Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10961 tot 10965
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Koersduikeling op Japanse beurs

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met een flink verlies geëindigd. De grondstofbedrijven stonden net als in New York en Europa stevig onder druk door de zorgen over de economische situatie in China en de zwakke grondstofprijzen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Licht aan het einde van de tunnel voor grondstoffen?

Na een maandenlange bearish market voor grondstoffen en ook maandag weer een val van 2% voor olie denkt een analist dat de tijd van bearish grondstoffenaandelen gedaan is. Toch is hij er ook niet zeker van of het dan dit moment is waarop we aandelen in deze sector moeten aankopen.

“Ik denk dat de tijd voor bearish grondstoffen achter ons ligt, maar ik ben niet zeker of dit ook het moment is voor een bullish grondstoffenmarkt. Ik denk dat handelaars vooral een fout hebben gemaakt door nog niet veel eerder uit de grondstoffenmarkt te zijn getreden.”, aldus Dennis Gartman, hoofdredacteur van The Gartman Letter. “Het publiek zal nog een grote verkoper zijn de komende 2 weken maar nadien zullen grondstoffenaandelen gesteund worden door het vertrouwen van verse kopers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Wordt Iran net zo’n economisch succes als Turkije?

Een groot land met een gezonde demografie. Lage schulden. En 9 procent van de wereldwijde oliereserves in de grond. Dit moet wel hét land zijn waar iedere belegger in wil investeren.

Maar tot dit jaar is deze groeimarkt volledig genegeerd door beleggers. Waarom? Omdat het gaat om Iran, een land dat de afgelopen decennia in een economisch isolement heeft geleefd.

Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Iran en zes wereldmachten zijn eerder dit jaar overeengekomen dat een groot deel van de internationale sancties op Iran wordt opgeheven in ruil voor een strikte inperking van het atoomprogramma. Ligt hier een kans voor beleggers?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Griekenland verhoogt btw-tarief op zes eilanden

Griekenland gaat op 1 oktober het verlaagde btw-tarief op zes vakantie-eilanden afschaffen. Dat heeft het Griekse ministerie van Financiën meegedeeld aan het nieuwsagentschap Ana-Mpa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Saoedi-Arabië op weg naar bankroet, 70 miljard USD aan reserves weggehaald uit buitenland

Waar het nieuws over de slechte financiële situatie in Saoedi-Arabië reeds enkele maanden bekend was lijkt het erop dat het land volop bezig is met het uitvoeren van noodplannen om zichzelf te behoeden van het faillissement. Helaas lijkt het erop dat dit een hopeloze zaak is door het stabiliseren van de lage olieprijzen.

De laatste 6 maanden zou Saoedi-Arabië niet minder dan 70 miljard USD teruggetrokken hebben uit de markten. Deze miljarden waren voornamelijk geïnvesteerd in wereldwijde fondsen door Saoedi-Arabië. Als grootste lid van de OPEC is dit een pijnlijk duidelijk voorbeeld hoe diep men moet snijden om te overleven na de val van de olieprijzen.