Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 10976 tot 10980
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Nout Wellink twijfelt aan stimuleringsbeleid ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) pakt het verkeerde probleem aan. Dat vindt voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB) Nout Wellink.

Wellink doet zijn uitspraken in een vrijdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad (FD).

Hij reageert daarmee op ECB-president Mario Draghi die donderdag aankondigde de bandbreedte van zijn opkoopprogramma te vergroten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

'Amerikaanse sancties tegen Chinese hackers'

De Amerikaanse overheid stelt op korte termijn sancties in tegen Chinese bedrijven die betrokken zijn bij internetspionage of andere vormen van cybercriminaliteit in de Verenigde Staten. Dat heeft de zakenkrant Financial Times donderdag gemeld.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Er is één ontwikkeld land waar de uitzonderlijke economische omstandigheden niet tot jobcreatie hebben geleid

In een dagelijkse kroniek heeft Marc Fiorentino het over het zoveelste Franse schandaal:

‘Een drama voor het land en een zoveelste mislukking, met altijd dat gevoel alsof de werkloosheid een fataliteit is die iedereen treft en waarvoor enkel gebeden kan worden in de hoop dat het ooit beter wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

G20 houdt zich op de vlakte over rol China in onrust op financiële markten

De landen van de G20 zullen zich dit weekeinde niet expliciet uitspreken over de rol van China bij de recente onrust op de financiële markten.

De G20, waarin 's werelds meest invloedrijke economieën zijn verzameld, komt dit weekeinde bijeen in de Turkse hoofdstad Ankara. Diverse landen zouden er vooraf op hebben aangedrongen om China aan te spreken op de onrust op de Chinese beurzen, die de afgelopen weken ook oversloeg naar markten in Europa en de VS.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Poetin: Vluchtelingencrisis Europa was volledig te verwachten

Volgens de Russische president Poetin was de vluchtelingencrisis in Europa volledig te verwachten. De vluchtelingenstroom naar Europa is volgens hem namelijk het directe gevolg van het Westerse beleid in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, waardoor een voedingsbodem kon ontstaan voor terreurbewegingen en jihadisten.