Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 10991 tot 10995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Morgan Stanley: centrale bankiers spelen schaakspel dat zal eindigen in valutaoorlogen

ECB-president Mario Draghi speelde na aankondiging van de QE op weg naar huis een spelletje schaak op zijn iPad. Volgens Marco Spaltro en Jim Caron van Morgan Stanley is dat direct een treffende metafoor voor datgene wat centrale bankiers onder werktijd doen.

Elke zet die de ene centrale bank doet om zijn koning te beschermen, oftewel richting inflatie- en groeidoelstellingen te gaan, roept om een tegenzet van de andere centrale banken. Dit schaakspel gaat echter niet eindigen in een patstelling, zo stelt het duo.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Column Kees de Kort | Geruststellend waardeloos

Het is inkoopmanagersdag! Maar in China brengt dat niet alleen goed nieuws. Het land is de afgelopen dertig jaar zo'n groot succesnummer geweest dat in het Westen altijd werd geloofd dat er competente technocraten en politici zaten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

LIVE: ECB persconferentie om 14:30

Vanmiddag om half drie is het weer zover, want dat is het moment waarop ECB-president Mario Draghi zijn toelichting geeft op het rentebesluit en het monetaire beleid. We verwachten niet dat de ECB de rente zal aanpassen. Interessanter is wat Draghi te zeggen heeft over de recente onrust op de financiële markten en over de gevolgen die groeivertraging in China heeft op de Eurozone.

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Gouden munten en adelaar gevonden bij nazitrein

Schatzoekers die opzoek zijn naar de nazitrein, die volgens sommige vol met edelmetalen zou zitten, hebben een adelaar en diverse gouden munten gevonden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 september 2015

Marc Faber: “Er is geen veilige asset meer”

Volgens Marc Faber, beleggingsgoeroe en uitgever van het ‘Gloom Boom and Doom’ rapport, zijn er vandaag de dag geen veilige beleggingen meer. Door het beleid van centrale banken krijg je vrijwel geen rendement meer op je spaargeld, terwijl je weet dat het geld steeds minder waard zal worden. Faber is van mening dat Amerikaanse aandelen momenteel vrij duur zijn.