Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 10916 tot 10920
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

De beste business ter wereld

Mensensmokkelaars verdienen meer dan drugshandelaars. Dat blijkt uit de studie The Migrant Files, die in juni werd gepubliceerd door de Franse krant Libération. Volgens de Europese Unie zouden er vandaag al zo'n 30.000 van die mensensmokkelaars geregistreerd staan. En hun inkomsten zijn onvergelijkbaar met die van conventionele bedrijven en start-ups.

Niet voor niets beschouwt Frontex (het Europees Agentschap dat wordt verondersteld onze grenzen te bewaken) mensensmokkel - met daaraan vaak gelinkt de seks- en andere slavenhandel - als ‘de meest lucratieve’ van alle criminele activiteiten, de drugs- en wapenhandel inbegrepen.

Sinds het jaar 2000 zouden deze mensensmokkelaars zo’n 16 miljard euro hebben verdiend. Dat is 3 miljard meer dan het budget dat de 28 lidstaten van de EU in dezelfde periode hebben uitgegeven aan de controle van hun grenzen en de deportatie van illegalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Deze 21-jarige Indiër bouwde een hotelimperium op

Ritesh Agarwal is nog maar 21, maar staat aan het hoofd van een netwerk van 2200 hotels in India. Het begon allemaal toen hij zichzelf een paar jaar geleden per ongeluk buitensloot uit zijn appartement.

Agarwal, toen 18, besloot de nacht door te brengen in een hotel, schrijft de BBC. Daar wachtte een verschrikkelijke ervaring. Een slapende receptionist, gescheurde matrassen, een lekkende badkamer – waarom was het toch zo moeilijk om een goed, betaalbaar hotel te vinden in India?

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Market today dinsdag 8 september

Chinese export krimpt opnieuw.

Duitse export neemt toe.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Gazprom buigt voor Brussel: Russisch gas gewoon geveild

Gazprom heeft maandag voor het eerst gascontracten in het openbaar geveild op de Europese markt. De Russen verzetten zich jarenlang tegen dit systeem, maar buigen nu toch voor regels van de Europese Unie.

Zo verkochten de Russen het liefst hun gas: via langlopende contracten, gekoppeld aan de olieprijs. Maar die contracten pakten vaak onvoordelig uit voor de EU-lidstaten in oost- en centraal Europa. Vandaar dat de EU de zaken anders wil aanpakken: vrije handel op de zogenoemde ‘spot-markt’, waar grondstoffen voor onmiddellijke levering worden verhandeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

De man die op zijn 30e op pensioen ging, deelt zijn geheim

In 2005 kondigde Peter Adeney zijn pensioen aan. Op zich niets bijzonders zal u denken. Dat is dan buiten het feit gerekend dat Adeney op dat moment slechts 30 jaar was, niet de lotto had gewonnen, niet rijk getrouwd was, geen erfenis had ontvangen, slechts een normaal salaris had en maar 10 jaar had gewerkt .

Hoe kreeg hij dit voor mekaar?