Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 10931 tot 10935
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Kapitalisme heeft een serieus imagoprobleem

Anderhalve eeuw geleden lag Robert Lowe, één van de redacteurs van de Britse krant The Times, mee aan de basis van de Joint Stock Companies Act, een wet die door een begrenzing van de aansprakelijkheid van aandeelhouders het kapitalisme mogelijk maakte. De huidige Times-redactie zegt met spijt vast te stellen dat die erfenis ondertussen een bijzonder negatief imago heeft gekregen.

Uit een internationale enquête van onderzoeksbureau YouGov blijkt dat meer dan 70 procent van de bevolking in Groot-Brittannië, Duitsland, Brazilië, Indië en Thailand ervan overtuigd is dat grote bedrijven hun succes minstens gedeeltelijk te danken hebben aan het ontwijken van regelgeving en het vervuilen van de planeet. Zelfs in de Verenigde Staten, bakermat van het kapitalisme, is 65 procent van de bevolking die mening toegedaan.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Obligatiemarkt voorspelt zwakke economische groei

De negatieve rente op steeds meer staatsobligaties suggereert dat ons nog een lange periode van zwakke economische groei te wachten staat. Vermogensbeheerders zien weinig kansen om te beleggen en parkeren daarom een steeds groter deel van hun vermogen in staatsleningen die vrijwel niets meer opleveren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Federal Reserve open voor negatieve rente

De Federal Reserve kan een negatieve rente hanteren, mocht de economie in de Verenigde Staten ernstig verslechteren. Dat zei Janet Yellen afgelopen woensdag tegen een comité van het Huis van Afgevaardigden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Sparen zonder risico? Steun dan de depositobank

Binnenkort gaat de publieke campagne van de depositobank van start, een revolutionaire bank waar je spaargeld geen risico loopt. Anders dan normale banken, waar spaartegoeden gebruikt worden als onderpand voor nieuwe leningen, vindt er bij de depositobank geen geldcreatie plaats.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 november 2015

Kraft Heinz sluit 7 fabrieken en schrapt 2.600 jobs

De Amerikaanse voedingsproducent Kraft Heinz gaat 2.600 banen, of zowat zes procent van zijn personeelsbestand, schrappen. Er worden in Noord-Amerika ook zeven fabrieken gesloten, zo heeft de onderneming gisteren bekendgemaakt.