EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10976 tot 10980
Geplaatst op: zondag 22 november 2015

S&P geeft Nederland AAA-status terug

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de beoordeling over de kredietwaardigheid van Nederland met één stapje ogeschroefd tot AAA, het hoogste niveau. 

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de beoordeling over de kredietwaardigheid van Nederland met één stapje ogeschroefd tot AAA, het hoogste niveau. 

Dat blijkt vrijdag uit een rapport van het kredietbureau. 

Het Amerikaanse bureau oordeelde in mei al positiever over de Nederlandse economie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 22 november 2015

Goldman ziet olieprijs mogelijk zakken tot $ 20

Experts waarschuwen dat de grenzen van de opslagcapaciteit van olieterminals en offshore olietankers in zicht is, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard in de Telegraph. Goldman Sachs wijst er op dat de toenemende overvloed aan olie gepaard gaat met een milde winter in de VS door een sterke El Niño. Deze combinatie kan de olieprijs mogelijk tot $ 20 laten vallen, aldus de zakenbank. Dat is de zogenaamde cash cost olieprijs waarbij producenten gedwongen zijn hun operaties te staken. Volgens Goldman kan het nog eens een jaar duren voordat de overcapaciteit in de grondstoffenmarkten verwerkt is. De analisten wijzen er wel op dat hoe dieper de olieprijs de komende maanden mocht vallen, des te sterker het herstel dat er op zal volgen.

China speelt een belangrijke rol op de oliemarkt. Zoals we eerder schreven bouwt het land strategische oliereserves op met de aankoop van 200 à 300.000 extra vaten per dag. Met 50 dagen aan oliereserves zit het land nog een eind onder de 90 dagen die het Internationale Energieagentschap aanbeveelt. Maar de nieuwe terminals in Gansu en Xinjiang zullen niet klaar zijn voor het eind van dit jaar op zijn vroegst, aldus Evans-Pritchard. En de Amerikaanse terminals zijn voor 70% gevuld, zo blijkt uit data van het Amerikaanse Ministerie van Energie. In theorie is er nog ruimte voor 150 miljoen vaten. Maar volgens de commentator is dat al krap genoeg om regionaal knelpunten te veroorzaken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 22 november 2015

'Spijtig genoeg kunnen politici weinig anders bedenken dan nieuwe wetten'

In Frankrijk en België maken onze politici werk van een reeks nieuwe wetten om het terrorisme te bestrijden. In beide landen is zelfs een herziening van de Grondwet aangekondigd. Die moet België toelaten verdachten langer aan te houden en Frankrijk om de noodtoestand te verlengen. In regeringskringen wordt gewag gemaakt van een jaar vooraleer al deze wetten gestemd zijn.

De Franse blogger en voormalig parlementair assistent Samuel Authueil tekent protest aan en spreekt van gelegenheidsaankondigingen:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 22 november 2015

De doorlichting van de Federal Reserve komt er (niet)!

Er viel vandaag voorzichtig goed nieuws te rapen in Washington. Met een ruime meerderheid van 241 tegen 185 werd de Fed Oversight Reform and Modernization Act aangenomen.

Er viel vandaag voorzichtig goed nieuws te rapen in Washington. Met een ruime meerderheid van 241 tegen 185 werd de Fed Oversight Reform and Modernization Act aangenomen.

Die wet zou het uitzonderingsregime voor de Federal Reserve ten opzichte van de Government Accountability Office (de Amerikaanse interne auditcommissie) drastisch inperken.

Zo zou de GAO nu wél volledige audits kunnen uitvoeren, en zou de Fed niet langer op eigen houtje bail-outs kunnen voorschieten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 22 november 2015

Hoe komen miljonairs eigenlijk aan zo veel geld?

Wat tijd doorbrengen met miljonairs heeft zo zijn voordelen. U leert op den duur hoe de meeste self-made miljonairs aan hun fortuin gekomen zijn. Thomas C. Corley van Business Insider spendeerde 5 jaar aan het bestuderen van de miljonairs in de Verenigde Staten. Dit is wat hem is opgevallen, dit is hoe miljonairs aan hun fortuin zijn gekomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs