Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 10911 tot 10915
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Valutareserves China $93,9 miljard gezakt

China zag haar valutareserves in de maand augustus met $93,9 miljard dalen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Chinese centrale bank. Dat was zowel in dollars als in percentages de grootste maandelijkse daling sinds mei 2012. Het land moest haar valutareserves aanspreken om de waarde van de yuan te stabiliseren en om de uitstroom van kapitaal op te vangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

China dumpt dollar op grote schaal

De Chinese yuan verloor wederom terrein vandaag na de officiële bekendmaking gisteren dat haar Chinese deviezenreserves in augustus daalden met een record bedrag van $93.9 miljard. Met andere woorden dumpte China een kleine $94 miljard aan US Treasuries op slechts 1 maand tijd.

Werd eerder deze maand de euro aantrekkelijk gevonden als alternatieve valuta, nu dat de Europese Centrale Bank gehint heeft naar meer versoepeling is de Yen aan de beurt. De Yen profiteerde vandaag en steeg ten opzichte van de dollar en lijkt daarmee als beste uit de bus te komen als veilige haven.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Uitbreiding Russische militaire aanwezigheid in Syrië verontrust Verenigde Staten

Officieel stuurt Rusland militairen en materieel naar Syrië om de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Nu Rusland sinds kort zijn militaire aanwezigheid in Syrië aan het uitbreiden is, maken de Verenigde Staten zich echter steeds meer zorgen dat die strategie vooral de bedoeling heeft het Assad-regime te ondersteunen.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken waarschuwt zelfs voor een mogelijke confrontatie tussen de Russische militairen en de coalitie die ter plaatse al Islamitische Staat bekampt en door de Verenigde Staten wordt geleid.

De Russische president Wladimir Poetin volgens de Amerikaanse nieuwssite Zerohedgetoe dat zijn land een belangrijke militair engagement heeft in Syrië. Officieel zijn de Russische militairen, net zoals andere buitenlandse legereenheden, in het land om Islamitische Staat te bestrijden.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Israël geeft Nederland advies: investeer in start-ups

De Nederlandse overheid moet meer geld in start-ups gaan investeren, aldus Gideon Soesman, mede oprichter van Greensiol investments. Start-up gezant Neelie Kroes en minister Kamp (Economische zaken) bezoeken deze week een start-up conferentie in Israël. Gideon Soesman hoopt dat de Nederlandse overheid hier van leert en meer in start-ups gaat investeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

De beste business ter wereld

Mensensmokkelaars verdienen meer dan drugshandelaars. Dat blijkt uit de studie The Migrant Files, die in juni werd gepubliceerd door de Franse krant Libération. Volgens de Europese Unie zouden er vandaag al zo'n 30.000 van die mensensmokkelaars geregistreerd staan. En hun inkomsten zijn onvergelijkbaar met die van conventionele bedrijven en start-ups.

Niet voor niets beschouwt Frontex (het Europees Agentschap dat wordt verondersteld onze grenzen te bewaken) mensensmokkel - met daaraan vaak gelinkt de seks- en andere slavenhandel - als ‘de meest lucratieve’ van alle criminele activiteiten, de drugs- en wapenhandel inbegrepen.

Sinds het jaar 2000 zouden deze mensensmokkelaars zo’n 16 miljard euro hebben verdiend. Dat is 3 miljard meer dan het budget dat de 28 lidstaten van de EU in dezelfde periode hebben uitgegeven aan de controle van hun grenzen en de deportatie van illegalen.