Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10971 tot 10975
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Ongelooflijk maar waar: Italie laat 3-jarige recessie achter zich

De Italiaanse economie blijkt eindelijk een recessie van drie jaar achter zich te kunnen laten. Dat kan uit een aantal rapporten worden afgeleid. Volgens Tom Kington, correspondent van de Britse krant The Times in Rome, is het echter bijna even belangrijk dat ook de Italiaanse bevolking zijn traditionele argwaan blijkt af te leggen en geneigd is om het goede nieuws te geloven.

Uit een onderzoek van consulent Ipsos is immers gebleken dat 55 procent van de Italianen van mening is dat hun land het ergste punt van de economische vertraging, na meer dan een decennium van beperkte of onbestaande groei, achter zich heeft gelaten.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Vraag naar Beleggingsgoud in de lift

De vraag naar beleggingsgoud is hard gestegen sinds de ....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Wat als zelfs de Fed de aandelenmarkt niet kan redden?

De Federal Reserve moest vorige week schoorvoetend toegeven dat ze nog niet klaar zijn om de kortetermijnrente te verhogen. Voor John Hussman een duidelijk signaal dat de invloed van de Fed verzwakt. De markten reageerden zelfs negatief op de beslissing. Een eerste aanduiding dat zelfs de Federal Reserve de markten niet meer kan redden.

De Federal Reserve verdedigde zijn beslissing door te stellen dat 0% rente noodzakelijk blijft, ook al is bewezen dat dit hopeloos inefficiënt is, aldus Hussman. Hij haalt al jaren aan dat het soepele monetaire beleid weinig of geen positieve impact heeft op de reële economie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Column Kees de Kort | In Madrid blijven ze nu wat rustiger

Het is goed voor de rust op de financiële markten dat de onafhankelijkheidsdenkers geen meerderheid in het aantal stemmen hebben gehaald in Catalonië, verwacht BNR's macro-econoom Kees de Kort. Dat is wel zo prettig, want de Spanjaarden hebben erg veel uitstaande schulden, die een hogere rente niet kunnen verdragen.

Niet dat de rust volledig weergekeerd is. "Als 48 procent van de stemmen liever niet bij Spanje wil horen, heb je wel een probleem, al is dat minder groot dan wanneer een meerderheid zou zeggen onafhankelijk van Spanje te willen zijn. De Spaanse regering is eigenlijk mordicus tegen iedere onafhankelijkheid, maar nu denk ik dat ze in Madrid wat rustiger blijven."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Banken bereiden zich voor op faillissementsgolf oliesector

Amerikaanse banken beginnen zich steeds meer terug te trekken uit de oliesector. De oliesector is afhankelijk van leningen om hun activiteiten te financieren. Maar nu het er steeds meer naar uitziet dat de olieprijs op een laag niveau zal blijven, trekken steeds meer banken zich terug uit de sector.

De olieprijs begon een jaar geleden te dalen. Energiebedrijven gebruiken hun reserves als onderpand voor hun leningen. Wanneer de waarde van het onderpand daalt, kunnen de energiebedrijven minder geld lenen en zullen ze oude leningen sneller moeten terugbetalen. Dit zijn geen gunstige vooruitzichten voor de oliesector.