Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 10961 tot 10965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Meer QE nodig, niet minder

Je zou het misschien niet zeggen maar de VS heeft nog steeds een begrotingstekort van $431 miljard.

Dat is $431 miljard die jaarlijks gefinancierd moet worden door nieuwe obligaties uit te geven.

In realiteit is het zelfs meer want een groot aantal uitgaven worden buiten de begroting gehouden maar moeten wel betaald worden uiteraard.

De schuld stijgt dan ook sneller dan het begrotingstekort zou verantwoorden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

BASF sluit alsnog grote gasdeal met Gazprom

Het Duitse chemieconcern BASF en het Russische staatsgasbedrijf Gazprom hebben na lang onderhandelen alsnog overeenstemming bereikt over een grote ruil van bezittingen. Met de deal zijn miljarden euro's aan omzet gemoeid.

De Russen krijgen de activiteiten van BASF's Nederlandse dochter Wintershall op het gebied van handel in en opslag van gas in handen. In ruil daarvoor ontvangen de Duitsers een belang van ruim een kwart in enkele lucratieve gasvelden in Siberiƫ.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Perth Mint verkoopt in augustus opnieuw veel goud en zilver

Het Australische munthuis heeft in augustus opnieuw veel goud en zilver verkocht. Weliswaar daalde de verkoop ten opzichte van een maand eerder, maar de verkoop ligt nog steeds boven het maandelijkse gemiddelde over heel 2015. De Perth Mint verkoopt wereldwijd diverse gouden en zilveren munten.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Deal ter waarde van 500 miljard tussen Rusland en China

Energie overeenkomsten tussen het grote Russische olie bedrijf Rosneft en zijn Chinese partners zullen meer dan 500 miljard dollar waard zijn. De deal is afgesloten voor een looptijd van 20 jaar aldus Rosneft CEO Igor Sechin

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Lex Hoogduin verbaasd over benoeming Klaas Knot

Lex Hoogduin, voormalig directielid bij de Nederlandsche Bank, was verbaasd toen hij in 2011 hoorde dat Klaas Knot de nieuwe president zou worden van de DNB. Dat zei Hoogduin in een gesprek met Willem Middelkoop voor Café Weltschmerz.