EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 10991 tot 10995
Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

Knokken om een baan in Nederland en 6 andere dingen die je moet weten

Mensen die eerst niet op zoek waren naar werk zijn dat in de afgelopen drie maanden wel gaan doen. Voorlopig zonder succes. Daardoor is de werkloosheid sinds juli met gemiddeld 4.000 personen per maand toegenomen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

China zet een nieuwe belangrijke stap in de richting van een nieuwe wereldorde

Eindelijk is het zover. China krijgt wat het wilt. China heeft bevestiging gekregen van het Internationaal Monetair Fonds dat de Chinese munt opgenomen zal worden in het mandje van ’s werelds grootste reservemunten. Dit is een symbolische overwinning voor de Chinezen in de opmars van hun financiĂ«le dominantie.

De yuan zal opgenomen worden in de ‘Special Drawing Right’ van het IMF. Zo zet de yuan zijn voet naast andere munten zoals de Amerikaanse dollar, de euro, het Britse pond en de Japanse yen. Zo zet China ook de opmars van de yuan te steeds verder op internationaal vlak. Zo werkt China aan een nieuwe wereldorde.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

Sodexo schrapt tot 1.500 jobs

De Franse cateraar en dienstverlener Sodexo gaat het komende anderhalf jaar wereldwijd 1.200 tot 1.500 banen schrappen. Dat heeft de algemeen directeur van de groep, Michel Landel, vandaag aangekondigd bij de voorstelling van de jaarcijfers.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

James Turk – ‘de VS kan de rente niet verhogen vanwege haar schulden’

Samen met Vlaamse econoom Tuur Demeester sprak ik gisteren met James Turk, goudexpert, voormalig bankier, oprichter van GoldMoney.com (overgenomen door Bitgold) en schrijver van de ‘Money Bubble’. Het belangrijkste onderwerp was de eventueel op handen zijnde renteverhoging van de Fed in december. James legt uit waarom hij verwacht dat het niet gaat gebeuren, noch in 2016 omdat dat een verkiezingsjaar is. James legt ook uit hoe een renteverhoging eventueel technisch zou werken. De reden waarom James denkt dat er geen verhoging komt, is dat de VS de rentelasten niet zouden trekken en dat de Fed technisch insolvent zou geraken (marked-to-market gemeten).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

Dit is de mening van Goldman Sachs over commodities

2015 gaat de geschiedenisboeken in als een dramatisch jaar voor commodities. De groeivertraging in China veroorzaakte een massale val van de grondstoffenprijzen. Olie, ijzererts, goud, zink en koper zijn allemaal hard onderuitgegaan. En volgens de analisten van Goldman Sachs komt er voorlopig geen einde aan de val.

“Sinds de herfst van 2014 zijn we negatief over grondstoffenprijzen. Maar onze sombere scenario’s blijken nu zelfs te rooskleurig voorgespiegeld. De dramatische val van commodities heeft onze verwachtingen dan ook ver overtroffen,” zo stelt de zakenbank in een note aan beleggers.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs