Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 10996 tot 11000
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

U hoeft geen samenzweringstheoreticus te zijn om te begrijpen dat de paus over de aandelenbeurzen regeert

Verschillende samenzweringstheoretici leggen een verband tussen een reeks joodse feestdagen, het bezoek van de paus aan de Verenigde staten en een nakende financiële crash, die de crisis van 2008 tot 'een detail in de wereldgeschiedenis' zou herleiden

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Europese beurzen zakken (nog) verder weg

De Europese aandelenbeurzen zakten donderdagmiddag dieper in het rood nadat Wall Street in mineur opende. In Amsterdam verloren vooral de AEX-fondsen Delta Lloyd en OCI, terwijl elders in Europa autofabrikanten forse verliezen optekenden.

Een uur voor het slot stond de AEX 2,8 procent lager op 407,61 punten en verloor de MidKap 3,4 procent tot 614,52 punten. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tussen 1,3 en 2,6 procent in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Sterkhouder Noorwegen verlaagt rente door lage olieprijs, tijdelijke problemen?

Voor olieproducerende landen en bedrijven zijn het spannende tijden. De lage prijzen brengen een pak minder op dan voorheen en dat weegt op de nationale economieën van deze landen. Noorwegen vindt het zelfs noodzakelijk om de rente opnieuw een stapje te verlagen om zo de economie terug te stimuleren.

Deze week heeft de Noorse centrale bank de beleidsrente verlaagd naar een nieuw historisch laag dieptepunt, namelijk 0,75 procent. Voorlopig moet deze renteknip voldoende zijn om de economie te ondersteunen maar om een recessie te voorkomen, zal er toch meer nodig zijn, zo liet de instelling weten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Caterpillar gaat tot 10.000 banen schrappen wereldwijd

Caterpillar gaat wereldwijd mogelijk tot meer 10.000 banen schrappen. Dat maakte de producent van graafmachines vandaag bekend, samen met een verlaging van de vooruitzichten voor het huidige boekjaar. De crisis op de grondstoffenmarkten treft ook 's werelds grootste producent van mijnbouwmachines. Het Amerikaanse bedrijf heeft vestigingen in Charleroi en Grimbergen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 24 september 2015

Column Kees de Kort | De zure appel van de Fed

Over een maand of twee zal alles wel weer samenvallen, maar op dit moment zit er nog een gapend gat tussen de Amerikaanse inkoopmanagers en de regionale indicatoren, stelt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.