Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10986 tot 10990
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 september 2015

'Gegevens Nederlandse bankrekeningen in Zwitserland opgevraagd'

Nederland heeft de Zwitserse Belastingdienst gevraagd gegevens van Nederlandse rekeninghouders bij de bank UBS door te spelen. 

Volgens de Zwitserse krant Le Temps gebeurt dat in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking en -ontwijking.

Volgens de krant willen de Nederlandse autoriteiten de gegevens hebben over Nederlanders die tussen februari 2013 en eind december 2014 een bankrekening hadden bij UBS en tegenover de bank niet hebben bewezen dat ze in Nederland belasting hebben betaald over hun vermogen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Ondanks de tsunami van miserie waarmee de media u dagelijks voeden... de wereld gaat veel beter

De Verenigde Naties hebben vrijdag 17 doelstellingen aangenomen die tegen 2030 van deze wereld een nog beter plek moeten maken. Het gaat onder andere om de strijd tegen armoede, het recht op waardig werk, de globale toegang tot drinkbaar water etc.

Velen zullen de wenkbrauwen fronsen bij wat ze als een vorm van wishful thinking zien, maar ze hebben ongelijk: de doelstellingen die de VN in 2000 hadden opgesteld zijn dan ook allemaal gerealiseerd, zelfs overtroffen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 september 2015

Amerikaanse ketens in China eisen hun deel van de goedkopere yuan op

Nadat China een maand geleden de waarde van z’n munt met 2 procent verlaagde begonnen grote Amerikaanse winkelketens als Walmart of Toy R Us onmiddellijk prijsverlagingen te onderhandelen met hun Chinese producenten. Vooral Walmart zou op zoek zijn naar manieren om z’n marges te vergroten. De supermarktketen zal 1 miljard dollar moeten investeren nadat het z’n personeel een loonsverhoging beloofde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 september 2015

Londense beurs klaar om goud-en zilvercontracten te standaardiseren

Waar in Londen gedurende vele eeuwen goud nog met een virtuele handdruk verhandeld werd lijkt dit algauw te gaan veranderen. Vijf grote banken zijn momenteel bezig met plannen om dit te wijzigen.

Waar de verhandeling van edelmetalen op de meeste beurzen gehandeld wordt met behulp van contracten is Londen op dit gebied de uitzondering. In Londen functioneert de markt volledig “over-the-counter” waarbij banken aangepaste aanbiedingen maken op basis van prijs, levertijd en grootte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 september 2015

Dit is de grootste angst van Yellen

Afgelopen donderdag gaf de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, een toespraak bij UMass Amherst. Tijdens deze toespraak werd duidelijk wat de grootste angst is van Janet Yellen. Yellen sprak namelijk meerdere keren over de Amerikaanse inflatie en haar ondertoon was behoorlijk angstig. Wel liet ze doorschemeren dat de FOMC leden alsnog dit jaar een renteverhoging willen gaan doorvoeren. De voorwaarden daarvan zijn wel dat de Amerikaanse economie de komende tijd sterk blijft presteren. En vooral de inflatie vormt volgens Yellen nog steeds een grote bedreiging.