Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 10996 tot 11000
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Olieconcern ConocoPhillips schrapt 1800 banen

De Amerikaanse oliemaatschappij ConocoPhillips schrapt 10 procent van zijn personeelsbestand, wat neerkomt op ruim 1800 banen. 

Dat maakt het op drie na grootste olie- en gasconcern van de Verenigde Staten dinsdag bekend.

De meeste banen verdwijnen in Noord-Amerika, waarbij op het hoofdkantoor in Houston zeker vijfhonderd banen worden geschrapt. Het bedrijf kampt met de gevolgen van de fors gedaalde olieprijzen en ziet zich genoodzaakt in te grijpen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Brexit? Britse commissie eist aanpassing vraagstelling voor EU-referendum

De manier waarop een vraag gesteld wordt bij een referendum kan bepalend zijn voor de toekomst van een land. De verkiezingscommissie voor het Britse referendum over het EU-lidmaatschap eist een zo neutraal mogelijke vraagstelling.

De juiste vraag stellen is soms lastiger dan je denkt. Toen de Griekse premier Alexis Tsipras afgelopen juni volkomen onverwachts een referendum uitschreef over het destijds voorliggende bezuinigingspakket van Griekenlands’ schuldeisers, kregen de Grieken een vraag voorgeschoteld waar zelfs doorgewinterde economen het moeilijk mee hadden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Iran gaat olieproductie fors verhogen

Iran is van plan de olieproductie fors op te voeren in aanloop naar het opheffen van de westerse sancties tegen het land. 

Dat heeft de Iraanse olieminister Bijan Namdar Zanganeh gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de minister moet de dagelijkse productie worden verhoogd tot 3,8 à 3,9 miljoen vaten (van 159 liter) in maart volgend jaar, van het huidige niveau 2,8 miljoen vaten per dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Minecraft miljardair: “Rijkdom maakt me eenzaam en depressief”

De Zweedse uitvinder van de immens populaire game ‘Minecraft’ heeft in een serie tweets laten weten dat hij nog nooit zo eenzaam is geweest als vandaag. Markus Persson verkocht zijn bedrijf Mojang bijna een jaar geleden aan Microsoft voor $ 2,5 miljard. Hijzelf zou 70 % van de aandelen in handen gehad hebben.

Het is de droom van iedere programmeur of van iedere startup: iets maken waar de mensen van houden en dit voor veel geld verkopen. Na de verkoop van Minecraft aan Microsoft was Persson van de ene op de andere dag miljardair. Maar hij besloot om het team van programmeurs niet te volgen naar Microsoft, hij ging op vervroegd pensioen. Dit neemt zijn team hem nog steeds kwalijk en ze haten hem ondertussen, aldus Persson.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Grondstofmalaise drukt Canada in recessie

Canada is in een recessie beland door de aanhoudende druk op de prijzen van grondstoffen, waaronder olie. 

In het tweede kwartaal slonk de Canadese economie met 0,5 procent na een krimp van 0,8 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. Twee kwartalen van krimp op rij geldt technisch als een recessie.

Canada is de grootste olie-exporteur onder de G7-landen. De prijs van het zwarte goud is in het afgelopen jaar ruimschoots gehalveerd en dook vorige week onder 40 dollar per vat door aanhoudende zorgen over de Chinese economie.