Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 10951 tot 10955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Na Federal Reserve nu ook Bank of England ‘klaar’ voor renteverhoging

Deze avond om 20u zal er tijdens de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank beslist worden of de rente al dan niet verhoogd kan worden. Ook korter bij huis staat er een renteverhoging op het schema, de bestuurders van de Bank of England zien dergelijke beleidsaanpassing ook wel zitten.

Momenteel handhaaft de Bank of England een rente van 0,5 procent. Het is ondertussen 9 jaar geleden dat de BoE de rente voor het laatst verhoogde, maar hier kan de komende maanden verandering in komen volgens de Britse gouverneur van de centrale bank, Mark Carney.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Zilverprijs stijgt 3,75% in aanloop naar FED

De zilverprijs steeg gisteren 3,75%. De markt houdt er blijkbaar rekening mee dat de FED...

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Domeinnaam Gold.co.uk brengt recordbedrag op

In het Verenigd Koninkrijk is onlangs een recordbedrag van £600.000 (omgerekend ruim €820.000) neergeteld voor de domeinnaam gold.co.uk, zo bericht de Telegraph. Voor zover bekend is dat het hoogste bedrag dat ooit betaald is voor een webadres dat eindigt op het Britse 'co.uk'. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Europees hof van justitie pakt uitkeringstoerisme aan

Het Europese hof van justitie heeft zich uitgesproken in een zaak over sociale uitkeringen voor burgers uit de Europese Unie die in een andere lidstaat wonen. Het hof oordeelde dat die Europese migranten geen automatisch recht hebben op sociale uitkeringen in het land waar ze zich vestigen. Verschillende landen keken uit naar die uitspraak en zullen waarschijnlijk hun eigen regels op het oordeel van het hof aanpassen.

Concreet diende het Europese hof zich uit te spreken over een Zweedse familie die in Duistsland woont. Zowel de moeder als de oudste dochter van het gezin hadden in Duitsland werkloosheidsvergoedingen aangevraagd en voor de kinderen had het gezin ook kinderbijslag aangevraagd

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 september 2015

Meer Britse ponden onder de matras of in het buitenland dan in portefeuilles

Slechts een kwart van alle Britse ponden in bankbiljetten beschikbaar zijn om in het Verenigd Koninkrijk uitgegeven te worden. Dat blijkt uit een rapport van de Bank of England. De rest van de geldvoorraad zit volgens de instelling in het buitenland, op zwarte markten en in een spaarpot of onder de matras. Het rapport voegt er aan toe dat het gebruik van cash geld verder afneemt.