Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10966 tot 10970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Dit bedrijf brengt ons op de rand van nieuwe financiële crisis

In 2008 bracht het faillissement van Lehman Brothers ons aan de rand van een financiële catastrofe. Op het nippertje werd voorkomen dat ons hele financiële systeem instortte. Nu, zeven jaar later, riskeren we dit opnieuw mee te maken.

Glencore, de Zwitserse Grondstoffengigant, verloor vandaag 23% van zijn marktwaarde! Er wordt gevreesd dat het bedrijf zijn kredietrating zal worden verlaagd tot ‘junk’.

Dat is bijzonder problematisch voor het handelshuis. Want Glencore heeft niet alleen mijnen en landbouwgronden, de firma heeft een grote financiële poot.

De Zwitserse firma handelt in een groot aantal grondstoffen: steenkool, aardolie, aluminium, koper, katoen, suiker… en ga zo maar door.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

4 tips om uw financiële toekomst te verbeteren

Beleggen in aandelen zorgt voor welvaart op lange termijn. Maar ook op korte termijn moeten we onze financiën op orde zetten. Motley Fool vroeg aan enkele auteurs welke hun favoriete tip is om hun persoonlijke financiële toekomst op orde te brengen.

Dit zijn hun verhalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Grondstofsector drukt Europese beurzen

De Europese effectenbeurzen zijn maandag met forse verliezen de handel uitgegaan. Vooral de grondstoffensector zorgde voor een negatieve teneur. Aanleiding was een negatief analistenrapport over mijnbouwer en grondstoffenhandelaar Glencore. In het kielzog van de in Londen genoteerde gigant gingen ook sectorgenoten onderuit. Verder kreeg automaker Volkswagen weer klappen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Poolse regering verloot auto's en laptops bij inleveren kassabonnetje

De Poolse overheid hoopt dat Polen dankzij de loterij bij hun aankopen vaker om een bonnetje vragen, zodat winkeliers gedwongen worden om netjes belasting te betalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 september 2015

28 september: gekibbel binnen ECB over geldpers en 6 andere dingen die je moet weten

Moet de Europese Centrale Bank de geldpers nog harder aanzetten? Binnen het bestuur is er onenigheid. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.