Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 111 tot 115
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 november 2017

Contant geld binnen eurozone minst populair in Nederland

Nederlanders maken van alle inwoners van de eurozone het minst gebruik van contant geld. Met een betaalpas pinnen of contactloos betalen, is hier een stuk populairder dan in de meeste andere eurolanden.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 28 november 2017

Het Bitcoin netwerk verbruikt nu al meer stroom dan Ierland maar is dat erg?

Het Bitcoin netwerk verbruikt nu al meer stroom dan Ierland maar is dat erg? Als je iets over Bitcoin hoort gaat het meestal om de koers en of het wel of niet een zogenaamde "bubble" is. Een onderwerp wat steeds meer aandacht krijgt is de hoeveelheid stroom die nodig is voor Bitcoin mining. Het Bitcoin netwerk gebruikt nu ongeveer 29TWh, dat is ongeveer 0.13% van het globale energieverbruik. Dat lijkt misschien niet veel maar het is meer dan bijvoorbeeld Nigeria of Ierland. En dan hebben we het nog niet over het mining-stroomverbruik van alle andere cryptocurrencies.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 november 2017

JP Morgan gaat toch in de crypto’s

Nadat Dimon twee maanden bitcoin met de grond gelijk maakte en de cryptomunt vergelijkt met alles wat slecht en frauduleus is, gaat JP Morgan nu toch in de bitcoinhandel.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 november 2017

Zwitsers dorp geeft tot 60.000 euro aan nieuwkomers

Het Zwitserse dorp Albinen is tot een belangrijke financiële inspanning bereid om de ontvolking te stoppen en om te keren. Het gemeentebestuur heeft immers beslist een premie uit te keren aan inwijkelingen die zich op het grondgebied van het dorp willen vestigen.

Elke volwassene die zich in Albinen vestigt, ontvangt een vergoeding van 25.000 Zwitserse frank. Voor een kind is een premie van 10.000 frank voorzien. Op die manier kan een gezin met twee volwassenen en twee kinderen een keuze voor Albinen, gelegen in het kanton Wallis, verzilverd zien met een premie van 70.000 frank. Dat komt overeen met een bedrag van 60.000 euro.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 27 november 2017

Krijgt Duitsland nieuwe terminal voor vloeibaar aardgas?

De havenstad Hamburg in het noordwesten van Duitsland kan in de toekomst een nieuw knooppunt worden voor de aanvoer van vloeibaar aardgas, zo meldt Bloomberg. Het Nederlandse Gasunie en Vopak en het Duitse bedrijf Oiltanking hebben namelijk plannen gemaakt om een nieuwe terminal voor vloeibaar aardgas te bouwen.