Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 10996 tot 11000
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Olieprijs staat op rand van nieuwe afgrond

Waar de olie reeds goed op weg was om al een historisch rampjaar te laten optekenen in de boeken ziet het er naar uit dat de prijzen (opnieuw)een nieuwe duik zullen nemen. Hedgefondsen verhoogden de afgelopen weken hun posities opvallend op een daling van de prijzen als antwoord op de overvolle voorraaddepots. Door de enorme voorraden is een stijging op korte termijn dan ook volledig uitgesloten.

De short posities op West Texas Intermediate  zijn eind vorige week gestegen met niet minder dan 18%, de sterkste stijging sinds 21 juli, afgaande op data van de Commodity Futures Commission.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Wanneer gaat de Fed de rente in Amerika eindelijk verhogen?

‘De rente’ in de VS blijft ongewijzigd, aldus de Federal Reserve, het collectief van centrale banken in Amerika. Maar hoe controleren ze de hoogte van de rente en wat is het doel eigenlijk? En wanneer gaat hij eindelijk eens omhoog?

De Amerikaanse Federal Reserve houdt ook deze maand ‘de rente’ ongewijzigd. Dat maakten de centrale bankiers woensdag bekend.

Maar wat is ‘de rente’?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Bill Gates wordt 60 jaar: dit is zijn leven

Het leven van Bill Gates is een sprookje van het begin tot het einde. Bill Gates stond samen met Paul Allen aan de wieg van de computerrevolutie. Hij werd doorheen de jaren de rijkste man ter wereld maar spendeerde ook al miljarden dollars aan liefdadigheid.

Vandaag wordt Bill Gates 60 jaar. Dit is zijn leven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Fed laat rente nog ongewijzigd nabij het nulpunt

De Amerikaanse centrale bank laat het belangrijkste rentetarief ongemoeid op een peil nabij nul. De Federal Reserve wacht dus opnieuw met het verstrakken van het huidige 'soepele' monetaire beleid dat sinds eind 2008 in voege is en waarbij geld lenen goedkoop is om de economie te stimuleren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 28 oktober 2015

Poetin wil geen dollars meer voor olie

De Russische president Poetin wil olie niet langer in dollars maar in roebels en yuan afrekenen, zo meldt de Iraanse nieuwszender PressTV. Hij deed opnieuw een beroep op de olie-industrie om olie en gas niet langer in de Amerikaanse munt, maar in lokale valuta af te rekenen. Dat kunnen roebels zijn, maar ook Chinese yuan of de valuta van handelspartners in de Euraziatische Economische Unie.