EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10951 tot 10955
Geplaatst op: maandag 23 november 2015

Griekenland krijgt nieuwe schijf noodhulp van 2 miljard

Zoals verwacht heeft de raad van bestuur van het Europees noodfonds ESM vandaag het licht op groen gezet voor de volgende schijf noodhulp voor Griekenland. Athene krijgt een nieuwe lening van 2 miljard euro, die in de eerste plaats moet dienen om oude leningen terug te betalen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 23 november 2015

“Depressie Finland nog grotere euro-ramp dan Griekenland”

Finland is een van de ‘harde peilers’ onder de eurozone. Toonbeeld van een goed opgeleide, hardwerkende en spaarzame bevolking. Totaal niet vergelijkbaar met landen als Griekenland. Zou je zeggen. Maar dankzij de dwangbuis van de euro glijdt Finland steeds dieper in een economische depressie die nu al dieper is en langer duurt dan die tijdens de globale Grote Depressie uit de jaren 1930, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph.

Het bijna-perfecte profiel van Finland bewijst het ongelijk van de Duitsers, aldus de commentator. Die beweren vanuit Brussel dat landen in de problemen komen door te weinig hervormingen en te hoge uitgaven. Finland heeft een aantal schokken te verduren gehad: de neergang van hi-tech gigant Nokia, de baisse in bosbouw en grondstoffenprijzen en een recessie in Rusland. Het Finse bbp sinds 2007 blijft dan ook verder achter bij andere Europese landen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 november 2015

Het is zover. Betalen om te sparen wordt realiteit

Vanaf 1 januari 2016 zal voor de eerste keer in de geschiedenis een Europese bank een negatieve rente invoeren op haar spaarrekeningen. De Zwitserse Alternative Bank Schweiz (ABS) stuurde half oktober zijn klanten een brief met de mededeling dat ze vanaf 2016 geld zullen moeten betalen voor hun spaardeposito’s.

Alternative Bank Schweiz is een kleine Zwitserse bank die zich specialiseerde in het financieren van sociale- en milieuprojecten. Om deze projecten te blijven financieren ziet de bank zich verplicht om een negatieve rentevoet in te voeren van -0,125%. Voor deposito’s boven 100.000 Zwitserse frank daalt de rentevoet verder tot -0,75%.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 november 2015

Een beetje hoop voor de goudprijs

Vorige week daalde de goudprijs door de belangrijke steun van $1.072 per ounce. Het daalde verder tot $1.062, het laagste niveau sinds begin 2010. Op vrijdag sloot de goudprijs af $1.076, toch nog net iets boven het belangrijke steunniveau. Dit geeft de goudliefhebbers een klein beetje hoop.

$1.072 was tot vorige week het laagste niveau van 2015. Dat de goudprijs hier nogmaals doorzakte is een slecht teken. Dat de goudprijs uiteindelijk toch nog boven dit niveau de week wist af te sluiten duidt erop dat het nog niet definitief op weg is naar $1.000 of lager.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 november 2015

Column Kees de Kort | Rare dingen in grondstoffenland

China kampt met een grote overcapaciteit in de staalproductie: daar moet iets veranderen. De gevolgen zullen niet uitblijven, ook niet bij de grondstoffenleveranciers, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

China kampt met een grote overcapaciteit in de staalproductie: daar moet iets veranderen. De gevolgen zullen niet uitblijven, ook niet bij de grondstoffenleveranciers, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De wereldstaalproductie krimpt, ook in China: verreweg de grootste staalproducent. "Er is sprake van een enorme overcapaciteit", zegt Kees de Kort.

Dat betekent dat vooral in China een omvangrijke transformatie moet plaatsvinden, met alle gevolgen van dien. "Als China zegt: 'We sluiten 10 procent van de productiecapaciteit', is dat volstrekt onvoldoende", zegt De Kort. "Tien procent van de staalproductie minstens, dat zijn miljoenen banen waarvoor iets anders gevonden moet worden."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs