EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10986 tot 10990 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

Goudprijs gestegen in 8 van de 9 meest gebruikte valutas

De goudprijs heeft net als vorig jaar een goede start gemaakt. De prijs van het edelmetaal staat na 10 handelsdagen 2,9% hoger, gemeten in Amerikaanse Dollars. Het hoogste punt lag op $1108 per troy ounce. In Euro’s staat goud 2,1% hoger. De AEX heeft de slechtste start ooit achter de rug. De aandelenindex daalde 8,6% in de eerste 10 handelsdagen van dit jaar.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

We hebben tot maart, misschien tot de zomer. Daarna is Schengen geschiedenis

Ergens begin maart beslist de Duitse bondskanselier de grenzen te sluiten in een poging haar politieke overleving veilig te stellen. Omdat het voortbestaan van de euro zonder Schengen zinloos is, beslist Angela Merkel om gelijktijdig opnieuw de Deutsche Mark in te voeren.

Ergens begin maart beslist de Duitse bondskanselier de grenzen te sluiten in een poging haar politieke overleving veilig te stellen. Omdat het voortbestaan van de euro zonder Schengen zinloos is, beslist Angela Merkel om gelijktijdig opnieuw de Deutsche Mark in te voeren.

Dit scenario is niet ontsproten aan de fantasie van een paar onverbeterlijke eurosceptici; het gaat om een rëele angst die zowel in Brussel als in Berlijn leeft en wel op het allerhoogste niveau.

Zowel de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker als bondskanselier Angela Merkel spraken vorige week over “de kwetsbaarheid” van Europa en "het lot van de euro, dat rechtstreeks gelinkt is aan een oplossing voor de vluchtelingencrisis."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

't Is crisis voor iedereen... Ook de Islamitische Staat moet besparen

Het gaat slecht met de Islamitische Staat. Nadat een groep gekende en erkende experts uit de Arabische wereld vorige week tegenover een aantal Franse parlementariërs details bekendmaakte over de huidige stand van zaken binnen de Islamitische Staat en daarbij bevestigde dat zelfs bij de soennitische bevolking van de door IS bezette gebieden beloftes niet zijn gehouden en het 'ideale kalifaat' lijkt te zijn vervangen door een maffieus systeem, kwam dinsdag nog meer slecht nieuws vanuit de terreurgroep.

Zo blijkt dat de islamitische staat niet enkel terrein (meer dan 40% van de bezette gebieden in Irak) verliest, maar ook geld: naast de instorting van de olieprijs zouden de Amerikanen op 11 januari ook een bank in de stad Mosoel hebben vernietigd waar IS miljoenen door de jihadisten gestolen dollars bewaarden.

Maar nu komt het: ... ...

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

Noorse Kroon daalt door oliecrisis: andere Noorse industrieën beleven gouden tijden !

Noorwegen wordt gedwongen om versneld plannen uit te rollen om afhankelijk te worden van olie. De oliesector staat er momenteel onder zware druk waardoor er duizenden jobs verloren gaan. In tegenstelling tot andere landen heeft Noorwegen het voordeel dat het een financiële reserve heeft opgebouwd welke in nood kan dienen om de economie grondig om te vormen om zodanig de toekomst positief te kunnen veranderen.

Deze veranderingen komen een stuk sneller dan men had verwacht in Noorwegen. Dat dit moment eraan zag te komen was een zekerheid waar rekening werd mee gehouden, de timing kwam echter een 10-tal jaar te vroeg. In tegenstelling tot landen in het Midden-Oosten zien de Noren dit echter als een opportuniteit. Eerlijkheidshalve moet er wel aan toegevoegd worden dat de financiële middelen wel een stuk hoger zijn dan de andere olie-exporteurs ter wereld.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016

Goudkevers: Wij hebben goed nieuws!

Sinds het jaar 2011 heeft de goudprijs al veel waarde moeten inleveren, maar daar zou binnenkort wel eens een grote verandering in kunnen gaan komen. Cijfers van Reuters laten zien dat de verwachting is dat de goudproductie dit jaar met 3 procent zal gaan afnemen. Het afgelopen jaar wist de goudproductie de piek te bereiken van 3155 ton goud, maar die piek lijkt dus dit jaar te blijven staan. Volgens Kelvin Dushnisky, president van Barrick Gold, betekent dit goed nieuws voor de goudprijs. De wetten van vraag en aanbod zullen er immers voor gaan zorgen dat de goudprijs weer omhoog kan gaan. Het is overigens niet vreemd dat de goudproductie dit jaar zal gaan afnemen, want het investeren in goudprojecten is de afgelopen jaren een stuk minder aantrekkelijker geworden door de dalende goudprijs.

Michael Riesner en Marc Müller, analisten van UBS, zijn van mening dat de goudprijs ook kan gaan profiteren van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Als deze volatiliteit de komende tijd aanhoudt, dan zullen steeds meer beleggers opzoek gaan naar een veiligere haven. En de goudprijs heeft tijdens de laatste crisissen bewezen dat het kan fungeren als een veilige haven. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek te zien dat UBS verwacht dat in 2016 een nieuwe cyclusbodem bereikt gaat worden. Voor de goudkevers zouden er dus gouden tijden kunnen gaan aanbreken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs