Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 10921 tot 10925
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 september 2015

Laagste gemiddelde olieprijs sinds begin 2009

Olie werd in het derde kwartaal verhandeld voor een gemiddelde prijs van 46,50 dollar per vat. Dat is het laagste niveau sinds de eerste drie maanden van 2009. 

Handelaren verwachten dat de prijzen woensdag, de laatste dag van het derde kwartaal, onder druk blijven door aanzwellende Amerikaanse voorraden en een oplopende productie bij de OPEC.

Sinds een piek in juni is het zwarte goud ruim een kwart goedkoper geworden, terwijl op jaarbasis sprake is van een ruime halvering.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 september 2015

China haalt Petrodollar onderuit

Saoedi-Arabië zal moeten kiezen; Steeds meer grondstoffen verhandeld in Yuan; China schrapt tussenpersoon;

U beseft het misschien nog niet maar 6 juni en 11 augustus waren historisch belangrijk data. Deze data luiden het definitieve einde van de Petrodollar in. 6 juni tekende het Russische Gazprom een contract met China om olie te verkopen in Chinese Yuan, 11 augustus devalueerde China voor de eerste keer de Yuan ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit waren 2 directe aanvallen op de Petrodollar.

De Petrodollar werd gecreëerd in de jaren ’70. Saoedi-Arabië had bescherming nodig en de Verenigde Staten zag zijn kans om de Amerikaanse dollar de onbetwistbare wereldreservemunt te maken. In ruil voor militaire en politieke bescherming zouden de Saoedi’s hun olie verkopen in Amerikaanse dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 september 2015

Nederland in top vijf meest concurrerende economieën ter wereld

Nederland is gestegen op de ranglijst van de meest concurrerende economieën ter wereld. Ons land is opgeklommen van de achtste naar de vijfde plaats.

Dat blijkt uit The Global Competitiveness Report 2015-2016 van het World Economic Forum.

Dit is een jaarlijkse graadmeter van het concurrentievermogen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 140 landen. Nederland is in de top-vijf beland door haar onderwijssysteem, efficiënte infrastructuur, betrouwbare overheid en blijvende focus op innovatie.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 30 september 2015

BlockHead: een gratis app over bitcoins en blockchains

Afgelopen weekend werd tijdens reinvent.money door uitgever en Auteur Peter de Ruiter de nieuwe app "Blockhead" gelanceerd. Blockhead is een gratis app met verhalen over bitcoins en de achterliggende technologie blockchains. Wat zijn het, wat kun je er mee, wie werken er al mee en hoe ziet de wereld er straks uit als bitcoins en blockchains gemeengoed zijn? Dat alles in begrijpelijke taal. BlockHead is een 'levende' app, een boek in de vorm van een app.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Wees voorbereid. Schuldplafond kan de markten op hun kop zetten

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar de geschiedenis herhaalt zichzelf wel eens. We staan op 2 dagen van een mogelijke nieuwe ‘shutdown’ in de Verenigde Staten. Amerikaanse politici hebben nog tot 1 oktober om het nieuwe fiscale plan goed te keuren. En dat is mogelijk nog niet het ergste van hun zorgen.

Als er een nieuwe ‘shutdown’ komt, moet dit niet direct problemen opleveren voor de aandelenmarkt. Het zou wel de 2e ‘shutdown’ zijn in 2 jaar, de laatste was in 2013. De Amerikaanse stierenmarkt raasde toen gewoon verder.