Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 1101 tot 1105
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 september 2017

Als we niet opletten, wordt de auto van de toekomst in China gebouwd

Met dieselgate, het uitstootschandaal dat exact twee jaar geleden aan het licht kwam, heeft de Europese auto-industrie zichzelf lelijk in de voet geschoten. Europa moet daarom dringend zijn huiswerk maken, anders dreigt de ontwikkeling van de elektrische auto vooral een Chinees en Amerikaans verhaal te worden. Dat zegt Europees parlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a).

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Federal Reserve stelt renteverhoging verder uit

De Federal Reserve heeft besloten de rente voorlopig ongewijzigd te laten op een bandbreedte van 1 tot 1,25 procent. Ook liet de centrale bank weten dat ze voor het einde van dit jaar nog één renteverhoging wil doorvoeren en een begin wil maken met het terugdraaien van het stimuleringsprogramma.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Is een eigen huis een goede investering?

Voor veel Belgen is het verwerven van een eigen huis de beste investering die ze kunnen doen. Wie een huishuur moet betalen, ziet zijn geld immers verdwijnen in de zakken van een huisbaas en dat, bij manier van spreken, tot in de eeuwigheid. Maar is een eigen huis wel echt die goede belegging? Hoe groot is het rendement van een eigen woning trouwens?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Welke studies doe je best om later goed te verdienen?

Over studiekeuze versus de noden van de arbeidsmarkt wordt bij de start van een nieuw academiejaar altijd veel geschreven - vooral dan over hoe ze beter op elkaar kunnen afgestemd worden. Vacature.com zocht uit welke studierichtingen het populairst zouden zijn als de werkgevers het voor het zeggen hadden en aan welk loonpakket je je mag verwachten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

Rickards: ‘Over 8 maanden begint nieuwe financiële crisis’

Het is ongeveer tien jaar geleden dat we aan het begin stonden van de laatste financiële crisis. Volgens Jim Rickards laat een nieuwe crisis niet lang op zich wachten. Hij waarschuwt al geruime tijd voor een nieuwe financiële crisis, één die enorm in omvang zal zijn. Ten opzichte van tien jaar geleden zijn de financiële markten nog meer met elkaar verweven en de globalisering is verder toegenomen. Rickards heeft veel over crises geschreven in zijn boeken ‘The Death of Money: The Coming Collapse of the International Monetary System’, Currency Wars: The making of the Next Global Crisis en recent in ‘The New Case for Gold’.