Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 10921 tot 10925
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Bitcoin wordt zesde grootste munt in 2030

Bitcoin heeft de potentie om in 2030 de zesde grootste handelsmunt ter wereld te worden, nu banken bereid zijn meer dan $1 miljard te investeren in de blockchain technologie waar Bitcoin op gebaseerd is. Dat schrijft consultancybureau Magister Advisors in een nieuw rapport over virtuele munten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Oliereserves verdubbelen en dat is slecht nieuws voor onze planeet

Fracking en andere nieuwe boortechnologieën kunnen de beschikbare voorraden olie en gas de volgende vijfendertig jaar nagenoeg verdubbelen. Dat blijkt uit een rapport van het Britse olieconcern British Petroleum (BP). Deze nieuwe voorraden maken volgens het bedrijf een einde aan de vrees dat de wereld snel zonder olievoorraden zou dreigen te vallen.

Tegelijkertijd wordt in het rapport toegegeven dat deze nieuwe ontwikkelingen belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de uitstoot van de broeikasgassen en de klimaatverandering. Alleen de implementering van een strikte minimumprijs voor fossiele brandstoffen kan volgens British Petroleum een antwoord bieden op de milieu-aspecten van het probleem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 november 2015

Sterke groei aan obligaties met negatieve rente, duidelijk signaal voor financieel onweer

Voor staatsobligaties uit onder andere Duitsland, Frankrijk, Nederland, België en zelfs Italië is er momenteel sprake van “negatieve rente”. Kortweg samengevat, een unieke kans om geld te ontlenen en een verliessituatie voor degene die deze obligaties opkoopt. Wat echter over het hoofd gezien wordt is dat deze negatieve rente een waarschuwing zou moeten zijn en niet enkel een opportuniteit om geld te ontlenen.

Negatieve rente is sinds dit jaar geen zeldzaamheid meer in Europa. Maar waar men dacht dat het dieptepunt bereikt was lijkt dit de situatie telkens nog te verergeren. Het gemiddelde rendement op staatsobligaties uit de eurozone met een maximale looptijd van 5 jaar is zelfs voor het eerst gedaald tot onder nul, op min 0,025 om precies te zijn (Bloomberg).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Let op! Bitcoin breekt uit

Na een fantastisch jaar 2013 viel de digitale munt Bitcoin in 2014 helemaal door de mand. Sindsdien beweegt Bitcoin tussen $200 en $300,… tot nu. Bitcoin boekt de sterkste winstreeks sinds 2013 en breekt uit.

Het faillissement van Mt. Gox begin 2014 betekende volgens waarnemers het einde van Bitcoin. Maar sindsdien breiden de toepassingen rond Bitcoin verder uit en de prijs begint dit nu ook in te cijferen.

De koers van Bitcoin stijgt nu al 7 weken op rij, de sterkste stijging sinds november 2013. $300 was sinds januari 2015 een sterke weerstand voor de cryptomunt, tot het recent door deze grens brak en verder door stijgt.

Er zijn 3 redenen voor de sterke stijging.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 3 november 2015

Waarschuwing voor deelname aan private placements

In een artikel aan abonnees van een nieuwsbrief  wordt een positief beeld geschetst van het Canadese Niocorp. Het doel van het artikel lijkt erop gericht mensen over te halen geld te stoppen in de aanstaande private placement, die nu ‘bij wijze van uitzondering’ ook voor de gewone man beschikbaar is. Normaal zijn dergelijke PP’s beschikbaar voor ervaren professionele beleggers, en kun je deelnemen vanaf $100.000. De Niocorp financiering is nu beschikbaar voor een minimale inleg van $10.000. De toon van het artikel doet denken aan de wijze waarop jaren geleden de ‘reusachtige’ uraniumontdekking van Xemplar is gebracht, een verhaal dat voor vrijwel geen enkele investeerder goed is afgelopen. Naar aanleiding van vragen van participanten voelen we ons gedwongen een aantal kanttekeningen bij dit bedrijf te zetten.