Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 10946 tot 10950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Wees voorbereid. Schuldplafond kan de markten op hun kop zetten

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar de geschiedenis herhaalt zichzelf wel eens. We staan op 2 dagen van een mogelijke nieuwe ‘shutdown’ in de Verenigde Staten. Amerikaanse politici hebben nog tot 1 oktober om het nieuwe fiscale plan goed te keuren. En dat is mogelijk nog niet het ergste van hun zorgen.

Als er een nieuwe ‘shutdown’ komt, moet dit niet direct problemen opleveren voor de aandelenmarkt. Het zou wel de 2e ‘shutdown’ zijn in 2 jaar, de laatste was in 2013. De Amerikaanse stierenmarkt raasde toen gewoon verder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Gratis elektriciteit? Dan moet u hier gaan wonen

Op 20 september gebeurde het onmogelijke. Midden in de nacht bedroeg de spotprijs voor elektriciteit in de Amerikaanse Staat Texas $0. De prijs ging zelfs even onder $0. Een combinatie van factoren zorgden er voor dat de inwoners van Texas gratis elektriciteit konden verbruiken.

Texas is een speciaal geval in de Verenigde Staten. Texas is de enige Staat die niet verbonden is aan het nationale elektriciteitsnetwerk. Dit betekent dat Texas geen hinder kan ondervinden van een eventuele black-out in andere Staten, maar ook dat het alle zelf geproduceerde elektriciteit zelf moet verbruiken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

België valt uit top 3 in ranglijst rijkste burgers

België heeft de op drie na rijkste burgers ter wereld. Dat blijkt althans uit de jaarlijkse Global Wealth-studie van verzekeraar Allianz, uitgevoerd in ruim 50 landen. We zakken wel een plaatsje, want het Verenigd Koninkrijk heeft ons ingehaald. Zwitserland voert de rangschikking aan.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Experts op weg naar de nazi trein

Het Poolse leger heeft experts op het gebied van chemie, stralingen en explosieven gestuurd naar de plek waar de befaamde goudtrein zou zijn. De bedoeling is om schatzoekers te beschermen tegen eventuele gevaren in de omgeving

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Glencore ontkend financiële problemen

Maandag verdampte bijna 30 procent van de beurwaarde van Glencore na berichten over een slechte solvabiliteit van het bedrijf. Dinsdag ontkende Glencore in financiële problemen te zitten.