Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 10941 tot 10945
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Nog extra steunmaatregelen Japan?

De Japanse premier Shinzo Abe werd afgelopen week herverkozen als partijvoorzitter van de liberalen. Hij pakte daarbij meteen uit met een nieuw economisch plan. De bedoeling is om de Japanse economie tot 20% te laten groeien.

Japan worstelt al jaren met een zeer lage inflatie, zelfs deflatie. Premier Abe staat bekend om zijn ‘Abenomics’, uitgebreide steunmaatregelen om de economie aan te jagen. Massaal geld in het systeem pompen, daar komt het op neer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Chinese kolenmijner zet 100.000 man op straat

Longmay Mining Holding Group zet binnen drie maanden 100.000 van de 240.000 werknemers op straat, zo meldt de China Daily. Longmay is de grootste kolenmijner in Noordoost-China. Het massaontslag is een van grootste in de afgelopen jaren.

Volgens de directeur van Longmay, Wang Zhikui, is de maatregel noodzakelijk “om het bloeden te stelpen”. Het bedrijf gaat eveneens niet-kolengerelateerde bedrijfsonderdelen in de verkoop zetten om de schuldenlast terug te dringen. Ondanks eerdere herstructureringen rapporteerde Longmay over 2014 een verlies van zo’n 5 miljard yuan, ofwel $ 815 miljoen. Sinds de kolenprijzen in 2012 begonnen te dalen heeft Longmay het zwaar. Volgens Deng Shun, analist bij energieconsultant ICIS C1 Energy, is het bedrijf een van de vele traditionele staatsbedrijven in de kolenindustrie die geconfronteerd worden met problemen.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Nederland zit achter Zwitsers bankgeld aan

Nederlandse autoriteiten hebben de Zwitsers gevraagd gegevens te delen van Nederlandse rekeninghouders bij de Zwitserse bank UBS. Op deze manier willen ze belastingontduikers achterhalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Meerderheid Catalonië stemt voor onafhankelijkheid, enorm probleem voor Spanje / Europa

Waar Spanje het de laatste jaren behoorlijk moeilijk had op de financiële markten door de wereldwijde financiële crisis lijkt de echte struikelblok er de komende jaren pas aan te komen. Namelijk het risico op een afscheuring van één van zijn rijkste regio’s Catalonië.

Met het tellen van het grootste deel van de stemmen lijkt het erop dat de pro-onafhankelijke partijen een meerderheid van de zetels binnen haalt in de regionale verkiezingen. Aangezien een (bindend) referendum verboden is door de Spaanse overheid spanden de diverse regionale partijen samen met de belofte om bij een meerderheid van de stemmen de onafhankelijkheid van Catalonië voor te bereiden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 september 2015

‘Focus op Fed, China en banencijfer VS’

Beleggers zullen deze week vooral uitkijken naar een reeks toespraken van bestuurders van de Federal Reserve en het Amerikaanse banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd. Ook komen er veel belangrijke macro-economische gegevens naar buiten, onder meer uit China.

Het hoogtepunt van de beursweek wordt gevormd door het banenrapport uit de Verenigde Staten. Mede aan de hand van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bepaalt de Amerikaanse centrale bank zijn rentebeleid. Als de banengroei beter uitvalt dan verwacht, kan dat aanleiding zijn voor de Fed om volgende maand of in december de rente te verhogen. In september werd nog afgezien van een renteverhoging.