesparingsprogramma. Tegelijkertijd gaat het op de financiële markten, door nieuwe aandelen uit te geven, omgerekend ruim 4,6 miljard euro ophalen.