EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10946 tot 10950 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 21 januari 2016

'Barclays gaat duizend banen schrappen'

De Britse bank Barclays gaat bij zijn tak voor zakenbankieren wereldwijd meer dan duizend banen schrappen, waarvan een kwart in Azië. 

De Britse bank Barclays gaat bij zijn tak voor zakenbankieren wereldwijd meer dan duizend banen schrappen, waarvan een kwart in Azië. 

Dat zeiden ingewijden donderdag. De bank is ook van plan om verschillende landen in het Verre Oosten te verlaten.

De bank wilde niet reageren. Naar verluidt stopt Barclays met zakenbankieren in landen als Australië, Taiwan, Zuid-Korea en Maleisië. Het wil kantoren in Hongkong, China, Japan, Singapore en India handhaven.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 21 januari 2016

Duitsland is "beste land ter wereld"

Gisteren werd op het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos de rangschikking van "Beste Landen" voorgesteld, zoals die werd opgemaakt door het Amerikaanse mediabedrijf U.S.News and World Report. Na een rondvraag bij meer 16.000 mensen uit 60 verschillende landen, kwam Duitsland naar voor als het beste land van dit ogenblik.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 21 januari 2016

De kans op een recessie is enorm groot

De afgelopen twee weken is de angst voor een mogelijk nieuwe Amerikaanse recessie flink toegenomen. Volgens John Hussman, van Hussman Funds, is het bijna zeker dat de Amerikaanse economie te maken gaat krijgen met een nieuwe recessie. Hij denkt dat Amerika te maken zal krijgen met een afzwakkende economie, omdat de industriële productiecijfers hem dat laten zien. Op jaarbasis wist de Amerikaanse industriële productie zelfs een daling neer te zetten. Op dit moment hebben we al tien keer op een rij te maken gehad met een maand-op-maanddaling bij de productie, en volgens Hussman is dat een trend die weinig goeds voorspelt.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we op dit moment te maken hebben met een notering van 10. In het verleden ging elke notering van minimaal 8 gepaard met een economische recessie. Op dit moment zitten we daar dus ruim boven, dus volgens Hussman is er geen twijfel over mogelijk of we wel of niet te maken gaan krijgen met een recessie. Hij raadt daarom ook aan om uw portefeuille te beschermen tegen een nieuwe koersval op de beurzen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 21 januari 2016

LIVE: Rentebesluit ECB om 14:30

Vanmiddag om half drie geeft de ECB een toelichting op haar rentebesluit. Voor zover bekend zijn er geen plannen om de rente verder te verlagen of het stimuleringsprogramma verder uit de breiden. We zijn vooral benieuwd naar de woorden die Draghi zal uitspreken over de dalende aandelenkoersen en de crash van de olieprijs.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 21 januari 2016

Russische roebel naar nieuw dieptepunt

De economie van Rusland is erg afhankelijk van de export van grondstoffen als olie en gas. Dat blijkt ook als we de waardedaling van de roebel afzetten tegen de olieprijs. In twee jaar tijd daalde de prijs van een vat Brent olie van $110 naar minder dan $30, maar tegelijkertijd is de waarde van de roebel meer dan gehalveerd.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs