Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 10941 tot 10945
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Vermogensbeheerders hebben recordbedrag onder hoede

De vijfhonderd grootste vermogensbeheerders ter wereld hebben in 2015 een recordbedrag van 78,1 biljoen dollar (70,1 biljoen euro) onder hun hoede.

Een toename van 2 procent ten opzichte van 2014, meldt onderzoeksbureau Towers Watson Investment. Ondanks een minder sterke procentuele groei, is sinds 2004 het totale vermogen onder beheer van de partijen gegroeid met 30 biljoen dollar (ruim 27 biljoen euro).    

"Voor het eerst zien we dat met name de zeer grote en de kleinere vermogensbeheerders groeien ten koste van de middelgrote beheerders", zegt Dick Veldman van Towers Watson Nederland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Column Kees de Kort | Een volgend rondje steunmaatregelen

De rust rond Griekenland lijkt weergekeerd, maar BNR’s macro-econoom Kees de Kort verwacht dat de Griekse banken binnenkort weer onderwerp van gesprek zijn.

“Het is rustig geworden, maar dat wil niet zeggen dat er iets is opgelost”, zegt De Kort over Griekenland.

Na een stresstest onder Griekse banken viel de conclusie dat er ongeveer 14 miljard euro nodig is om deze sterk genoeg te maken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Industrie Duitsland doet het toch beter dan verwacht, Europa profiteert

De industriële activiteit in de eurolanden is in oktober wat sterker gegroeid dan eerder werd gedacht.

Dat blijkt uit een nieuwe schatting, die onderzoeksbureau Markit maandag heeft gepubliceerd.

Vooral in Duitsland gingen de zaken beter dan gedacht. De graadmeter voor de groei in de industrie zakte daar wel licht, van 52,3 in september naar 52,1 deze maand. Die terugval was echter minder sterk dan eerder deze maand op basis van een eerste schatting werd gemeld. Een stand hoger dan 50 wijst op groei van de industrie, een lagere score duidt op krimp.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Zo ziet het nieuwe biljet van 20 euro eruit

Eind november komt de nieuwe versie van het twintig eurobiljet in omloop. Dat nieuwe biljet heeft een ongekend veiligheidssysteem. "Het briefje van 20 euro is één van de meest gebruikte biljetten in de eurozone. Het is dus heel belangrijk dat we het zo veilig mogelijk maken", stelt ECB-voorzitter Mario Draghi.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

CEO Komatsu waarschuwt: “Mijnbouwsector tot 2018 in zwaar weer”

Tot aan 2018 zullen mijnbouwconcerns geen grote kapitaalinvesteringen doen. De dalende grondstofprijzen zijn hier debet aan. Dat is althans de mening van Tetsuji Ohashi, de CEO van Komatsu Ltd. Dit bedrijf is de op één na grootste leverancier van machines en apparatuur in de mijnbouwsector, na het Amerikaanse Caterpillar.

“We zullen zeker geen herstel zien in 2016. Voor 2017 verkeren we nog in grote onzekerheid, gezien het pessimistische sentiment in de mijnbouwsector. Het zal nog even duren voor we hierin verandering zullen zien,” zo vertelde Ohashi aan verslaggevers in Tokio tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers.