Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 10991 tot 10995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

De vluchtelingen kunnen Europa een ‘boost’ geven

De kranten hebben de afgelopen weken vol gestaan met nieuws over de duizenden vluchtelingen die een plek in Europa willen bemachtigen. Heel veel Europese burgers maken zich zorgen over deze vluchtelingen. Mochten deze mensen immers een asiel in Europa krijgen, wat gebeurt er dan met de werkloosheid? Er zitten namelijk genoeg hooggeschoolden mensen bij die het de Europese werknemers flink moeilijk kunnen gaan maken. Een onderzoek van Credit Suisse wijst echter uit dat de Europese burgers niet bang hoeven te zijn voor een economische terugval. De Europese economie zou dankzij de toestroom van vluchtelingen juist een enorme ‘boost’ kunnen krijgen. Credit Suisse bewees dit door middel van twee grafieken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

Russische maatschappijen mogen niet meer naar Oekraïne vliegen

Russische luchtvaartmaatschappijen als Aeroflot en Transaero mogen binnenkort niet meer van en naar Oekraïne vliegen.

De Oekraïense weert de Russische bedrijven van de luchthavens vanwege Russische inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne. Vanaf 25 oktober is geen enkele Russische maatschappij nog welkom, meldt de BBC zaterdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

Oekraïne en Rusland bereiken gasdeal voor komende winter

De Europese Unie geeft Oekraïne 500 miljoen dollar voor de gasaankoop.

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een overeenkomst bereikt over de levering van gas aan Oekraïne komende winter.

De drie partijen zijn het in Brussel eens geworden over het zogenoemde 'winterpakket', maakte vicepresident Maros Sefcovic van de Europese Commissie vrijdagavond bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

Hoe regeringen begrotingen bij elkaar liegen

Vrijdag vond in Brussel een studiedag plaats rond het thema ‘overheidsbegrotingen’. Naast de directeur van de Federale Overheidsdienst Financiën, namen ook Professor staatsfinanciën Herman Matthijs en journalist Rik van Cauwelaert het woord.

Vooral Van Cauwelaert doorprikte de zeepbel die politici graag opblazen wanneer het gaat om begrotingen. De lezing van de voormalige directeur van Knack heette dan ook niet voor niks: “Mogen regeringen begrotingen bij elkaar liegen?”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Koop Kronen!

Op Beurs.com werd deze week al halt gehouden bij de toestand in Noorwegen. De lage olieprijzen hebben voor een land als Noorwegen gevolgen op economisch vlak.

De rente in het Scandinavisch land ging dus omlaag. Of dit zal uitmonden in betere economische cijfers, valt nog af te wachten. Het verlagen van de rentes zet nu eenmaal weinig zoden aan de dijk, zo bleek in andere landen.

De troebele Noorse zee heeft ook tegelijkertijd voordelen. De verlaging van de rente deed de Noorse Kroon, zoals verwacht, dalen. Een goed moment dus om in te stappen?